ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

گمانه‌زنی نماینده ایران در سازمان ملل درباره نشست سرنوشت‌ساز شورای امنیت درباره تمدید تحریم تسلیحاتی ایران

نشست پشت درهای بسته در یک سکوت خبری برگزار شد. مجید تخت روانچی در پیامی در توییتر گفت احتمالاً اعضای شورای امنیت با یکدیگر به توافق نرسیده‌اند.

نخستین نشست شورای امنیت برای بررسی تمدید تحریم تسلیحاتی ایران بر اساس طرح پیشنهادی ایالات متحده آمریکا پشت درهای بسته برگزار شد. مجید تخت روانچی، سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل در پیامی در توییتر گفت احتمالاً اعضای شورای امنیت با یکدیگر به توافق نرسیده‌اند.

مجید تخت‌روانچی، نماینده دائم ایران در سازمان ملل

ایالات متحده آمریکا دوشنبه ۲۲ ژوئن/ ۲ تیر پیش‌نویس قطعنامه‌ای را در اختیار اعضای شورای امنیت سازمان ملل قرار داده که بر اساس آن خرید و فروش سلاح با ایران زیر نظر شورای امنیت قرار می‌گیرد. این طرح چهارشنبه ۲۴ ژوئن/ ۴ تیر در شورای امنیت سازمان ملل پشت درهای بسته به بحث گذاشته شد. به گزارش سایت وزارت خارجه آمریکا «کلی کرفت»، نماینده آمریکا در سازمان ملل و «برایان هوک»، نماینده آمریکا در امور ایران با ارائه توضیحاتی به اعضای شورای امنیت سازمان ملل تلاش کردند یا تکیه بر گزارش سازمان ملل از منشأ ایرانی تسلیحات استفاده شده در حمله به تأسیسات نفتی عربستان سعودی، این شورا را برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران متقاعد کنند.   

مجید تخت روانچی، سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل پنجشنبه ۲۵ ژوئن / ۵ تیر در پیامی توییتری نوشت:

«ایالات متحده روز گذشته درباره تمدید تحریم تسلیحاتی ایران توضیحاتی داد و خواستار یکپارچگی شورا شد. وزارت خارجه آمریکا در بیانیه خود درباره این جلسه هیچ اشاره‌ای به واکنش اعضای شورای امنیت سازمان ملل نکرد. شاید دلیل آن این بود که درخواست متفق‌القول آنها برای اجرای کامل برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل بود.»

پیش‌نویس قطعنامه آمریکا از کشورهای جهان درخواست می‌کند «از عرضه مستقیم یا غیرمستقیم، فروش یا انتقال» تسلیحات به جمهوری اسلامی ایران خودداری کنند مگر آنکه یکی از کمیته‌های شورای امنیت به صورت موردی، دست‌کم از ۳۰ روز قبل از هرگونه ارائه تسلیحات به ایران، آن را مورد تأیید قرار دهد.

بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ سازمان ملل متحد تأمین، فروش و انتقال سامانه‌های موشکی، خودروهای زرهی، توپخانه سنگین، بالگردهای تهاجمی، هواپیماهای جنگنده‌، و ناو به ایران ممنوع است. همچنین بر اساس این قطعنامه ارائه آموزش‌های فنی یا تأمین قطعات یدکی یاد شده نیز منع شده است. این محدودیت‌ها پنج سال بعد از برجام در اکتبر سال جاری (اواخر مهر) از میان برداشته می‌شوند. ایالات متحده قصد دارد خود را ناظر به قطعنامه ۲۲۳۱ سازمان ملل معرفی کند و با وجود آنکه از برجام خارج شده، با این ترفند، بر اساس قطعنامه‌ا‌ی که خود با خروج از برجام آن را نقض کرده، تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران را بازگرداند و به یک معنا مکانیسم ماشه را فعال کند. روسیه و چین مخالف‌اند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.