ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

تهدید روحانی به «برخورد قاطع» در صورت «ضربه سیاسی» آمریکا

در پی نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره تحریم‌های تسلیحاتی ایران، حسن روحانی این نشست را «شکست آمریکا» توصیف کرد و گفت ضربه آمریکا به برجام تنها ضربه اقتصادی بوده است.

به‌دنبال نشست اخیر شورای امنیت سازمان ملل درباره ادامه تحریم‌های تسلیحاتی ایران، حسن روحانی تهدید کرد که اگر آمریکا بخواهد «ضربه سیاسی» وارد کند با «اقدام قاطع» جمهوری اسلامی مواجه خواهد شد.

حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی در هیأت دولت

حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، چهارشنبه ۱۱ تیر در جلسه هیئت دولت به نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره تحریم‌های تسلیحاتی ایران اشاره کرد و ضمن آن‌که این نشست را «شکست آمریکا» نامید، گفت: «غیر خودِ آمریکا ۱۴ عضو دیگر همگی از برجام و از قطعنامه ۲۲۳۱ حمایت می‌کنند.»

روحانی افزود: «تاکنون ضربه آمریکا به برجام ضربه اقتصادی بوده و ایران در مقابل بخشی از تعهدات خود را کنار گذاشت و تحمل کرد، اما اگر آمریکایی‌ها باز هم بخواهند به برجام ضربه بزنند، بخواهند ضربه سیاسی بزنند، بدانند جمهوری اسلامی ایران تحمل نخواهد کرد و اقدام قاطع خود را در این زمینه نشان می‌دهد.»

شورای امنیت سازمان ملل روز گذشته سه‌شنبه ۳۰ ژوئن /۱۰ تیر جلسه آنلاین برگزار کرد و در آن آمریکا پیش‌نویس قطعنامه‌ای را برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران به‌طور نامحدود موضوع بحث قرار داد.

در این نشست مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا ضمن اشاره به نمونه‌هایی که به‌گفته او نقض تحریم‌های تسلیحاتی شورای امنیت از سوی ایران است، گفت که «ترجیح قاطع» ایالات متحده این است که ۱۵ عضو شورای امنیت به این پیش‌نویس رأی بدهند تا تصویب شود. در جلسه روز گذشته قرار نبود در این‌باره رأی‌گیری صورت گیرد.

محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران نیز در سخنرانی‌ خود آمریکا را متهم به بی‌ثباتی در منطقه و کمک تسلیحاتی به «گروه‌های تروریستی» کرد و تحریم‌های آمریکا علیه ایران را «تروریسم اقتصادی» خواند.

حسن روحانی در حالی از همراهی دیگر کشورها در شورای امنیت سخن می‌گوید که در نشست روز گذشته شورای امنیت تنش‌هایی میان نمایندگان کشورهای اروپایی و ایران ایجاد شد. کشورهای اروپایی سیاست میانه را در پیش گرفته‌اند. آن‌ها با وجود حمایت از برجام نسبت به سیاست‌های تنش‌آمیز ایران از جمله برنامه موشکی آن هشدار می‌دهند و در نشست شورای امنیت نیز تا حدودی با آمریکا همراه شدند.

آسوشیتدپرس امروز، چهارشنبه ۱۱ تیر / یکم ژوئیه گزارش داده است که احتمال دارد کشورهای اروپایی درباره تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران پیش‌نویس جدیدی به شورای امنیت ارائه دهند. این گزارش گفته است که در این پیش‌نویس درخواست تمدید شش‌ماهه تحریم‌های تسلیحاتی ایران مطرح خواهد شد.

حسن روحانی در جلسه روز چهارشنبه هیئت دولت با تأکید بر این‌که جمهوری اسلامی هر زمان که طرف مقابل به تمامی تعهدات خود در برجام عمل کنند، «بلافاصله به‌طور کامل به تعهدات خود برمی‌گردد»، با اشاره به موضع‌گیری روز گذشته روسیه و چین در شورای امنیت، گفت: «دوستان ایران در روسیه و چین در طول این سه سال‌ونیم، همواره مواضع سیاسی بسیار خوبی اتخاذ کردند، دیروز هم مواضع سیاسی خوبی اتخاذ کردند.»

روز گذشته نمایندگان روسیه و چین در مقابل آمریکا موضع سختی گرفتند. واسیلی نبنزیا، سفیر روسیه در سازمان ملل گفت که این کشور مخالف فشار حداکثری و تحریم تسلیحاتی ایران است. او سیاست آمریکا در قبال ایران را به مرگ جورج فلوید، سیاه‌پوست آمریکایی توسط پلیس تشبیه کرد و گفت سیاست ایالات متحده «شبیه به گذاشتن زانو بر روی گردن یک نفر است.»

ژانگ جون، سفیر چین در سازمان ملل نیز ضمن مخالفت با تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران گفت آمریکا پس از خروج از برجام در موقعیتی قرار ندارد که خواستار تغییر آن شود.

بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ سازمان ملل متحد، تأمین، فروش و انتقال سامانه‌های موشکی، خودروهای زرهی، توپخانه سنگین، بالگردهای تهاجمی، هواپیماهای جنگنده‌ و ناو به ایران ممنوع است. همچنین بر اساس این قطعنامه ارائه شده آموزش‌های فنی یا تأمین قطعات یدکی یادشده نیز منع شده است.

این محدودیت‌ها پنج سال بعد از برجام در ۱۸ اکتبر برابر با ۲۷ مهرماه سال جاری از میان برداشته می‌شوند. ایالات متحده قصد دارد خود را ناظر به قطعنامه ۲۲۳۱ سازمان ملل معرفی کند و با وجود آن‌که از برجام خارج شده، با این ترفند، بر اساس قطعنامه‌ا‌ی که خود با خروج از برجام آن را نقض کرده، تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران را بازگرداند و به یک معنا مکانیسم ماشه را فعال کند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.