ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

۱۰ روز پس از بازداشت سه عضو جمعیت امام علی، روند دادرسی شفاف نیست

شارمین میمندی‌نژاد، کتایون افرازه و مرتضی کی‌منش به‌ عنوان سه بازداشتی این جمعیت همچنان از سوی نهادهای امنیتی از دسترسی به وکیل محروم مانده‌اند.

۱۰ روز پس از بازداشت موسس و دو عضو انجمن خیریه «جمعیت امام علی» که با شکایت قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران انجام شده است، روابط عمومی این جمعیت می‌گوید هنوز وضعیت بازداشت‌شدگان معلوم نیست و روند دادرسی آنها شفافیت لازم را ندارد.

اعضای بازداشت شده جمعیت امام علی

پایگاه خبری انصاف‌نیوز روز پنج‌شنبه ۱۲ تیر به ‌نقل از روابط عمومی جمعیت امام علی گزارش داد شارمین میمندی‌نژاد، کتایون افرازه و مرتضی کی‌منش به‌ عنوان سه بازداشتی این جمعیت همچنان از سوی نهادهای امنیتی از دسترسی به وکیل محروم مانده‌اند.

بر اساس این گزارش، محرومیت از دسترسی به وکیل، نگرانی‌ها درباره دادرسی عادلانه در پرونده این بازداشت‌شدگان را افزایش داده است.

روابط عمومی جمعیت امام علی اما توقیف دارایی‌ها، تفتیش منزل و دفتر این بازداشت‌شدگان و انتشار اطلاعات تقطیع شده و جسته گریخته از آنها در روزهای پس از بازداشت را «اوج بی‌اخلاقی» از سوی نهادهای امنیتی و قضایی دانست و اعلام کرد:

«این نشان می‌دهد نهاد امنیتی در تأمین امنیت دچار ضعف است و به جای امنیت ساختارمند در اجتماع و حفظ امنیت از طریق روش‌های خاص این حوزه، سعی شده با افراد برخورد امنیتی شود تا ببیند آیا این افراد به لحاظ امنیتی خطر دارند یا نه؟»

در اطلاعیه‌‌ای که از سوی روابط عمومی این موسسه منتشر شده، چنین آمده است:

«اگر سیستم امنیتی دارای ساختار مستحکم است، قطعاً یک یا دو یا سه نفر نمی‌توانند اخلالی در آن وارد کنند. اما اگر ما سیستم را تقویت نکنیم مجبوریم با همه برخورد امنیتی و نگاه بدبینانه داشته باشیم. افراد باید هزینه‌هایی بدهند که مستحق آن نیستند.»

شامگاه یکم تیر ماه، حساب کاربری جمعیت امام علی در توئیتر گزارش داد که نیروهای امنیتی با حضور در منزل شارمین میمندی‌نژاد، موسس جمعیت امام علی، مرتضی کی‌منش، مسئول رسانه جمعیت امام علی و کتایون افرازه، بازرس علی‌البدل این جمعیت را بازداشت کرده‌اند.

در ادامه این خبر آمده بود که همزمان با این بازداشت‌ها، دفتر این موسسه خیریه نیز پلمب شده است.

    بازداشت این افراد در حالی‌ست که بنا بر اعلام روابط عمومی جمعیت امام علی، اعضای این موسسه خیریه تا به حال هیچ گونه سابقه تخلف و احضار به دادگاه نداشته‌اند:

    «مرتضی کی‌منش و کتایون افرازه هرگز به هیچ دادگاهی فراخوانده نشده‌اند. شارمین میمندی‌نژاد در سال ۱۳۹۶ به دادگاه فرهنگ و رسانه فراخوانده شد که جرم مورد اتهام اثبات نشد و حکم منع تعقیب دریافت کرد.»

    بر پایه گزارش‌های منتشر شده، وضعیت نامعلوم بازداشت‌شدگان جمعیت امام علی و همچنین شیوع ویروس کرونا، نگرانی‌ها در خصوص وضعیت سلامت این بازداشت‌شدگان را افزایش داده است.

    روابط عمومی جمعیت امام علی در همین رابطه گفته که مرتضی کی‌منش، کتایون افرازه و شارمین میمندی‌نژاد، هر سه از بیماری‌ تنفسی و بیماری‌های دیگر رنج می‌برند:

    «کتایون افرازه و شارمین میمندی‌نژاد سابقه ابتلا به ذات‌الریه دارند و مرتضی کی‌منش مبتلا به آسم است و مشکل کلیوی دارد. شارمین میمندی‌نژاد شش دیسک بیرون زده دارد. مبتلا به بیماری رماتیسم ستون فقرات، فایبرومایلژیا، آریتمی قلبی و مشکلات اورولوژی است.»

    جمعیت امام علی به عنوان یک سازمان مردم‌نهاد در سال ۱۳۷۸ اولین دفتر خود را با مجوز رسمی وزارت کشور در دانشگاه شریف و دانشگاه تهران به راه انداخت و به زودی موفق شد با بیش از ۱۰ هزار نفر عضو به یک نهاد مردم‌نهاد مرجع در ایران تبدیل شود.

    برخی از کاربران در شبکه‌های اجتماعی گمان برده‌اند که یکی از دلایل تهاجم امنیتی به این انجمن خیریه نفوذی است که در اقشار فرودست و آسیب‌پذیر جامعه دارد.

    خبرگزاری امنیتی تسنیم در یک روند فراقانونی چند ساعت بعد از بازداشت بنیانگذار جمعیت امام علی، لیستی بلند بالا از اتهامات او ارائه کرد:

    «شبکه‌سازی برای نفوذ در سطوح مختلف افکار عمومی، سوء استفاده از عناوین مقدس، ترویج فرهنگ التقاطی، همراهی با مراکز ضد ایرانی و طرح ادعاهایی مانند مبارزه با تبعیض و همچنین مباحث حقوق‌ بشری و مبارزه با فقر و معضلات اجتماعی با هدف تحت فشار قرار دادن کشور و انجام اقدامات گسترده علیه جامعه ایرانی، توهین به مقدسات و ترویج تفکرات انحرافی ضد دینی و همکاری با رسانه‌های معاند و ترویج ابتذال درون گروهی.» 

    روابط عمومی این جمعیت اما در دفاع از میمندی‌نژاد به انصاف نیوز گفته است:

    «کسی که خروجی فکر و اندیشه‌اش گسیل شدن فراوان جوانان نخبه برای کمک به همنوعانشان است، کسی که برای خود تا به حال هیچ منفعت مالی و جایگاهی از این کار نگرفته است، کسی که تمام نبوغ و توان خود را در این راه گداشته است، چرا باید بعد از ۲۰ سال با چنین وضعیتی مواجه شود؟»

    روابط عمومی جمعیت امام علی همچنین در خصوص پرونده‌سازی نهادهای امنیتی برای شارمین میمندی‌نژاد گفته است:

    «اتهام آقای میمندی‌نژاد، توهین به برخی مقامات کشور بود. این جرم اعلام شده، اصلاً جرم امنیتی نیست. اما برای چنین جرمی فرد به دادسرای امنیت برده شده و وسایل شخصی او هم برده شده تا جرم را پیدا کنند.»

    بنا بر اعلام این روابط عمومی، این روش با همه اصول دادرسی عادلانه مغایرت دارد.

    اعضای جمعیت امام علی در سال‌های گذشته نیز بارها از سوی نهادهای امنیتی و قضایی تحت فشار قرار گرفته بودند.

    کیهان، رسانه ولی‌فقیه، موسس این انجمن را در سال ۹۶ به افکار التقاطی و جعل حدیث و مخالفت با جنگ متهم کرده بود.

      این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

      آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

      .در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

      توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

      نظر بدهید

      در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

      نظرها

      نظری وجود ندارد.