ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

فتح و حماس علیه طرح اسرائیل برای الحاق کرانه باختری متحد شدند

فتح و حماس به‌رغم اختلاف‌های خود از سال‌های دور، اعلام کردند که قصد دارند برای مقابله با طرح الحاق کرانه باختری فصل تازه‌ای از همکاری‌ها را آغاز کنند.

فتح و حماس، دو قطب اصلی جنبش فلسطین، اعلام کردند که برای مقابله با طرح اسرائیل در مورد الحاق کرانه باختری به سرزمین‌های این کشور اختلاف‌های خود را کنار می‌گذارند و متحدانه عمل می‌کنند. این همکاری پس از سال‌ها مناسبات پرفراز و نشیب بین این دو گروه صورت می‌گیرد.

پرچم‌های فلسطین ـ عکس از شاتر استاک

به ‌گزارش خبرگزاری فرانسه، پنج‌شنبه ۱۲ تیر / ۲ ژوئیه در جریان یک کنفرانس نادرِ مشترک بین جنبش سکولار فتح و جنبش اسلامی حماس، این دو نیرو از «فصل جدید» همکاری‌های خود خبر دادند.

این کنفرانس خبری مشترک میان جبریل الرجوب، دبیرکل کمیته مرکزی جنبش فتح و صالح العاروری، نایب رئیس دفتر سیاسی حماس برگزار شد.

الرجوب در این کنفرانس با بیان این‌که دو طرف می‌خواهند «یک‌صدا» عمل کنند، گفت: «ما تمام سازوکارهای موجود برای تأمین وحدت ملی [علیه طرح اسرائیل] را به‌كار خواهیم گرفت.»

صالح العاروری نیز که از طریق ویدئو از بیروت سخن می‌گفت اطمینان داد که «رهبری حماس از توافق ملی حمایت می‌کند». او گفت: «این کنفرانس خبری مشترک همچنین فرصتی است برای آغاز مرحله جدیدی از خدمت به مردم در این لحظات خطرناک.»

الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری به خاک اسرائیل در طرح صلح کاخ سفید موسوم به «معامله قرن» پیش‌بینی شده است. بر این اساس اسرائیل در ازای دریافت امتیازهایی فراتر از تعهدات قبلی فلسطین و قطعنامه‌های شورای امنیت و همچنین الحاق بخش‌هایی از مناطق اشغال‌شده به خاک خود، با تشکیل دولت مستقل فلسطینی موافقت می‌کند اما نه می‌پذیرد که اورشلیم پایتخت کشور مستقل فلسطین باشد و نه بازگشت میلیون‌ها آواره به کشورشان را قبول می‌کند.

قرار بود روز گذشته چهارشنبه ۱۱ تیر / یکم ژوئیه بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل در نخستین گام الحاق ۳۰ درصد از کرانه باختری به خاک اسرائیل را به‌عنوان یک دستاورد تاریخی اعلام کند. اما پس از رایزنی‌های فشرده او در شامگاه سه‌شنبه با دیوید فریدمن، سفیر آمریکا در اسرائیل و آوی برکوویتز، نماینده ویژه دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در روند صلح، این طرح به تعویق افتاد.

گبی اشکنازی وزیر امور خارجه اسرائیل نیز در دیدار با آوی برکوویتز گفت بهتر است برنامه اسرائیل، با همکاری و موافقت حداکثری از جانب دیگران، به اجرا گذاشته شود. آمریکا می‌گوید اسرائیل باید برای اجرای این طرح شرکای بیشتری به‌دست آورد.

در محافل سیاسی اسرائیل گفته می‌شود که بنی گانتس، رهبر حزب آبی و سفید و جایگزین نخست‌وزیر و وزیر دفاع اسرائیل، بر این باور است که در شرایط کنونی اسرائیل نباید دست به اقداماتی بزند که موجب بحران دیپلماتیک شود اما نتانیاهو و دستیارانش بر این باورند که با نزدیک شدن موعد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ممکن است فرصت‌ها از دست برود.

جبریل الرجوب از گروه‌های ملی فلسطین خواست تا با اتحاد فتح و حماس به‌عنوان فرصتی تاریخی تعامل کنند.

صالح العاروری نیز گفت: «طرح الحاق کرانه باختری به معنای لغو راه حل دو کشور است زیرا با این طرح نمی‌توان کشور فلسطین را در غزه و کرانه باختری ایجاد کرد.»

پیش از این اتحادیه اروپا اعلام کرده بود که با الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری به خاک اسرائیل ممکن است فلسطین را به‌عنوان یک کشور مستقل به‌رسمیت بشناسد. میشل باشله، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل نیز در بیانیه‌ای ضمن اعلام نگرانی از الحاق کرانه باختری به قلمرو اسرائیل، اعلام کرده بود که «کم‌ترین شکل الحاق هم می‌تواند به افزایش خشونت و جان باختن انسان‌ها منجر شود».

آخرین دیدار مشترک نمایندگان حماس و فتح به ژانویه ۲۰۲۰ بازمی‌گردد. این دو گروه از سال ۲۰۰۷ زمانی که حماس کنترل نوار غزه را یک سال پس از پیروزی در انتخابات به‌دست گرفت، رو در روی هم ایستاده‌اند. در این سال‌ها تلاش‌هایی برای نزدیکی دو طرف صورت گرفت اما نتیجه چندانی در بر نداشت.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.