ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

پدر روح‌الله زم خطاب به رئیسی: روند گزارش شده توسط وکیل منتسب به شما، خلاف عدالت است

محمدعلی زم از ابراهیم رئیسی پرسیده است که آیا قاضی «متدین و فاضل» و مستشاران او می‌دانند در ملاقات‌های وکیل با روح‌الله زم، بازجو‌ها هم حضور داشته‌اند و به مکالمه‌ها گوش می‌کرده‌اند؟

محمدعلی‌ زم، پدر روح‌الله زم، زندانی سیاسی محکوم به اعدام با انتشار یادداشتی در صفحه شخصی خود در اینستاگرام خطاب به ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضاییه نوشته است اگر او برای برقراری عدالت آمده‌ است، گزارش وکیل منتسب به قوه قضاییه در پرونده رو‌ح‌الله زم، از دادرسی خلاف اسلامی خبر می‌دهد.

روح‌الله زم و پدرش محمدعلی

محمدعلی زم در این یادداشت با اعتراض به روند ناعادلانه رسیدگی به پرونده پسرش از سوی قوه قضاییه، اعلام کرده که روح‌الله زم «۹ ماه» در بی‌خبری کامل از همسر و دختران خردسال‌اش بوده و امکان تماس تلفنی با پدر و مادرش هم نداشته است. این روحانی نزدیک به حکومت ایران در ادامه نوشته که روح‌الله زم حتی در ملاقات با وکیل تسخیری‌اش هم سایه مأموران امنیتی را بر سرش احساس می‌کرده.

قطع ارتباط زندانی با دنیای خارج از مصادیق بارز نقض حقوق زندانیان است که توسط نهادهای امنیتی و قضایی ایران در رابطه با بسیاری از متهمان سیاسی اجرا می‌شود.

پدر روح‌الله زم در ادامه یادداشت خود در اعتراض به تخلفات صورت گرفته در روند رسیدگی به پرونده فرزندش، چند پرسش‌ را خطاب به رئیس قوه قضاییه ایران مطرح کرده است:

«آیا قاضی متدین و فاضل و مستشاران او می‌دانند که در ملاقات‌های وکیل با روح‌الله، بازجو‌های او نیز حضور داشتند و به مکالمه‌های آن دو گوش می‌کردند؟ آیا می‌داند روح‌الله نمی‌توانسته با وکیل خود راحت صحبت کند و در اظهاراتش دچار تردید و دودلی بوده؟ آیا می‌داند این عمل خلاف آیین دادرسی است؟»

محمدعلی زم پیش‌تر و در اواسط فروردین ‌ماه هم در انتقاد به عملکرد قوه قضاییه و نهادهای امنیتی برای قطع ارتباط فرزندش با خانواده، گفته بود که مقامات قضایی اجازه نداده‌اند به ملاقات فرزندش برود و سایر اعضای خانواده هم از سرنوشت او همچنان بی‌اطلاع‌اند.

پدر این زندانی سیاسی همچنین گفته بود:

«قاضی گفته بود برای دیدار او درخواست بدهید و ما هم به صورت کتبی درخواست را ارائه دادیم اما متأسفانه عکس‌العملی نشان ندادند. دو دختر او تقریبا شش ماه است که از او هیچ خبری ندارند. بقیه اعضای خانواده‌ام هم همچنان نگران و بی‌خبر هستند.»

    محمدعلی زم اما در ادامه یادداشت خود خطاب به رئیسی نوشته است:

    «این روند گزارش‌ شده توسط وکیل منتسب به شما [ابراهیم رئیسی] خلاف عدالت و دادرسی اسلامی است و با شأن دستگاه قضا که در نظام جمهوری اسلامی دفاع از حقوق مظلومان است، سازگاری ندارد و به فرض آنکه توصیه این وکیل محترم در پرونده سایر متهمان مسموع افتد، حق پایمال ‌شده روح‌الله که به‌ خاطر این نواقص تحمیلی، محکوم به اعدام گردیده است، چه خواهد شد؟»

    او در ادامه نوشته که روح‌الله زم «به‌خاطر این بی‌عدالتی‌ها به اعدام محکوم شده» و آیا رئیس قوه قضاییه «پاسخگوی مادی و معنوی خون او» خواهد بود؟

    روح‌الله زم مؤسس سایت و کانال تلگرامی آمدنیوز است که در جریان اعتراضات دی ماه ۹۶ به شدت مورد توجه قرار گرفت. این کانال پیش از آنکه مسدود شود بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار عضو داشت. در این کانال خبرهای درست و نادرستی که منتشر می‌شد که گاهی منشا افشاگری‌های گسترده بود، از جمله خبر ۶۳ حساب شخصی رئیس قوه قضاییه و همین‌طور پرونده فساد جنسی سعید طوسی، قاری قرآن نزدیک به بیت رهبر جمهوری اسلامی.

    محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات جمهوری اسلامی همزمان با بالا گرفتن اعتراضات دی ماه ۹۶ در پیامی توئیتری خطاب به پاول دوروف، مدیر عامل شبکه تلگرام، کانال آمدنیوز را «به نفرت‌پراکنی و بلوای اجتماعی» متهم کرد و خواستار متوقف شدن فعالیت آن شد.

    در نهایت اما سپاه پاسداران ۲۲ مهر ۹۸ اعلام کرد روح‌الله زم را در جریان آنچه «عملیات پیچیده، با حربه فریب اطلاعاتی» خواند، بازداشت کرده. در روزهای بعد هم مشخص شد که او را از عراق ربوده‌اند و به ایران منتقل کرده‌اند.

    محاکمه روح‌الله زم که پناهنده فرانسه بود در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ابوالقاسم صلواتی انجام و پس از شش جلسه محاکمه، این زندانی سیاسی به اعدام محکوم شد.

    غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضاییه ایران روز سه‌شنبه ۱۰ تیر ماه در بیست و هشتمین نشست خبری خود با اعلام این خبر گفت دادگاه ۱۳ مورد از عناوین ریز اتهامات را توأم با هم از مصادیق «افساد فی الارض» دانسته و بدین جهت حکم اعدام صادر کرده است.

    یک روز پس از اعلام خبر صدور حکم اعدام برای زم از سوی مقام‌های قضایی جمهوری اسلامی، وزارت خارجه فرانسه با انتشار بیانیه‌ای ضمن محکوم کردن این حکم، خواستار لغو آن شد.

    سازمان عفو بین‌الملل و سازمان گزارش‌گران بدون مرز هم در واکنش به این حکم، آن را نتیجه یک «محاکمه ناعادلانه» و با اتکا بر «اعترافات اجباری» این زندانی سیاسی دانستند و خواهان لغو آن شدند: دولت فرانسه و دو نهاد حقوق بشری خواهان لغو حکم اعدام روح‌الله زم شدند

      این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

      آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

      .در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

      توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

      نظر بدهید

      در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

      نظرها

      • فرزاد

        بسیار ناعادلانه قضاوت شده وقتی میگن قاضی صلواتی مگه جز اعدام میشه انتظار داشت ؟ این شخص فقط اعدام بلده و من نمی دونم اصلا وجدان هم داره یا نه اخه اعدام به چه جرمی گیریم چهار تا خبر دروغ داده باشه

      • حجت

        آیا در این دنیا کسی به عدالت و اسلامیت رئیسی و حاکمیت جمهوری اسلامی اعتقادی دارد، که آقای زم آن را با شک و شبهه بیان می کند؟ در زندانهای ایران بازپرسان با صدای بلند فریاد می‌زنند که اینجا خدا هم نیست، هر چه و هر که هست منم! آیا این سخنان از دهان بازجویان لنین هم خارج می شد؟ اینها مشتی بی‌پدر جنایتکارند که پول و قدرت کور و کرشان کرده است. و امروز و فرداست که با اولین اغتشاش همگی به دامان ونزوئلا و روسیه و چین پناه ببرند، یا سرنوشتی همچون قاضی منصوری پلید (اگر کشته شده باشد!) خواهند داشت.