ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

خبرنگاران افغانستان: خشونت علیه خبرنگاران نباید از مجازات معاف باشد

در دو دهه اخیر خبرنگاران و کارمندان رسانه‌ها در افغانستان بیش از هزار مورد تهدید و خشونت و بیش از ۱۱۵ حمله منجر به مرگ را تجربه کرده‌اند، اما دادستانی افغانستان تنها از دریافت و رسیدگی به ۳۱ پرونده خبر داده.

مرکز خبرنگاران افغانستان در نامه سرگشاده‌ای خطاب به اشرف غنی، رئیس جمهوری در خصوص امنیت خبرنگاران و رسانه‌ها و فرهنگ معافیت از مجازات جرایم علیه خبرنگاران ابراز نگرانی کردند. در دو دهه اخیر خبرنگاران و کارمندان رسانه‌ها در افغانستان بیش از هزار مورد تهدید و خشونت و بیش از ۱۱۵ حمله منجر به مرگ را تجربه کرده‌اند، اما دادستانی افغانستان تنها از دریافت و رسیدگی به ۳۱ پرونده خبر داده است.

خبرنگاران افغانستان در حال تهیه گزارش از حمله به یک ایستگاه تلویزیونی در کابل/ عکس از SHAH MARAI / AFP

خبرنگاران افغانستان تلاش‌های دولت برای رسیدگی به خشونت علیه خبرنگاران را به هیچ وجه کافی نمی‌دانند.

به گزارش خبرگزاری خامه‌ پرس، در نامه سرگشاده‌ای که به امضای ۲۰۰ خبرنگار در سرتاسر افغانستان رسیده، آمده است: «ما از تلاش‌های کمیته مشترک حکومت و رسانه‌ها (فدراسیون نهادهای خبرنگاری و رسانه‌ای) به ریاست معاون دوم رئیس جمهور در راستای بررسی و رسیدگی به قضایای خشونت و یا تهدید علیه خبرنگاران به ویژه پرونده‌های خبرنگاران/کارمندان رسانه‌ای کشته شده، قدردانی می‌کنیم اما به هیچ وجه آن را بسنده نمی‌دانیم.»

مرکز خبرنگاران افغانستان دریافته است که بین سال‌های ۱۳۸۱ تا ۱۳۹۹ بیش از یک هزار مورد تهدید و خشونت علیه خبرنگاران و ۱۱۵ مورد رویداد منجر به کشته شدن اهالی رسانه در افغانستان رخ داده است.

در نامه سرگشاده خبرنگاران به نقل از دادستانی کل افغانستان (لوی سارناوالی) تصریح شده که تا کنون تنها ۳۱ پروند خشونت منجر به قتل علیه خبرنگان به این اداره رسیده و مورد رسیدگی واقع شده که در این میان تنها برای شش پرونده حکم نهایی صادر شده است.

در شش مورد دیگر دادگاه بدوی برگزار شده، در دو مورد دادگاه تجدیدنظر برگزار شده، و یک مورد نیز به دیوان عالی ارجاع داده شده است.

این شرایط نشان می‌دهد که در ۹۵ درصد موارد جرایم علیه خبرنگاران و کارمندان رسانه‌ها از مجازات معاف بوده اند.

خبرنگاران افغانستان درنامه خود خواستار پیگرد قانونی همه افراد متهم به تهدید و خشونت علیه خبرنگاران شده و تقاضا کرده‌اند که مرکزی تحت نظارت «کمیته مشترک حکومت و رسانه‌ها» برای ارائه ثبت و ارائه اطلاعات آنلاین ثبت شود.

خبرنگاران همچنین خواسته اند که همه افراد متهم به خشونت اعم از کارمندان دولت، نیروهای امنیتی و همچنین اعضای گروه‌های مسلح و تروریستی مورد پیگرد قرار بگیرند و در صورتی که افرادی در داخل دولت در زمینه اجرای قانون و رسیدگی به جرایم علیه خبرنگاران کوتاهی کرده، مجازات شود.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.