ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

طرح «الحاق» از دستور کار کنونی دولت اسرائیل خارج شد

نخست وزیر اسرائيل که با موجی از انتقادهای شدید از عملکردش در قبال کرونا مواجه است، این طرح را «لحظه آخر» از دستور کار دولت خارج کرد.

همه‌گیری ویروس کرونا طرح الحاق کرانه باختری رود اردن به «خاک اسرائیل» را از دستور کار دولت اسرائیل خارج کرد. به گفته وزیر مهاجرت اسرائیل به خاطر اولویت رسیدگی به بحران کرونا، تاریخ جدیدی برای مطرح کردن طرح الحاق مشخص نشده است. برخی رسانه‌ها نیز گفته‌اند نخست‌وزیر اسرائیل برای جلوگیری از مخالفت احتمالی بنی‌ گانتس، رئیس حزب آبی و سفید پیشدستی کرده و طرح را از دستور کار خارج کرده است.

روستایی در کرانه باختری رود اردن - عکس از شاتر استاک

طرح الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری رود اردن به «خاک اسرائيل» از دستور کار دولت اسرائل خارج شد. پنینا تامانو شاتا، وزیر مهاجرت و از نمایندگان حزب آبی و سفید در پارلمان اسرائیل (کنست) دوشنبه ۱۳ ژوئیه/۲۳ تیر در مصاحبه با شبکه رادیویی «رِشِت‌بِت» اعلام کرد دولت اسرائیل به خاطر اولویت‌های مرتبط با کنترل شیوع ویروس جدید کرونا در اسرائیل، طرح الحاق را از دستور کار خود خارج کرده است.

وزیر مهاجرت مقابله با شیوع کووید۱۹ را اولویت اصلی دولت خواند و گفت: طرح الحاق به‌ درخواست حزب آبی و سفید از دستور کار خارج شده و هنوز تاریخی برای آن مشخص نشده است.

مسئله کرونا

اسرائيل به‌رغم اعمال قرنطینه در روزهای اخیر با جهش ناگهانی شمار مبتلایان به ویروس کرونا مواجه شده است، مسئله‌ای که فشار بر دولت بینامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل را تشدید کرده است.

براساس گزارش وبسایت خبری المونیتور در کنست برخی از نمایندگان ارتدکس افراطی، نتانیاهو را به خاطر رویکرد «نامناسب» دولت در مقابله با کرونا، به ترک پارلمان تهدید کرده‌اند. هزاران نفر نیز روز گذشته (یکشنبه) در تل‌آویو در اعتراض به وضعیت اقتصادی و سوء مدیریت و عملکرد ضعیف دولت نتانیاهو در رابطه با کرونا تجمع کردند.

مسئله اختلافات درونی

در این میان بعضی از رسانه‌های اسرائيل اختلافات میان احزاب حاکم را در خروج طرح الحاق از دستور کار دولت دخیل می‌دانند. روزنامه جروزالم پست به توافق ائتلاف، مبنی بر اختیار بنیامین نتانیاهو در اجرای طرح الحاق اشاره کرده و گفته: نخست‌وزیر اسرائیل در آخرین لحظه این طرح را به خاطر متن آن از دستور کار خارج کرده است. به نوشته این روزنامه در حالی که براساس توافق پیشین ائتلاف (میان دو حزب لیکود و آبی و سفید)، موافقت بنی گانتس، رهبر حزب آبی و سفید برای اجرای الحق کرانه باختری لازم نیست، متنی که روز دوشنبه در کنست مطرح شده، رای هر دوتن از سران حزب لیکود و حزب آبی و سفید را الزامی دانسته بوده و به همین خاطر نتانیاهو «در آخرین لحظه اجرای این طرح را به تعویق انداخته تا مخالفت احتمالی بنی گانتس، رئيس حزب آبی و سفید را مشکل‌تر کند».

مشکلات بین‌المللی

دولت اسرائیل همزمان با همه‌گیری کرونا و اختلافات سیاسی دامنه‌دار، خود را در مواجهه با تردید ایالات متحده و واکنش جامعه جهانی به طرح الحاق کرانه باختری به «خاک اسرائيل» می‌بیند. طرحی که قراربود تا یکم ژوئیه/ ۱۱ تیر به صورت یکجانبه و براساس توافق میان واشنگتن و تل‌آویو، موسوم به «معامله قرن» اجرایی شود و بنیامین نتانیاهو در نخستین گام الحاق ۳۰ درصد از کرانه باختری به خاک اسرائیل را به عنوان یک «دستاورد تاریخی» اعلام کند، اما به تعویق افتاد.

کاخ سفید تاکنون به اسرائیل چراغ سبز نشان نداده و گفته اسرائیل باید برای اجرای این طرح شرکای بیشتری به دست آورد. دولت ترامپ از نارضایتی اروپا و تاثیر آن بر مصالحه بر سر برنامه هسته‌ای ایران و از ناخشنودی متحدان عرب نگران است. به‌علاوه ۱۸۹ نماینده دموکرات کنگره آمریکا هم پنجشنبه ۲۵ ژوئن/ ۵ تیر با انتشار بیانیه‌ای نسبت به اقدام یک جانبه دولت اسرائیل هشدار دادند و اعلام کردند که چنین اقداماتی مذاکرات صلح و حصول یک توافق پایدار را به خطر می‌اندازد.

اردن و مصر به اسرائیل برای اجرای طرح الحاق هشدار داده‌اند. کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل، سازمان همکاری اسلامی، اتحادیه اروپا، نروژ و فرانسه از جمله نهادها و کشورهایی هستند که تاکنون با این طرح مخالفت کرده و آن را نقض قوانین بین‌المللی خوانده‌اند.

وزیران امور خارجه عربستان سعودی، اردن، امارات متحد عربی، مصر، تونس، مراکش، عمان، کویت و فلسطین هم از اسرائیل خواسته‌اند که با فلسطینی‌ها «مذاکرات مستقیم، جدی و اثرگذار برای دستیابی به صلحی مبنی بر راه حل دو کشور» را آغاز کند و نشان دهد که در جهت صلح گام برمی‌دارد. آن‌ها همچنین نسبت به خطر الحاق هر بخشی از سرزمین‌های اشغالی فلسطین به خاک اسرائیل هشدار داده و مخالفت خود با چنین اقدامی را اعلام کرده‌اند.

با اجرای طرح الحاق در عمل سرزمینی برای تشکیل دولت فلسطین باقی نمی‌ماند و آنچه که قرار بود از درون قطعنامه‌های شورای امنیت و پیمان اسلو به وجود آید، یعنی تشکیل کشور فلسطین عملاً تحقق نمی‌یابد.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.