ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

ظریف: آماده مذاکره نهایی با چین هستیم

به گفته وزیر خارجه ایران چین پیش‌نویس سند راهبردی ۲۵ ساله با ایران را آماده کرده است.

محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران سه‌شنبه ۲۴ تیر به کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی دعوت شده بود. با این‌حال آنچه که در کانون توجه قرار داشت، جلسه وزیر خارجه در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی بود که با موضوع بررسی سند جامع همکاری ۲۵ ساله ایران و چین یکشنبه گذشته برگزار شد. ظریف گفت طرف چینی پیش‌نویس مورد نظر خود رابه وزارت خارجه ایران تحویل داده است.

محمد جواد ظریف، وریر خارجه ایران در مجلس شورای اسلامی

برنامه ۲۵ ساله همکاری‌های مشترک ایران و چین (سند راهبردی ۲۵ ساله ایران-چین) یک توافقنامه راهبردی میان نظام جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین است که طبق آن قرار است چینی‌ها در صنعت نفت ایران، شرکت ملی صادرات گاز ایران و شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران و نیز زیرساخت حمل و نقل ایران سرمایه‌گذاری وسیعی انجام دهند. نخستین بار در سال ۹۴ در سفر شی جین پینگ، رئیس جمهوری خلق چین به ایران این قرارداد مطرح شد اما از سال ۹۸ تخت تاثیر سیاست‌ فشار حداکثری دولت ترامپ و تحریم اقتصادی ایران انعقاد این سند در دستور کار قرار گرفت. محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران سه‌شنبه ۲۴ تیر در جمع خبرنگاران گفت:

«در اسفند ماه چینی‌ها پیش‌نویس خود را بر مبنای پیش‌نویسی که ما تهیه کرده بودیم ارائه کردند و ما در حال حاضر در حال بررسی و نهایی کردن این دو پیش‌نویس هستیم تا به یک توافق برسیم.»

ظریف در ادامه سخنانش از آمادگی ایران برای مذاکرات نهایی با طرف چینی خبر داد:

«حدود ۱۰ روز پیش در گفت‌وگوی ویدئو کنفرانسی که با وزیر خارجه چین داشتم به آنها اطلاع دادم که ما آماده برای انجام مذاکره نهایی هستیم به منظور نهایی کردن پیش‌نویس. زمانی که این متن نهایی شود و مورد توافق دوطرف قرار بگیرد در مراجع قانونی نیز به تصویب خواهد رسید.»

برای دیدن محتوای نقل شده از سایت دیگر، کوکی‌های آن سایت را بپذیرید

کوکی‌های سایت‌ دیگر برای دیدن محتوای آن سایت‌ حذف شود

یکشنبه گذشته ظریف در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی درباره سند راهبردی ۲۵ ساله ایران-چین توضیحاتی به نمایندگان داده بود. ابوالفضل عموئی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره این جلسه گفته بود:

«وزیر امور خارجه در تشریح ابعاد این سند، بر لحاظ شدن منافع ملی در تدوین این سند تاکید کرد و شایعاتی چون فروش جزیره کیش و فروش نفت ارزان را رد کرد و آن را ناشی از غرض‌ورزی دشمنان توسعه روابط ایران و چین دانست.»

غلامرضا مصباحی‌مقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران روز گذشته در مصاحبه با روزنامه ایران گفت:

«دلبستگی دولت به غرب بسیار روشن است، سند همکاری ۲۵ ساله با چین هم بعد از این بود که رهبر انقلاب پیام خاصی و فرد خاصی را (به چین) فرستادند و با رئیس جمهوری چین گفت‌و‌گو کردند. تا پیش از این، این عزم در رفتار دولت ما دیده نشد. چه نسبت به چین، چه نسبت به روسیه. طبعاً این دو کشور هم تا کشوری با آنان ارتباط راهبردی نداشته باشد، روابطی نخواهند داشت.»

بر اساس این سند ظاهراً قرار است چین واردکننده ثابت نفت از ایران باشد و ایران نیز باید نگرانی‌های چین برای بازگشت سرمایه‌گذاری خود را برطرف کند.ارتقای همکاری‌های بانکی ، مالی و بیمه‌ای و گشایش شعبات بانک های ایران و تاسیس بانک مشترک ایران و چین به ویژه ایجاد پیام رسان ملی میان دو کشور به جای سوییفت نیز مطرح شده است.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • جادهء قبریشم

    از ترکمان چای تا ترکمان‌ چاینا

  • ابوالفضل

    قرار است ایران با تخفیف فراوان نفت به چین بفروشد. این اگر ارزان فروشی نیست پس نام آن چیست؟ در عرصه جهانی و تعاملات اقتصادی آینده هم این امتیاز بزرگی است که به چین داده می‌شود تا از رقبای خود پیشی بگیرد. به چه قیمتی این امتیاز بزرگ به چین داده شده است؟ ایران باید با تمام دنیا مراودات تجاری و اقتصادی داشته باشد. اینکه در این برهه زمانی، خامنه‌ای قبل از مرگش، تا 25 سال آینده صنعت نفت ایران را وامدار چین می‌کند، این در کوتاه مدت و دراز مدت چه سودی برای ایران دارد؟ ایران مشکل زیرساخت حمل و نقل دارد، اما مشکل اصلی و حاد کشور ما در حال حاضر زیر ساخت‌های حمل و نقل نیست. ما مشکلات و اولویتهای بسیار دیگری هم داریم که مغفول مانده‌اند. خامنه‌ای در سوریه شکست سختی خورد. تمامی زیرساختها و هزینه‌ها توسط اسرائیل بمباران شدند. در عراق هم به نحوی دیگر. حزب الله لبنان هم در اروپا زمین گیر شد. خامنه‌ای برای جبران این خسارات هیچ راهی نیافت جز خود زنی. همیشه در این 41 سال جمهوری اسلامی با خودزنی انتقام گرفته است. این خودزنی آخر، هم دادن این امتیاز به چین است تا قدرت اقتصادی چین را در مقابل غرب بالا ببرد. این تنها هدف خامنه‌ای است. جمهوری اسلامی این قرارداد را به تلافی خروج آمریکا از برجام و عدم حمایت قاطع اروپا انجام می‌دهد. البته نکته دیگری که در قرارداد دیده شده، همکاریهای نظامی جمهوری اسلامی و چین است. که این مورد برای مقابله با مردم ایران است. بهرحال فراموش نکنیم که بزرگترین دشمن جمهوری اسلامی مردم ایران هستند. در این دیزی برای ما مردم ایران نه تنها آبگوشتی نیست بلکه وامدار 25 ساله به چین خواهیم بود.