ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

چرا ایران نیازی به غنی سازی و ساخت رآکتور آب سنگین ندارد؟ - گفت‌وگو با مهران مصطفوی

سرنوشت برجام با خروج آمریکا از این پیمان در اردیبهشت ۱۳۹۷ تغییر کرد، تحریم‌های آمریکا علیه ایران بازگشت و باردیگر برنامه هسته ای جمهوری اسلامی با بحران مواجه شد. برخی از صاحبنظران این سوال را مطرح می‌کنند که چرا و به چه قیمتی برنامه هسته‌ای ایران باید ادامه یابد؟ مهران مصطفوی فعال سیاسی، استاد و پژوهشگر در موسسۀ فیزیک و شیمی دانشگاه پاریس جنوبی و مرکز ملی تحقیقات علمی فرانسه، از جمله کسانی است که به تازگی در فراخوانی، خواهان توقف فوری و کامل غنی‌سازی اورانیوم و توقف هر گونه پروژه ساختن راکتور آب سنگین در ایران شده است.

برنامه جامع اقدام مشترک ( برجام) پنج سال پیش، سه‌شنبه ۲۳ تیر ۱۳۹۴ / ۱۴ ژوئیه ۲۰۱۵، درشهر وین اتریش میان ایران و گروه پنج به علاوه یک (چین، فرانسه، بریتانیا، روسیه، آلمان و آمریکا) منعقد شد. سرنوشت برجام  با خروج آمریکا از این پیمان در اردیبهشت ۱۳۹۷ تغییر کرد؛ تحریم‌های آمریکا علیه ایران بازگشت و باردیگر برنامه هسته ای جمهوری اسلامی با بحران مواجه شد. برخی از صاحب‌نظران این سوال را مطرح می‌کنند که چرا و به چه قیمتی برنامه هسته‌ای ایران باید ادامه یابد؟

مهران مصطفوی فعال سیاسی، استاد و پژوهشگر در موسسۀ فیزیک و شیمی دانشگاه پاریس جنوبی و مرکز ملی تحقیقات علمی فرانسه، از جمله کسانی است که به تازگی در فراخوانی، خواهان توقف فوری و کامل غنی‌سازی اورانیوم و توقف هر گونه پروژه ساختن راکتور آب سنگین در ایران شده است.

این پژوهشگر برای زمانه توضیح می دهد که چرا ایران نیازی به غنی سازی و ساخت رآکتور آب سنگین ندارد.

▪️ گفت‌وگوی زمانه با مهران مصطفوی را بشنوید:

برای دیدن محتوای نقل شده از سایت دیگر، کوکی‌های آن سایت را بپذیرید

کوکی‌های سایت‌ دیگر برای دیدن محتوای آن سایت‌ حذف شود

مهران مصطفوی در گفت‌وگو با زمانه معتقد است که سیاست هسته‌ای ایران سه فاز داشته است. فاز نخست (از اواخر جنگ ایران و عراق تا سال ۱۳۸۲)، که فاز محرمانه سیاست هسته‌ای به حساب می آید. فاز دوم استفاده از ناآگاهی جامعه و تاکید بر شعار«انرژی هسته ای حق مسلم ماست» و فاز سوم برجام.

به گفته مهران مصطفوی جمهوری اسلامی نخست در فاز محرمانه سیاست هسته‌ای، سیاست دستیابی به بمب را دنبال می کرد. اما پس از آن‌که غرب و جامعه بین الملل متوجه این برنامه می‌شود، از آن به بعد تا زمان برجام وارد مرحله‌ای شد که با استفاده از ناآگاهی جامعه با شعار«انرژی هسته ای حق مسلم ماست» و با سواستفاده از احساسات ناسیونالیستی و بعضا افراطی بخش‌هایی از جامعه و افکار عمومی را پشت خود بسیج کرد.

مهران مصطفوی فاز سوم سیاست هسته‌ای ایران را برجام می‌داند و به گفته او زمانی که جمهوری اسلامی در برنامه اش شکست خورد، تصمیم گرفت به توافق برجام تن دهد.

مهران مصطفوی بر این نکته تاکید می‌کند که ایران هیچگاه نخواسته اعتراف کند که قصد اولیه‌اش از توسعه برنامه هسته‌ای، دست‌یابی به سلاح بوده است.

بیشتر بخوانید:

▪️ نقشه اینتراکتیو تاسیسات و سایت‌های هسته‌ای ایران

در حال حاضر ایران دارای ۱۳ سایت، تاسیسات و مراکز پژوهشی هسته‌ای در سراسر کشور است. این مراکز و تأسیسات هسته‌ای شامل معادن اورانیوم و فرآوری سوخت هسته‌ای، کارخانه‌های غنی‌سازی اورانیوم، نیروگاه‌ تولید انرژی و تولید آب سنگین و مراکز تحقیقات اتمی می‌شود.

برای دیدن محتوای نقل شده از سایت دیگر، کوکی‌های آن سایت را بپذیرید

کوکی‌های سایت‌ دیگر برای دیدن محتوای آن سایت‌ حذف شود

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • ایران پور

    هیچ انسان عاقلی قبول نمی کند که تمامی اقتصاد و زندگی مردم و... فقط بخاطر غنی سازی به فلاکت برسد در جایی که کشورهای مختلف جهان نیروگاه‌های هسته ای را تعطیل می کنند و غنی سازی صرفه اقتصادی ندارد و کشورهای مختلف فروشنده محصولات هسته ای هستند فقط یک چیز جواب این پروژه است بمب اتمی سال 1375 خبرنگار از رفسنجانی در مورد این که آیا شما قصد تولید بمب اتمی دارید یا نه جواب صریحی ندید جز این که اسرائیل و پاکستان و هند و چین و.. بمب اتم دارند چرا ما برای دفاع از خود نداشته باشیم سال‌های دهه 80 هم مقاله هایی در بسیج دانشجویی انتشار دادند که انرژی هسته ای در قرآن وقتی این مقالات را می خواندید نوشته بودند طبق آیه واعدوالهم مستاطعتم من قوه داشتن هرنوع سلاح برای ترساندن دشمن واجب است و... باتوجه به فقه آنان مبنی برجایزبودن دروغ و بهتان به دشمنان امروز هم همان سیاست ها دارند در فقه آنان خدا هیچ راه سلطه ای برای کافران برای تسلط بر مؤمنان قرار نداده است قاعده نفی سبیل این کافران گاهی امریکا اسرائیل گاهی هم مردم ایران که از ستم خسته شده اند گاهی هم آخوندهای که به ندای وجدان خود جواب داده اند و از فرقه ضاله ولایت فقیه دست کشیده اند هم می شود برای کسانی که مردم معترض را می کشند و جنایت را به گردن عوامل دشمن می اندازند چه تضمینی وجود دارد که اگر شهری اعتراض فراگیر داشتند با بمب اتم به غضب ولایی گرفتار نشوند و مانند اقوام لوط و عاد و ثمود نشوند البته عوامل خارجی و دشمن در پس این جنایت خواهد بود

  • مهدی

    این همه هزینه و تحریم برای انرژی هسته ای از رده خارج روسی هیچ توجیهی جز ساخت بمب اتمی ندارد بمب اتم برای حاکمیتی که کوچکترین ارزشی برای مردم خودش قائل نیست همسایگانش را شیوخ مرتجع عرب می نامند و اسرائیل را کشور جعلی و همه مشکلات جهان را از یهودیان می داند غرور کاذبی به وجود می آورد که جهان را به آتش می کشد

  • سکولارها خوشخیال

    درست است که ایران به عنی سازی و آب سنگین نیاز ندارد، اما جمهوری اسلامی غلاوه غنی سازی و آب سنگین، نیازمند صدهخا بمب اتم و انواع سلاحهای کشتار جمعی و سپاه چند ملیونی تا بن دندان مسلح است، ایدئولوژی آخر الزمانی نیازمند سلاح کافی باری اول حذف موجودیت منحوس خود و بعد برای نابودی تمام دنیای سکولار و نابودی دنیای غیر ولایی و نابودی بخصوص یهود دارد. سکولارها خوشخیال و یهودیان ..باش به خیالتان، تا روزی در خانه هایتان یکایک سلاخی شودی توسط چ.ا. مماشات و عدم اقدام حمله نظامی، دنیای سکولار بدست ج.ا. و موجودات کثیر زاد ولدش نابود خواهد شد بزودی