ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

مجلس مصر به دولت السیسی اجازه داد به لیبی سرباز بفرستد

با اعزام نیروی نظامی مصر به لیبی، احتمال درگیری نظامی مصر و ترکیه در خاک لیبی هم افزایش می‌یابد.

مجلس مصر به دولت عبدالفتاح السیسی اجازه داد که برای حفظ امنیت ملی مصر به لیبی سرباز بفرستد. به این ترتیب مصر یک قدم به مشارکت در جنگ مستقیم با ترکیه در داخل خاک لیبی، نزدیکتر شد.

عکس از آرشیو

عصر دوشنبه ۲۰ ژوئیه/۳۱ تیر، مجلس مصر بدون نام آوردن از کشور لیبی اعلام کرد که نیروهای نظامی مصر اجازه دارند به منظور حفظ امنیت ملی در «جبهه غربی» این کشور دخالت نظامی کنند. تعداد نیروهایی که مصر قصد دارد به لیبی بفرستد، زمان فرستادن نیروها و آرایش استقرار ارتش مصر در لیبی هنوز مشخص نیست.

عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهوری مصر از هفته پیش اعلام کرده بود که برای حفظ امنیت ملی مصر، در جنگ لیبی درگیر خواهد شد. نمایندگان مجلس مصر که بیشتر سیاستمداران نزدیک به السیسی هستند، در یک جلسه پشت درهای بسته بدون اینکه از لیبی به طور خاص نام بیاورند اعلام کردند که نیروهای مسلح مصر می‌توانند برای مبارزه با «شبه‌نظامیان جنایتکار» و «گروه‌های تروریستی خارجی» در «جبهه غربی» بجنگند.

استقرار نیروهای نظامی مصر در لیبی، موجب خواهد شد که مصر و ترکیه که هردو از متحدان نزدیک ایالات متحده آمریکا هستند در طرف‌های مقابل هم در این جنگ قرار بگیرند. السیسی روز دوشنبه با دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در مورد لیبی تلفنی گفت وگو کرده بود. پنج روز پیش هم رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه برای جلب حمایت ایالات متحده با همتای آمریکایی‌اش گفت‌و‌گوی تلفنی کرده بود.

در جنگی نیابتی که روز به روز بیشتر شکل می‌گیرد، مصر، امارات متحده عربی، روسیه، فرانسه و عربستان سعودی از نیروهای ژنرال خلیفه حفتر در شرق لیبی حمایت می‌کنند. ترکیه و قطر، دولت وفاق ملی به ریاست فایز السراج را رسمیت داده‌اند و با نیروهای نظامی خود در لیبی از این دولت حمایت می‌کنند.

در حال حاضر، ترکیه در لیبی نیروی نظامی دارد و سربازهای سوری نزدیک به ترکیه را هم به لیبی فرستاده و درگیر این جنگ کرده است. روسیه هم برای حمایت از نیروهای نزدیک به حفتر، مستشاران نظامی خصوصی استخدام کرده و به همراه تجهیزات به لیبی فرستاده است.

هفته گذشته خبرهایی منتشر شد که نشان می‌داد، نیروهای دولت وفاق ملی که مورد حمایت ترکیه هستند برای حمله نظامی به شهر استراتژیک «سرت» آماده می‌شوند. سرت از بنادر مهم صادرات نفتی لیبی است و ترکیه و نیروهای وفاق ملی در تلاش هستند که کنترل شهر را از دست نیروهای خلیفه حفتر خارج کنند.

با انتشار خبر آماده سازی نیروهای وفاق برای حمله به شهر سرت، السیسی اعلام کرد که هر نوع حمله به این شهر «خط قرمز» اوست و قاهره در لیبی دخالت نظامی خواهد کرد تا نیروهی نظامی مصر از امنیت مرزهای غربی خود دفاع کنند.

به غیر از پیشروی و حرکت به سمت بندر سرت، دولت وفاق ملی در لیبی طی یک ماه گذشته با حمایت ترکیه پیشروی‌ها زیادی داشته و توانسته برخی مناطق را از دست نیروهای حفتر خارج کند. این پیشروی‌ها عامل اصلی نگرانی مصر برای بر هم خوردن توازن نیروها در جنگ لیبی است.

رئیس جمهوری ترکیه، رجب طیب اردوغان، دو روز پیش از رای مجلس مصر به اظهارات همتای مصری‌اش واکنش نشان داد. روز جمعه ۲۸ تیر، اردوغان در پاسخ به این پرسش که در صورت مداخله نظامی مصر چه خواهد کرد گفت که کشورش همچنان از دولت وفاق ملی که دولت قانونی لیبی است حمایت خواهد کرد. او در ادامه گفت:

«گام هایی که مصر در اینجا دارد بر می‌دارد، به خصوص پشتیبانی آنها از حفتر کودتاچی،‌ نشان می‌دهد که آنها در یک مسیر غیرقانونی در حال حرکت هستند.»

در همین راستا اردوغان امارات متحده عربی را هم «دزد دریایی» خواند.

جنگ میان مصر و ترکیه در لیبی تنها جنگ بر سر منابع و ژئوپلوتیک منطقه‌ای نیست. ترکیه نیروهای دولت وفاق ملی را مجهزبه سخت افزارهای نظامی کرده است. از طرفی لیبی را هم پر کرده از پناهندگان سوری اسلام‌گرا که در نتیجه جنگ داخلی سوریه به ترکیه پناه برده بودند. این پناهندگان سوری اکنون نیروهای مسلح ترکیه در لیبی هستند و بیشتر آنها به دیدگاه‌های اخوان المسلمین نزدیکند.

حفتر ضد قدرت گرفتن اسلام‌گرایان از جمله اخوان‌المسلمین در لیبی است و السیسی هم سابقه خود را در سرکوب جنبش‌های نزدیک به اخوان‌المسلمین در مصر دارد - از جمله کودتایی که خود السیسی هدایت کرد و دولت محمد مرسی را در مصر سرنگون کرد.

به غیر از ترکیه، روسیه هم به لیبی تجهیزات و مستشاران نظامی فرستاده است. روسیه پیمانکار خصوصی نظامی‌ای را با اسم واگنر استخدام کرده که از نیروهای حفتر حمایت کنند.

پس از سرنگونی معمر قذافی در لیبی در سال ۲۰۱۱ به کمک نیروهای ناتو، این کشور عملا صحنه یک جنگ داخلی بین دو بخش شرقی و غربی شد. پس از شش سال جنگ داخلی، با درگیر شدن نیروهای خارجی این درگیری‌های نظامی به جنگ نیابتی تبدیل شد. ترکیه که از دولت وفاق ملی مورد حمایت سازمان ملل در طرابلس پشتیبانی می‌کند، از پاییز ۲۰۱۹ نیروهای نظامی خود شامل نیروهای سوری و ترک را به همراه تجهیزات نظامی در لیبی مستقر کرده است. در برابر ترکیه نیروهای خلیفه حفتر هم از روسیه، مصر و عربستان کمک دریافت کرده‌اند.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.