ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

انتقاد زلمی خلیل‌زاد از ایران به خاطر عدم حمایت از فرایند صلح در افغانستان

سفیر ایالات متحده در امور صلح افغانستان گفت که ایران به اندازه کافی از فرایند صلح حمایت نمی‌کند. او علت عدم حمایت ایران را تنش با آمریکا دانست.

سفیر ایالات متحده از ایران به خاطر حمایت نکردن از فرایند صلح در افغانستان انتقاد کرد. زلمی خلیل‌زاد گفت که ایران ترجیح می‌دهد نیروهای آمریکایی پیش از به ثمر رسیدن صلح از افغانستان خارج شوند.

پایین و بالا بگیرید و بکشید

زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژه آمریکا در امور صلح افغانستان جمعه ۲۴ ژوئیه/ سوم مرداد در یک نشست آنلاین که از سوی پژوهشکده ایالات متحده برای صلح برگزار می‌شد، گفت که ایران به خاطر ارتباط تنش‌آلود با آمریکا از فرایند صلح افغانستان حمایت کافی نمی‌کند.

سفیر ایالات متحده توافق آمریکا با طالبان را پابرجا توصیف کرد و گفت که ایالات متحده هنوز متعهد به خروج نیروهایش از خاک افغانستان است، اما افزود که خروج نیروها مشروط خواهد بود.

خلیل‌زاد گفت: «مبارزه با تروریسم، خروج نیروهای آمریکایی، شروع گفت وگوهای بین‌الافغانی و آتش‌بس همه‌جانبه مهم‌ترین مفاد توافق ایالات متحده با طالبان است.»

او افزود که مهمترین موانع که موجب کند شدن فرایند صلح شده عبارتند از، آزادی برخی زندانیان از جانب دولت افغانستان و کاهش خشونت‌ها.

خلیل‌زاد همچنین گفته‌های اخیر عباس عراقچی، معاون وزارت خارجه ایران درباره انگیزه آمریکا در صلح افغانستان را رد کرد.

عراقچی هفته پیش در دیدار از کابل نسبت به انگیزه‌های آمریکا در روند صلح افغانستان ابراز تردید کرده بود. او گفته بود که صلح از رهگذر گفت‌وگوهای بین‌الافغانی ممکن است حاصل شود و نه از طریق معامله آمریکا با طالبان.

سفیر آمریکا این سخنان را نشانه ناخوشنودی ایران از ادامه حضور نیروهای آمریکا در عراق تا به سرانجام رساندن صلح دانست.

خلیل‌زاد گفت که یکی دیگر از مشکلات پیش روی صلح افغانستان رقابت و اختلاف میان کشورهای آسیای میانه بوده و این اختلافات موجب شده که توافق منطقه‌ای برای صلح افغانستان رخ ندهد.

او پذیرفت که خشونت‌ها در افغانستان اخیراً «بیش از حد زیاد» بوده اما در عین حال از کاهش ۴۰ درصدی تلفات نیروهای امنیتی افغانستان خبر داد.

سفیر آمریکا همچنین تصریح کرد که از زمان امضای توافق با طالبان در ۲۹ فوریه سال جاری هیچ کدام از سربازان آمریکایی یا ائتلاف در افغانستان کشته نشدند.

خلیل‌زاد ابراز امیدواری کرده که با شروع گفت‌وگو‌های بین‌الافغانی در هفته‌های آینده خشونت‌ها نیز کمتر شود.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • مینو

    هفتهء پیش خبری از افغانستان در همه رسانه ها جلب توجه کرد؛ مبنی بر اینکه دختر نوجوانی پس از اینکه پدر و مادرش بدست طالبان به قتل رسیدند, این دختر دست به اسلحه برد و با کلاشنیکوف دو تروریست طالبان را به سزای اعمالشان رساند. تا زمانی که تمامی مردم افغانستان؛ مرد و زن, پیر و جوان, روستایی و شهری (خصوصا زنان افغان) عملکرد این دختر نوجوان را سر مشق خود قرار ندهد, و به دست خود تک تک این تروریست های جهنمی را به سزای اعمالشان نرسانند, افغانستان روی خوش نخواهد دید. والسلام, نامه تمام.

  • محسن

    آقای فیاض ایران از دولت شما خواست توافق نامه امنیتی با آمریکا رو امضا نکنید، نتیجه اش چی شد؟ آمریکا توان جنگ روی زمین رو نداره اگر این کار شدنی بود شوروی به اون روزگار نمی افتاد، فرمانده های آمریکایی می گفتن داعش تا سی سال آینده محکم سرجاشه، مردم عراق یک سره کردنش راه درست همونه که شما گفتی اما این راه رو با آمریکا نمیشه رفت. اگر افغانستان امن باشه منبع درآمد عظیم سیا از مواد مخدر از بین می ره همون طوریکه چاه های نفت عراق از دستش در اومد و قراره چاه های نفت سوریه هم از دستش دربیاد.

  • فیاض

    دولت افغانستان باید بدون هیچ گذشتی آن 500 جنایتکار طالبانی را در دادگاههای مردمی و عادل به اشد مجازات برساند. و اگر قرار است طالبان جنگی را با ملت افغانستان شروع کند، مرد و زن باید دوش بدوش هم در مقابل این عفریته پلیدی بایستند و تا ریشه‌کن کردن آن از پای نایستند. این تنها راه رهایی افغانستان از شر شیطنتهای جمهوری اسلامی، امارات، قطر، عربستان، پاکستان، روسیه و حتی آمریکاست. تا زمانی که طالبان و گروههای افراطی نفس می‌کشند، افغانستان از چنگ اندازی‌های آن کشورها نجات نخواهد یافت. هر روز کشوری به بهانه‌ای این گروههای افراطی را تقویت و به جان مردم می‌اندازد.

  • شهین

    ترکیه و مزدورانش در ایران، از آرامش و پیشرفت افغانستان جلوگیری می‌کنند. ترکیه عامل پر و بال گرفتن طالبان و گروه های تروریستی و کشتار مردم است.

  • محسن

    جناب سفیر آمریکا نمودار تولید مواد مخدر رو دیدی؟ سکوت پیشه کن

  • حقیقتگو

    جناب سفیرامریکا زلمی خلیل‌زاد کدام صلحی را می فرمائید تصورمی کنید طالیبان صلح شناس است؟ سرمایه گذاران برای تهیه جنگ افزارو بمب وایزارجنایات طالیبان درافغانستان چه کشورهای بوده وهستند ؟ پاکستان وعربستان وامارات !! آیا دراین توافق اشاره ای به ان شده است که تمامی قشون طالیبان واققاعده و داعش اسلحه های شان را به حکومت افغانستان تحویل دهند؟ خیر!!! ایا هشداری تحریم اوری به پاکستان وعربستان وامارات وحتی روسیه درصدور اسلحه و جنگ افزاروحمایت مالی انها ازطلیبان شده است ؟ خیر!!! این گول زدن های صلح نمایانه و ازادکردن جنایتگران طالیبان درسطح کشورافغانستان برای کشتاروترورچیست؟

  • امیر راست گفتار

    طالبان نظرش رو صریح گفته این شمائید که خودتون رو به گیج بازی میزنید " طالبان به هیچ چیز جز جاری شدن عقایدش در افغانستان رضایت نمیده" کسی میخواد خوشش بیاد یا نه! امریکا بر اساس عقاید شخصی ترامپ که نشون داده سیاستمدار نیست و بیشتر یه کاسبکار و پول پرسته میخواد خودش رو از برنامه هائی که در گذشته و توسط روسای جمهور قبلی برقرار شده خلاص کنه و جون سربازها و دلارهای امریکائی رو نجات بده اما بشکلی ابرومندانه که با خروجش بگه ما زمانی افغانستان رو ترک کردیم که صلح برقرار کرده بودیم!الان که درگیریها شروع شده تقصیر خودشونه ! طالبان قدرتی که الان داره حتی در زمان بدست گرفتن حاکمیت افغانستان نداشت" در حال حاضر دو تا دولت رو منتر خودش کرده و مذاکره ای که داره برا اون ناز میکنه در گرو ازادی پانصد نفر از ادمخوارهایش از زندان است" کسانی که بعضیهایشان ده ها نفر را بقتل رسانده اند و شاکی های خصوصی دارند! تا همین جای کار هم او برنده این خرابکاریهای امریکاست" توانسته بدون انکه التزام به چیزی داشته باشد سه هزار نفر از طالبان را از زندان برهاند ! زلمی خلیلزاد بسیار مفتخر است که تا همینجای کار هم موفق شده اند ادمکشیهای بیدلیل طالبان را چهل درصد کمتر کنند و این را بحساب مذاکرات میگذارد ! اصلا براش مهم نیست که دلیل این جنایتهای لاینقطع طالبان حاوی چه پیامی برای جهان است" دولتهای اسلامی در هر کجا پا بگیرند تمامیت خو اه هستند و اجرای مقررات اسلامی که از پیش برای انان بصورت تکلیف ابلاغ شده قابل مذاکره " تعطیل" تعدیل یا به روز شدن نیستند! این برای انان گناه محسوب میشود که جلوی چشم انان مثلا زنی روبنده نداشته باشد و انان ببینند و او را له و لورده نکنند! اینچیزها را برای مسلمانان عقب مانده ای مثل طالبان نمیشود توجیه کرد که خواسته های شما حتی در زمان حیات پیغمبر هم قابل اجرا نبوده و ذهنیتی که انان از هزار و چهارصد سال پیش دارند حتی برای بسیاری از مسلمانان چیز غریب و گنگی ست! چرا راه دور برویم" در همین ایران خودمان من امروزکلیپی دیدم که یه حاج اقا با خانمش سوار بر اتوموبیل جلوی پای دوتا دخترخانم که بقول خودشان شل حجاب هستند ترمز کرد و بعد از دقایقی جر و بحث تو صورت یکی از دخترها تف انداخت! اینها تازه شیعه هستند و مدعی فقه پویا! مذهبی که امامشان میگفت شیعیان میتوانند در زمانهای خاصی اگر لازم شد ترک واجبات کنند مثلا نماز و روزه را تعطیل کنند ! البته مواردی مثل حفظ نظام!! کشور افغانستان روزی به این نتیجه خواهد رسید که کشوری مثل امریکا در این مقوله خاص نمیتواند کمک اساسی برایشان باشد و چه بسا کارها را خرابتر هم خواهند کرد که دارند میکنند" و این به یک اراده ملی نیاز دارد که ملتی با تمام ظرفیت و توان خود در مقابل این وحشیها بایستند و انان را به عقب برانند! حکایت امروزی طالبان برای ملت افغانستان حکایت همان مست است که هر چه زیر بغلش را میگیری که نیفتد تلوتلو خوردنش بیشتر میشود! مردم افغانستان نشان داده اند که از دولتشان و امریکا بهتر فهمیده اند که ماهیت کل برنامه هائی که برای براه اوردن طالبان اجرا میشود در راه غلطیست و به همین خاطر است که هشتگ میزنند (به طالبان باج ندهید)! اکنون هم اقای خلیل زاد گلایه از ایران دارد که چرا ایران با امریکا همکاری نمیکند که ایشان زودتر از این مخمصه خلاص شوند؟ ایران بسیار خوشحال است که شما در این تله گیر کرده اید و اگر قرار باشد به نجات ملتی فکر کند نجات ملت خودش که اولویت دارد " پس این تقاضا در کنار سایر اعمالتان همچنان احمقانه ست.