ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

دوچرخه‌سواری زنان در مشهد ممنوع شد

ستاد امر به معروف و نهی از منکر با اخذ مجوزهای لازم، ممنوعیت دوچرخه‌سواری زنان در مشهد را اجرایی کرد. خامنه‌ای دوچرخه‌سواری زنان را حرام می‌داند.

رئیس هیأت دوچرخه‌سواری خراسان رضوی اعلام کرد ستاد امر به معروف و نهی از منکر با اخذ مجوزهای لازم، ممنوعیت دوچرخه‌سواری زنان در مشهد را اجرایی کرد. دوچرخه‌سواری زنان در مکان‌های عمومی و در ملاء عام نیز ممنوع است.  مهدی روزبهانه زنان دوچرخه‌سوار را مقصر جلوه داد.

دوچرخه‌سواری زنان در مشهد هم ممنوع شد (عکس: آرشیو)
دوچرخه‌سواری زنان در مشهد هم ممنوع شد (عکس: آرشیو)

پیش از این شورای فرهنگ عمومی و ستاد امر به معروف و نهی از منکر سبزوار در غرب خراسان رضوی، دوچرخه‌سواری زنان را ممنوع اعلام کرده و شورای فرهنگ عمومی به ریاست امام جمعه سبزوار خواستار نصب تابلوهایی درباره ممنوع بودن دوچرخه‌سواری زنان شده بود.  هر هشت عضو هیأت دوچرخه‌سواری سبزوار که همه به جز یک نفر مرد هستند، در اعتراض به این موضوع ۶ مرداد استعفا کردند. جمعه ۱۰ مرداد، رئیس اداره ورزش و جوانان سبزوار استعفای آنان را پذیرفت.  اکنون ستاد امر به معروف و نهی از منکر دوچرخه‌سواری زنان در مشهد را هم ممنوع اعلام کرده است.

مهدی روزبهانه، رئیس هیأت دوچرخه سواری خراسان رضوی سه‌شنبه ۱۴ مرداد با اعلام این خبر تلاش کرد زنان دوچرخه‌سوار را مسئول این محدودیت‌ها جلوه دهد:

«با توجه به اینکه بحث حجاب اسلامی قانون است، باید پذیرفت که بانوان دوچرخه‌سوار نیز باید به حجاب خود پایبند باشند. باعث این محدودیت‌ها افرادی بودند که در گذشته بدون رعایت صحیح حجاب و استفاده از لباس‌های زننده هنگام دوچرخه‌سواری توجه زیادی را به این مسئله جلب کردند.»

در قوانین ایران هیچ قانونی که دوچرخه‌سواری را جرم بداند وجود ندارد. نظریه شماره ۷/ ۵۱۵۲ مورخ ۵ /۶/ ۷۹ اداره حقوقی قوه‌ قضاییه در این‌باره می‌گوید:

«با توجه به اصل قانونی‌ بودن جرایم و مجازات‌ها، چون جهت استفاده از کراوات، دوچرخه‌سواری دختران در خیابان‌های اصلی و نحوه اصلاح موی سر پسران در قوانین موضوعه و مدونه مجازاتی درنظر گرفته نشده است، لذا اعمال مذکور، قانوناً جرم تلقی نمی‌شود.»

دفتر رهبر جمهوری اسلامی در پاسخ به پرسشی درباره دوچرخه‌سواری زنان در خیابان، آن را حرام دانسته است.

مهدی روزبهانه، رئیس هیأت دوچرخه سواری خراسان رضوی گفت:

«هیأت حداکثر تلاش خود را انجام داد، اما نباید فراموش کرد هیأت خواسته یا ناخواسته یک مرجع قانونی و تابع قوانین کشور و دستورات اداره کل ورزش استان، استانداری و فرمانداری است.»

پیش از این متنی در کانال تلگرام هیأت دوچرخه‌سواری منتشر شده بود که بر اساس آن از چهار عضو این هیأت امضا گرفته شد که طبق نظر مراجع تقلید به‌ویژه علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی درباره حرام بودن دوچرخه‌سواری بانوان، باید اعلام کنند دوچرخه‌سواری زنان در «ملاء عام» ممنوع است و زنان در صورت دوچرخه‌سواری با تذکر مأموران انتظامی و برخورد قانونی مواجه خواهند شد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.