ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

دندان تیز نظامیان برای نیشکر هفت‌تپه

با تداوم اعتراضات، کارگران خواستار خلع ید از بخش خصوصی و واگذاری کارخانه به تعاونی کارگری هستند، نمایندگان مجلس و امام جمعه اهواز اما در پی انتقال مالکیت به یکی از بنگاه‌های تحت نظر خامنه‌ای.

کارگران نیشکر هفت‌تپه در تداوم اعتراضات خود مقابل ساختمان فرمانداری شوش تجمع کردند. امید اسدبیگی مالک این شرکت در ادامه وعده‌های بی‌عملش قول داد به زودی حقوق کارگران را پرداخت کند. نماینده شوش در مجلس شورای اسلامی اما گفت که مالک فعلی «اهلیت» ندارد و باید شرکت به «یک نهاد دولتی» واگذار شود. نماینده خامنه‌ای در اهواز هم منظور از نهاد اهلیت‌دار را شفاف کرد؛ بنیاد مستضعفان، سپاه یا بنیاد برکت.

در پنجاه و پنجمین روز اعتراض کارگران نیشکر هفت‌تپه امام جمعه اهواز به محل تجمع کارگران رفت تا بگوید: شرکت باید به یک نهاد دولتی یا «توانمند مانند بنیاد مستضعفان یا سپاه» واگذار شود. کارگران اما به صراحت خواستار خروج بخش خصوصی و واگذاری کارخانه به تعاونی کارگران هستند.۱۸ مرداد ۱۳۹۹ شوش

همزمان با پنجاه و ششمین روز اعتراض کارگران نیشکر هفت‌تپه، خبرگزاری دولتی کار ایران در یک رپرتاژ خبری به نقل از امید اسدبیگی، یکی از دو مالک این شرکت که به اتهام اخلال در نظام ارزی در حال محاکمه است، نوشت: حساب‌های [بانکی] هفت‌تپه آزاد شده و چون تعویق حقوق ناشی از مسدود شدن حساب‌ها بود، به کارگران قول می‌دهم بزودی حقوق‌شان پرداخت خواهد شد.

یک مقام قضایی که نامش فاش نشد اما به فاصله کوتاهی ادعای اسدبیگی مبنی بر انسداد حساب‌های بانکی شرکت نیشکر هفت‌تپه را رد کرد و گفت: «از ابتدا هم حساب‌های اسدبیگی مسدود نشده بود به جز حسابی که با آن خرید و فروش غیرقانونی ارز صورت می‌گرفت که در حال حاضر نیز این حساب مسدود است».

امید اسدبیگی که با قید وثیقه آزاد است، تا به حال چند مرتبه پرداخت نشدن دستمزد کارگران را به انسداد حساب‌های بانکی و نداشتن نقدینگی ربط داده است. این مقام قضایی که نامش فاش نشد اما گفت: «دلیل اینکه اسدبیگی در حال حاضر زندان نیست، آن است که حقوق و مطالبات معوقه کارگران را بپردازد و اگر غیر از این باشد باید به زندان برگردد». و «حساب‌هایی که در حال حاضر باز هستند به قدر کفایت موجودی دارند که با آن بتوان حقوق معوقه کارگران را پرداخت کند».

کارگران در دور تازه اعتراضات که از ۲۶ خرداد آغاز شده است، خواستار خلع ید فوری از امید اسدبیگی و مهرداد رستمی، دو مالک کنونی نیشکر هفت‌تپه، بازگرداندن منابع ارزی غارت شده به شرکت، پرداخت دستمزد معوق، بازگشت به کار کارگران اخراج شده و پایان دادن به مالکیت بخش خصوصی در این شرکت هستند.

اسماعیل بخشی، نماینده کارگران نیشکر هفت‌تپه در حساب اینستاگرام خود اما گفته مسئولان مطالبه کارگران مبنی بر «خلع ید» بخش خصوصی را نادیده می‌گیرند تا راه برای ورود نهادهایی چون سپاه و ستاد فرمان امام باز بماند.

محمد کعب عمیر، نماینده شوش در مجلس شورای اسلامی که یک هفته قبل همراه با سه تن از نمایندگان تهران که تاب گرمای شوش را نداشتند در جمع کارگران حاضر شده بود در پیوند با همین موضوع از گفت‌وگو با نمایندگان مجلس، سازمان خصوصی‌سازی و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به منظور پرداخت دستمزد معوق کارگران خبر داد. او گفت که سازمان خصوصی‌سازی نمی‌تواند دستمزد کارگران را پرداخت کند.

کارگران نیشکر هفت‌تپه از اردیبهشت امسال حقوق دریافت نکرده‌اند. به گفته کعب عمیر، از وزارت کار خواسته شده ۲۰ میلیارد تومان از محل بیمه مشاغلی که بر اثر ویروس کرونا متضرر شدند به نیشکر هفت‌تپه تزریق کند. هنوز مشخص نیست وزارت کار این درخواست را پذیرفته است یا نه.

کعب عمیر و گروهی از نمایندگان مجلس به همراه امام جمعه اهواز در پوشش حمایت از کارگران معترض به دنبال انتقال مالکیت نیشکر هفت‌تپه به نهادهای نظامی هستند. عبدالنبی موسوی فرد، امام جمعه اهواز که شنبه ۱۸ مرداد به محل تجمع کارگران معترض رفت به صراحت گفت مدیریت هفت‌تپه باید به نهادهای توانمندی نظیر بنیاد مستضعفان، ستاد اجرایی فرمان امام یا سپاه سپرده شود.

کارگران هفت‌تپه پیش از این خواستار واگذاری شرکت به تعاونی کارگران و اداره خودگردان آن شده بودند.  

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • لجنزار طبقه سیاسی حاکم از زبان خودشان

    لجنزار طبقه سیاسی حاکم از زبان خودشان ▪️اردوی کار: غاصب! دزد! سرکوبگر و متصرف اموال عمومی که چنان قدرتی دارند که زور احدی به آنها نمی رسد. این چکیده مفهومی است که از مصاحبه پرویز فتاح رئیس بنیاد مستعفان در برنامه «نگاه یک» به دست می آید. او البته سعی کرد القا کند در حالی که همه گرایش های طبقه سیاسی حاکم در لجنزار سواستفاده های مالی از اموال مصادره ای فرو رفته اند، خودش سالم است و بنیاد مستضعفان هم نه ابزار دست غارتگران که وابسته به مستضعفان است، و حتی احتمال داده اند که در شرایطی که فساد همه ارکان نظام را فرا گرفته هدفش از افشاگری، بهره برداری در انتخابات آینده به نام چهره مستقل باشد. در حالی که حتی اگر چنین باشد، مردم که به عبور از حاکمیت رسیده اند قطعا دست رد به همه جناح ها و مهره های آن خواهند زد. گزندگی سخنان فتاح در این نیست که وابستگی اش به سپاه و نیروهای امنیتی را پنهان می کند در این است که مستقل از هدف هایش به پیش صحنه می کشد که در شرایطی که مردم برای یک لقمه نان درمانده اند و دهها هزار کارگر به خاطر دستمزدهای معوقه جان شان را در شرایط کرونایی سر دست گرفته و به اعتصاب دست زده اند مهره های فاسد حکومتی مثل حداد عادل مشغله شان ساخت سونا و جکوزی در املاک مصادره ای است. فتاح در این گفتگو از جمله گفته: ▪️زمینی را آقای حداد عادل در منطقه فرشته تهران گرفته اند که البته اجاره آن به روز هم نبوده، آقای حداد عادل باید یا اجاره به روز پرداخت کنند یا زمین را به بنیاد پس بدهند. ▪️آقای حداد عادل ۸ هزار متر زمین هم در منطقه هروی به ارزش ۴۰۰ میلیارد تومان را به بنیاد پس دادند قرار بود ایشان در آنجا مدرسه ای بسازند که مجوزهای آن توسط شهرداری صادر نشد. ▪️به کاخ مرمر آسیب زده‌اند؛ پتک زده‌اند؛ در کاخ مرمر آسانسور، حمام، سونا و جکوزی ساخته‌اند؛ میراث فرهنگی کجا بوده است؟ ▪️در زمین بنیاد، مرکز تحقیقات استراتژیک، ۹طبقه بدون مجوز بنیاد و شهرداری ساخته؛ نه پروانه دارد نه پایان کار. مشخص نیست این ساختمان کاربری مسکونی دارد یا اداری اما استخری آن‌چنانی دارد با منظره‌ای ابدی به سمت نیاوران. معلوم نیست توسط چه کسانی آماده شده! ▪️ارتش منطقه ای خوب در کوهک را تصرف کرده است و سپاه ملک ۲۰۰ میلیاردی در جماران را كه هيچ استفاده اي هم نمی كنند پس نمی‌دهد و من مالک را به داخل ساختمان راه نمی‌دهند. ▪️آقای احمدی‌نژاد در ساختمان ۱۸۰۰ متری ولنجک که متعلق به بنیاد است ساکن شده که باید آن را به بیت‌المال برگرداند ▪️یکی از ملک‌های خیلی ارزشمند بنیاد در ضلع جنوب کاخ نیاوران، قبلا دست مجمع تشخیص مصلحت نظام بود و ۱۲طبقه در آن ساخته شده و الان دست مرکز پژوهش‌های مجلس است. انتظار داریم آقای زاکانی به عنوان یک برادر ارزشی و بسیجی در اولین حرکت انقلابی‌اش، این ملک را به بنیاد تحویل دهند ▪️مولاوردی و ابتکار بابت خالی‌کردن ساختمان بنیاد، که دست مرکز مطالعات زنان بوده، پنج‌میلیاردتومان می‌گیرند که این کار تخلف بوده است