ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

گزارشگران بدون‌مرز: جاوید رحمان از زندان‌های ایران بازدید کند

به گفته رضا معینی، مسئول بخش ایران و افغانستان سازمان گزارش‌گران بدون مرز، درز آمار محرمانه از شیوع ویروس کرونا در ایران پنهان‌کاری مسئولان دولتی را بیش از پیش آشکار کرده است.

با هر چه بیشتر شدن خطر همه‌گیری ویروس کرونا در زندان‌های ایران و با توجه به پنهان‌کاری و مقاومت مقامات دولتی ایران برای ارائه آمار شفاف از شیوع این ویروس مرگ‌بار در زندان‌ها، سازمان گزارش‌گران بدون مرز روز جمعه ۲۱ اوت/ ۳۱ مرداد با انتشار بیانیه‌ای از جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران خواست تا برای یک بازدید فوری از زندان‌های ایران تلاش کند.

گزارش خبر ۲۰:۳۰ از کرونا در زندان اوین و عادی جلوه دادن شرایط - تابستان ۹۹

رضا معینی، مسئول بخش ایران و افغانستان سازمان گزارش‌گران بدون مرز با اشاره به درز آمار محرمانه از شیوع ویروس کرونا در ایران که پنهان‌کاری مسئولان دولتی ایران در این زمینه را بیش از پیش برملا کرده، گفته است: 

«جمهوری اسلامی ایران یکی از بدترین کشورها در امر سرکوب آزادی اطلاع رسانی درباره همه‌گیری ویروس کروناست. با آماری که به تاز‌گی انتشار یافته‌ است و با توجه به پنهان‌کاری نظام جمهوری اسلامی، نمی‌توان برای همه‌ زندانیان و به ویژه روزنامه‌نگاران نگران نبود.»

او از جاوید رحمان خواسته تا «همه تلاش خود را برای برای رفتن به ایران و بازدید و گزارش از وضعیت زندان‌ها» انجام دهد.

بنا به اسنادی که اواسط مرداد ماه سال جاری به دست «زمانه» رسیده، آمار مبتلایان و فوت‌شدگان بر اثر کووید‌ـ‌۱۹ در ایران بسیار بیشتر از آمار رسمی است. طبق این اسناد تا ۱۵ تیر سال جاری، ۳۵ هزار و ۳۴۴ تن بر اثر کرونا در ایران فوت کردند. شمار مبتلایان نیز ۳۹۳ هزار و ۸۴۱ تن بوده است.

دیگر رسانه‌های فارسی‌زبان خارج از ایران از جمله بی‌بی‌سی فارسی هم در طی هفته‌های گذشته با انتشار گزارش‌هایی اعلام کرده‌اند که آمار رسمی در ارتباط با مرگ و میرها بر اثر شیوع کرونا با آمار واقعی هم‌خوانی ندار. این گزارش‌ها با به دست آوردن اسناد رسمی بیمارستان‌ها و کاری کاوشگرانه در این زمینه، عدد کشته‌شدگان را از آغاز همه‌گیری ویروس در ایران تا پایان تیر ۹۹، ۴۲ هزار نفر اعلام کرده‌اند که سه برابر آمار رسمی است.

سازمان گزارش‌گران بدون مرز اما در بیانیه خود به‌ نقل از یک پزشک که در یکی از زندان‌های تهران کار می‌کند و خواهان فاش شدن نامش نیست، درباره ناتوانی سامانه بهداشتی زندان‌های ایران در برابر وضعیت بحرانی کنونی نوشته است: 

«برای بیماری همه‌گیری چون کووید-۱۹ ما نه تنها به امکانات لازم که به یک سیاست و برنامه‌ریزی درست نیاز داریم، اما تنها کاری که مدیریت زندان‌ها انجام می‌دهند قرنطینه کردن زندانیان یا انتقال آنان به زندان‌های دیگر است.»

این پزشک در ادامه تنها راه نجات جان زندانیان را «آزادی یا مرخصی زندانیان بیمار برای درمان شایسته» عنوان کرده و گفته است:

«دست‌کم اگر قرار است بمیرند با عزت بیشتر نزد خانواده‌هایشان جان بسپارند.»

در روزهای اخیر نیز گزارش‌هایی از شیوع گسترده ویروس کرونا در برخی زندان‌های ایران منتشر شده است.

بالا گرفتن بحران کرونا در زندان‌های ایران در حالی‌ است که بنا بر اخبار منتشر شده از سوی زندانیان، بسیاری از زندان‌ها از داشتن حداقل‌های امکانات بهداشتی و رفاهی محروم‌اند.

بر اساس گزارش‌های منتشر شده از درون زندان‌های ایران، از روز سه‌شنبه ۲۸ مرداد حدود ۱۴۰ زن زندانی در بند زنان زندان مرکزی ارومیه در اعتراض به نگهداری زندانیان مبتلا به ویروس جدید کرونا در این بند و عدم رسیدگی پزشکی و انتقال آنان به بیمارستان، دست به اعتصاب غذا زده‌اند.

بر اساس گزارش سازمان حقوق بشر کردستان، در حال حاضر دست‌کم چهار زندانی زن که به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند در یکی از اتاق‌های بند زنان همراه دیگر زندانیان نگهداری می‌شوند.

درخواست زندانیان برای نگهداری این زندانیان در بهداری برای پیشگیری از ابتلای زندانیان دیگر از سوی مسئولان زندان بی‌پاسخ مانده است.

از سوی دیگر دست‌کم ۲۷ زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین روز ۲۰ مرداد ماه با تحصن در حیاط این زندان نسبت به بی‌توجهی مقام‌های مسئول در سازمان زندان‌ها و قوه قضاییه به شیوع کرونا اعتراض کرده و خواهان رسیدگی به وضعیت زندانیان و در پیش گرفتن راهکاری برای مقابله با شیوع ویروس کرونا در این زندان شدند.

تحصن کنندگان که بیشتر از محبوسین بند هشت زندان اوین بودند، خطاب به مسئولان زندان اعلام کرده بودند کوچک بودن فضای اتاق‌ها، نبود و عدم توزیع امکانات بهداشتی اعم از ماسک، دستکش و مایعات ضدعفونی‌کننده در این مجموعه باعث همه‌گیر شدن این ویروس کشنده در بین آنان شده است.

سازمان گزارش‌گران بدون مرز اما در بیانیه امروز خود اعلام کرده شماری از زندانیان عقیدتی که از «درمان بایسته» و رسیدگی پزشکی محروم هستند در اعتراض به وضعیت خود در زندان‌های ایران اعتصاب غذا کرده‌اند.

بر پایه اعلام این سازمان، وضعیت سلامت زندانیان عقیدتی از جمله روزنامه‌نگاران که پیش از این ناگوار بود، پس از آغاز موج دوم و مرگ‌بارتر همه‌گیری ویروس کرونا و افشای اسناد رسمی درباره پنهان‌کاری حکومت ایران در مورد آمار بیماران و کشته‌شدگان، بسیار نگران کننده است.

  • در همین زمینه

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • آرمان

    جمهوری اسلامی هرگز 98 درصد آرای مردم ایران را نداشته است. این یک دروغ بزرگ بود که پس از تکرار 4 دهه، کمی آن را جا انداختند. تاریخ توسط مورخین نوشته خواهد شد. مورخینی که برای پول قلم نزنند.

  • نقی

    جناب "Pouya" واقعا تعجب برانگیز است که چگونه حتی مخالفین ج.ا. نیز دورغ ها و افسانه بافی های آخوندها را در اینجا تکرار میکنند. ج.ا. هیچگاه, هیچگاه, با ۹۸ درصد آرا به قدرت نرسید. سوای اینکه که کل فرایند "انتخابات" پرسش انگیز بود و محدود کردن گزینه های مردم و انتخابشان فقط مواقفت یا مخالفت با ج.ا. در عمل چیزی نبود جز دغل کاری و مهندسی کردن آرای مردم, حتی چنین فرایند مسخره ای در بسیاری از نقاط کشور با مخالفت روبرو شد. در کردستان هیچ شهری موافق ج.ا. نبود و به آن رای نداد. در بسیاری از مناطقی که اقلیت های ملی زیست دارند؛ ترکمن صحرا, خوزستان, سیستان بلوچستان,...نیز جریان از همین قرار بود. در مناطق فارس نشین نیز روند رای گیری آنچنان که افسانه های ج.ا. حکایت داردن فرایندی همگون و "۹۸ درصدی" نبود.

  • Pouya

    خمینی در قبرستان با وعده فرستادن پول نفت به خانه مردم ؛ باعث فریب قرن و گرفتن ۹۸ درصد رای به حکومت اسلامی شدو حالا بعداز چهل سال چپاول آخوندها و مقامات امنیتی اش که مردم ایران را به فقر کشانده؛ توسط نوچه آقا میخواهد نفت را با قیت دلاری به مردم بفروشد! وپول آنها رادو سال دیگر پس بدهد!! معلوم نیست دو سال دیگر این دزدان با پولها به کجای دنیا فرار کرده اند!

  • Sattar

    همزمان با شعله‌ورتر شدن آتش خشم مردمی در استان‌های جنوبی عراق در پی ترور فعالان اجتماعی توسط عوامل حکومت ایران، روز جمعه اگوست ۲۱در بصره به تظاهرات پرداختند. مردم معترض دفتر پارلمان عراق در بصره را به آتش کشیدند و زمانی که معترضان اقدام به پرتاب بمب آتش‌زا به سوی ساختمان‌ها کردند، نیروهای امنیتی به سوی آنها آتش گشوندند!. مردم معترض از پارلمان این کشور خواستند که استاندار بصره را برکنار کنند. این درخواست پس از آن مطرح شده که در روزهای گذشته این استان شاهد چندین ترور بود که در آن حداقل دو تن از فعالان اجتماعی کشته و تعدادی دیگر زخمی شدند. تصاویر نوری المالکی نخست‌وزیر سابق عراق و عامل حکومت ایران هم که به معترضان فحاشی کرده بود، در استان الناصریه در جنوب عراق سوزانده شد.