ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

رده‌بندی آزادی رسانه‌ها: ايران در انتهای جدول، بهبود وضعيت در افغانستان

<p>سازمان گزارشگران بدون مرز، گزارش سالانه خود در مورد وضعيت آزادی رسانه&zwnj;ها در سال گذشته ميلادی را منتشر کرد که در آن از ادامه وضعيت بد ايران و رشد قابل ملاحظه افغانستان خبر داده است.</p> <!--break--> <p>&nbsp;</p> <p>در اين رده&zwnj;بندی جهانی، ايران همچنان جزو چند کشور قعر جدول است که در ميان ۱۷۹کشور،&nbsp; رتبه ۱۷۴ را گرفته است.</p> <p>&nbsp;</p> <p>در اين گزارش آمده است که ايران به خاطر آن&zwnj;که سومالی سالی مرگبار برای خبرنگاران داشت، يک رتبه نسبت به سال گذشته صعود کرده است.</p> <p>&nbsp;</p> <p>سازمان گزارشگران بدون مرز در مورد ايران گفته است: &quot;اين کشور تنها به زندانی کردن روزنامه&zwnj;نگاران و شهروند وب&zwnj;نگاران بسنده نمی&zwnj;کند، که ابتکار روش&zwnj;های غير قابل پذيرش، فشار بر خانواده&zwnj;های روزنامه&zwnj;نگاران در داخل و خارج از کشور را هم در دست دارد.&quot;</p> <p>&nbsp;</p> <p>افغانستان در رده&zwnj;بندی سال جاری اين سازمان از ميان ۱۷۹ کشور، جايگاه ۱۲۸ را کسب کرده است. اين کشور نسبت به سال گذشته که در رديف ۱۵۰ قرار داشت، ۲۲ رتبه رشد کرده است.</p> <p>&nbsp;</p> <blockquote> <p>گزارشگران بدون مرز: ايران تنها به زندانی کردن روزنامه&zwnj;نگاران و شهروند وب&zwnj;نگاران بسنده نمی&zwnj;کند، که ابتکار روش&zwnj;های غير قابل پذيرش، فشار بر خانواده&zwnj;های روزنامه&zwnj;نگاران در داخل و خارج از کشور را هم در دست دارد</p> </blockquote> <p>به&zwnj;گفته اين سازمان، افغانستان طی يک سال گذشته در زمينه رعايت آزادی رسانه&zwnj;ها رشدی قابل ملاحظه را طی کرده است.</p> <p>&nbsp;</p> <p>نبود روزنامه&zwnj;نگار کشته شده و يا زندانی در سال گذشته در افغانستان، يکی از دلايل اين صعود خوانده شده است اما گفته شده که در آينده به&zwnj;ويژه پس از خروج نيروهای خارجی، اين کشور با چالش&zwnj;های جدی روبه&zwnj;رو خواهد شد.</p> <p>&nbsp;</p> <p>هر چند در اين گزارش آمده است که در سال ۲۰۱۲ هيچ خبرنگاری در افغانستان کشته نشده اما بر پايه اطلاعات منابع محلی دو خبرنگار طی اين سال در ولايت&zwnj;های هلمند و پکتيکا درجنوب اين کشور جان باخته&zwnj;اند.</p> <p>&nbsp;</p> <p>اين سازمان اما گفته است &quot;سه کشور ديکتاتوری، ترکمنستان، کره شمالی و اريتره که&nbsp; ترکيب سه&zwnj;گانه&zwnj; جهنمی را تشکيل داده&zwnj;اند، در انتهای جدول قرار دارند.&quot;</p> <p>&nbsp;</p> <p>بر پايه اين گزارش، فنلاند برای سومين سال پیاپی جايگاه نخست جدول در زمينه رعايت آزادی بيان را به&zwnj;دست آورده و پس از آن هلند و نروژ قرار گرفته&zwnj;اند.</p> <p>&nbsp;</p> <p>به گفته گزارشگران بدون مرز، با آن&zwnj;که موارد بسياری از خشونت در چارچوب&zwnj;های قضايی عليه روزنامه&zwnj;نگاران، در کشورهای دمکراتيک ديده شده است، با اين حال اين کشورها رده&zwnj;های نخست جدول را به خود اختصاص داده&zwnj;اند.</p> <p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p>

سازمان گزارشگران بدون مرز، گزارش سالانه خود در مورد وضعيت آزادی رسانه‌ها در سال گذشته ميلادی را منتشر کرد که در آن از ادامه وضعيت بد ايران و رشد قابل ملاحظه افغانستان خبر داده است.

در اين رده‌بندی جهانی، ايران همچنان جزو چند کشور قعر جدول است که در ميان ۱۷۹کشور،  رتبه ۱۷۴ را گرفته است.

در اين گزارش آمده است که ايران به خاطر آن‌که سومالی سالی مرگبار برای خبرنگاران داشت، يک رتبه نسبت به سال گذشته صعود کرده است.

سازمان گزارشگران بدون مرز در مورد ايران گفته است: "اين کشور تنها به زندانی کردن روزنامه‌نگاران و شهروند وب‌نگاران بسنده نمی‌کند، که ابتکار روش‌های غير قابل پذيرش، فشار بر خانواده‌های روزنامه‌نگاران در داخل و خارج از کشور را هم در دست دارد."

افغانستان در رده‌بندی سال جاری اين سازمان از ميان ۱۷۹ کشور، جايگاه ۱۲۸ را کسب کرده است. اين کشور نسبت به سال گذشته که در رديف ۱۵۰ قرار داشت، ۲۲ رتبه رشد کرده است.

گزارشگران بدون مرز: ايران تنها به زندانی کردن روزنامه‌نگاران و شهروند وب‌نگاران بسنده نمی‌کند، که ابتکار روش‌های غير قابل پذيرش، فشار بر خانواده‌های روزنامه‌نگاران در داخل و خارج از کشور را هم در دست دارد

به‌گفته اين سازمان، افغانستان طی يک سال گذشته در زمينه رعايت آزادی رسانه‌ها رشدی قابل ملاحظه را طی کرده است.

نبود روزنامه‌نگار کشته شده و يا زندانی در سال گذشته در افغانستان، يکی از دلايل اين صعود خوانده شده است اما گفته شده که در آينده به‌ويژه پس از خروج نيروهای خارجی، اين کشور با چالش‌های جدی روبه‌رو خواهد شد.

هر چند در اين گزارش آمده است که در سال ۲۰۱۲ هيچ خبرنگاری در افغانستان کشته نشده اما بر پايه اطلاعات منابع محلی دو خبرنگار طی اين سال در ولايت‌های هلمند و پکتيکا درجنوب اين کشور جان باخته‌اند.

اين سازمان اما گفته است "سه کشور ديکتاتوری، ترکمنستان، کره شمالی و اريتره که  ترکيب سه‌گانه‌ جهنمی را تشکيل داده‌اند، در انتهای جدول قرار دارند."

بر پايه اين گزارش، فنلاند برای سومين سال پیاپی جايگاه نخست جدول در زمينه رعايت آزادی بيان را به‌دست آورده و پس از آن هلند و نروژ قرار گرفته‌اند.

به گفته گزارشگران بدون مرز، با آن‌که موارد بسياری از خشونت در چارچوب‌های قضايی عليه روزنامه‌نگاران، در کشورهای دمکراتيک ديده شده است، با اين حال اين کشورها رده‌های نخست جدول را به خود اختصاص داده‌اند.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • کاربر مهمان

    چه بهشتی باید باشه فنلاند، هلند و نروژ! چند قرن باید طول بکشه تا ما هم به تکامل اینچنینی برسیم؟!