ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

واکنش‌ها به ادعای جدید پمپئو درباره مکانیسم ماشه

پمپئو گفته است که تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران از ۳۰ شهریور بازمی‌گردند. جوزپ بورل موضع اروپا را تکرار کرد: نمی‌توان از برجام خارج شد و خواهان ادامه تحریم‌ها شد.

مایک پمپئو اعلام کرده که تحریم‌های ایران در سازمان ملل از ۳۰ شهریور بازمی‌گردند. مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بر موضع این اتحادیه تأکید کرد و گفت آمریکا نمی‌تواند از برجام خارج شود و ادامه تحریم‌ها را درخواست کند. نمایندگان روسیه نیز همین موضع را گرفته‌اند. سخنگوی وزارت خارجه ایران ادامه تحریم‌ها را «جهان خیالی» پمپئو خواند.

مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا

مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا پنج‌شنبه ۶ شهریور / ۲۷ اوت در توئیتر نوشت:

«ایالات متحده هفته گذشته، پس از ناکامی شورای امنیت در انجام مأموریت خود برای حفظ صلح و امنیت جهانی، روند ۳۰ روزه بازگشت تمامی تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران را فعال کرد. این تحریم‌ها از نیمه‌شب ۲۰ سپتامبر (۳۰ شهریور) به وقت گرینویچ، باز خواهند گشت.»

او در توئیت دیگری با اشاره به قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل، نوشت:

«چنان‌چه هر یک از اعضای شورای امنیت سازمان ملل قطعنامه‌ای را برای ادامه رفع تحریم‌ها ارائه کند، ایالات متحده با آن مخالفت خواهد کرد. اگر هیچ قطعنامه‌ای پیشنهاد نشود، تحریم‌های ایران همچنان ۲۰ سپتامبر بازمی‌گردد. کارکرد قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت چنین است.»

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که کمیسیون مشترک برجام را نیز هماهنگ می‌کند، در واکنش به این اظهارات پمپئو تکرار کرد که از زمان خروج ایالات متحده از توافق هسته‌ای در سال ۲۰۱۸ «نمی‌توان به‌عنوان کشوری که در برجام شرکت ندارد تحریم‌های احتمالی پیش‌بینی‌شده در قطعنامه را در نظر گرفت.»

بورل با بیان این‌که «تمامی اقدامات ممکن را برای اطمینان از حفظ و اجرای کامل برجام توسط همه طرف‌ها انجام خواهد داد»، برجام را اقدام مهمی در جهت منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای در جهان و کمک به ثبات در منطقه خاورمیانه دانست.

اتحادیه اروپا جمعه هفته گذشته اعلام کرد که شش کشور باقی‌مانده در برجام سه‌شنبه ۱۱ شهریور / یکم سپتامبر در وین نشستی برگزار خواهند کرد.

دمیتری پولیانسکی، معاون نمایندگی روسیه در سازمان ملل نیز روز پنج‌شنبه در توئیتر به اظهارات پمپئو واکنش نشان داد و نوشت:

«طبق قوانین بین‌المللی شما نمی‌توانید از توافق‌نامه‌ای خارج شوید و سپس ادعا کنید که هنوز می‌توانید از مفاد آن بهره‌مند شوید.»

میخائیل اولیانوف، نماینده دائم روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین نیز در توئیتر از اصرار آمریکا برای بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران انتقاد کرد و نوشت:

«اکثریت قاطع اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد، تلاش‌های آمریکا برای راه‌اندازی سازوکار بازگشت تحریم‌ها علیه ایران را بدون اثر دانستند. اما ایالات متحده، به جای عقب‌نشینی قصد دارد کار را ادامه دهد که این به ایجاد کشمکش بی‌سابقه در شورای امنیت منجر می‌شود.»

در همین حال، کلی کرافت، نماینده آمریکا در سازمان ملل جمعه ۷ شهریور / ۲۸ اوت به شبکه العربیه گفت:

«اجرای مکانیسم ماشه بر اساس منافع آمریکا و ملت‌های منطقه است و شورای امنیت باید به مسئولیت خود در اجرای روندهای قانونی عمل کند.»

او افزود:

«ایران از سلاح برای تروریسم استفاده می‌کند و تهران باید تأمین سلاح برای گروه‌های مسلح را متوقف کند و بدترین چیزی که می‌تواند رخ دهد دستیابی ایران به سلاح است.»

مایک پمپئو در حالی از بازگشت تحریم‌های تسلیحاتی ایران در پایان شهریورماه سخن می‌گوید که شورای امنیت سازمان ملل یک بار با قطعنامه پیشنهادی آمریکا برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران مخالفت کرده و بار دوم روز سه‌شنبه گذشته دیان دیجانی، سفیر اندونزی که کشورش ریاست دوره‌ای شورای امنیت سازمان ملل متحد را برعهده دارد، اعلام کرد مخالف این اقدام دولت آمریکا است.

هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان نیز در دیدار با گبی اشکنازی همتای اسرائیلی خود در برلین اعلام کرد که به احتمال قوی روسیه و چین درخواست آمریکا برای تحریم کامل ایران را وتو خواهند کرد و به همین دلیل آلمان و متحدان اروپایی‌اش تلاش می‌کنند تا راه بینابینی‌ای برای تمدید این تحریم‌ها پیدا کنند که ضمن تأمین خواست آمریکا از سوی روسیه و چین وتو نشود.

روز گذشته (پنج‌شنبه) سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی در واکنش به سخنان وزیر امور خارجه آمریکا درباره بازگشت تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران در توئیتر نوشت:

«۱۳ عضو شورای امنیت، از جمله رئیس شورا اعلام کرده‌اند که آمریکا به دلیل آن‌که عضو برجام‌ نیست، از اساس هیچ جایگاه قانونی ندارد تا بتواند به قطعنامه ۲۲۳۱ متوسل شود. عقربه‌های ساعت فقط در جهان خیالی موازی پمپئو حرکت می‌کنند.»

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • حقیقتگو

    درامریکا وهمچنین دراروپا اقشاری سرمایه داران هیولائی و کارتل های نفتی و منابع ومعادن خواران و بانک داران وصاحبان صنایع و جنگ افزارسازان وجنگ افزارفروشان هستند که پشت پرده حکومت را بدست داشته ودارند و اهدافشان را درمجالس و پارلامنت ها به رئیس جمهورها و احزاب سیاسی دیکته کرده ومی کنند...اوباما ها وترامپ ها برخلاف چاروجنجال های سیاسی شان موظف به اجرای دستورات آنها بوده وهستند وهرگز هم هرچند نظری دیگری داشته باشند نمی توانند اقدام دیگری انجام دهند ...زیراکه هرگونه تغییر وتحولی درخاورمیانه چه براساس یورش نظامی و یا سرگونی حکومت های این کشورها باشد چه بطور مستقیم وچه بطورغیرمستقیم به منافع آنها ضربه خواهد زد واصلا" بود ونبود مردمان خاورمیانه برای این اقشار ارزشی نداشته وندارد چه برسد برای امنیت وثبات درمنطقه خاورمیانه چنین وچنان کنند ..ترامپ فقط وفقط خواهان سهمی همانند روس ها وچینی ها واروپائی ها دردبارخامنه ای وسپاه است ..وتحریم ها را ابزاری برای پذیرش در دربار حکومت اخوندی قرار داده است و همچون حکومت آخوندی ورهبرو سپاه که مردم را دراین چهل ساله تحریم کرده اند وبرایشان موجودیت مردم ایران اهمیتی نداشته وندارد برای ترامپ هم چنین است ...بدفعات ترامپ گفته ومی گوید خواهان سقوط حکومت اخوندی نیست بلکه مردم ایران هم با چنین حکومتی همانند چهل سال گذشته می توانند خوشبخت شوند !! ولی حالا که دوران چهارساله حکومت ترامپ به پایان میرسد وهنوز موفق به راه یابی دردربارخامنه ای وشرکاء نشده است دچار بهران روحی وروانی شده است که چنین وچنان میکند وتحریم ها را بازمی گرداند وغیره ...ازطرف دیگر هم حیرت و تعجب آوراست که روس ها وچینی ها واتحادیه اروپا که فروش جنگ افزارواسلحه به حکومت آخوندی که دانسته با آنها چه خواهد کرد وچه عواقب ضدانسانی وکشتاروبروز نفاق جنگ نیابتی درپی خواهد داشت به دفاع ازحکومت اخوندی ولغو تحریم های تسلیحاتی برآمده اند ...اگر فردی ازخانواری در برپائی آتش سوزی ها خانه های همسایه گان و تلف شدن همسایه گان دراین آتش سوزی ها شناخته شود هرگز نباید به این خانوار کبریت وفندگ و کالاهای محرقه دراختیارشان گذاشت ولی انکار برای فروشنده گان کبریت وفندگ وکالاهای محرقه تنها منافع وفروش شان مطرح است ونه تلف شدن مردمان درآتش سوزی های عمدی !!ترامپ و شرکاء که برای تحریم تسلیحاتی حکومت آخوندی چنین وچنان می کنند وندای صلح وامنیت درخاورمیانه سرمی دهند برای طالیبان درافغانستان چنین وچنان نمی کنند وحتی با چنین جنایتگرانی مماشات آنچنانی می کنند !!

  • تحریم نعمت برای ج.ا. و مصیب برای مردم ایران.

    تحریم نعمت برای ج.ا. و مصیب برای مردم ایران. نظام ولایی، یک نظام تحریم معاش و تحریم زیست است، مثل جانور مردارخور، هر چقدر ایران تحرم بیشتر و طولانی شود، نظام پروارتر میشود از خودرن مردار مردمان ایران تنها راه این هیولای مردارخوار، نابود کردنش از طریق قوه قهریه است. هم اکنون، فردا و سال دیگر دیر است