ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

سازمان ملل خواستار افزایش زنان در میان نیروهای حافظ صلح شد

شورای امنیت از ۱۹۳ کشور عضو سازمان ملل خواسته برای افزایش تعداد زنان در مواضع نظامی و غیرنظامی در تمام سطوح در عملیات‌های صلح‌آمیز این سازمان اقدام کنند.

شورای امنیت روز جمعه ۲۸ اوت، به اتفاق آرا قطعنامه‌ای صادر کرد و از سازمان ملل متحد و ۱۹۳ کشور عضو آن خواست تا اقدامات خود را برای افزایش تعداد زنان در مواضع نظامی و غیرنظامی در تمام سطوح در عملیات‌های صلح‌آمیز سازمان ملل متحد افزایش دهند.

عکس از شاتراستاک

این قطعنامه «نقش ضروری زنان در افزایش عملکرد کلی و اثربخشی عملیات صلح» را به رسمیت می‌شناسد و تأکید می‌کند که تعادل بیشتر بین زنان و مردان به «اعتبار بیشتر» سازمان ملل در مأموریت‌های موجود، هم در میان افرادی که از آنها محافظت می‌شود و هم در میان کسانی که مشارکت موثرتری در جامعه دارند، کمک می‌کند.

با وجود تلاش‌هایی که در چند دهه گذشته برای تعادل جنسیتی از سوی سازمان ملل انجام شده، این برنامه که با حمایت کشور اندونزی مطرح شده است، توجه بیشتری به اختلافات بین زن و مرد در ۱۳ عملیات صلح سازمان ملل متحد جلب می‌کند.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل که خود را «فمینیست مغرور» می‌نامد، در ۸ مارس، روز جهانی زن با انتقاد از مردانی که از قدرت خود سوءاستفاده استفاده می کنند، گفته بود: «مبارزه برای برابری جنسیتی، بزرگ‌ترین چالش حقوق بشر است که با آن روبه‌رو هستیم.» او ارتقای زنان و دستیابی به برابری جنسیتی را اولویت اصلی سازمان ملل قرار داده است.

قطعنامه روز جمعه بر «اهمیت» بیستمین سالگرد قطعنامه شورای امنیت در مورد صلح و امنیت زنان و بیست و پنجمین سالگرد کنفرانس زنان در پکن تاکید می‌کند. در کنفرانس پکن در سال ۲۰۰۰ یک نقشه راه ۱۵۰ صفحه‌ای برای دستیابی به برابری جنسیتی به عنوان «حرکت» برای همه کشورها برای اجرای قطعنامه شورای امنیت تصویب شد.

این قطع‌نامه گفته است که این کار باید «با اطمینان و ترویج مشارکت کامل، برابر و معنادار زنان در روند صلح» و افزایش تعداد زنان غیرنظامی در برنامه‌های حفاظت صلح در همه سطوح و در همه مناصب، از جمله مناصب عالی رهبری صورت گیرد.

طبق اعلام دفتر عملیات‌‌های حفاظت صلح سازمان ملل، زنان یک درصد از کارکنان با لباس متحدالشکل این سازمان را در سال ۱۹۹۳ تشکیل می‌دادند. امروز، طبق گفته این گزارش، تنها شش درصد از کل نیروهای نظامی، پلیس و دادگستری و اصلاحات مأموریت‌های میدانی را زنان تشکیل می‌دهند.

در سال ۲۰۱۹، از حدود ۹۵ هزار نیروی حافظ صلح ، زنان ۴،۷ درصد نیروهای نظامی و ۱۰،۸ درصد واحدهای پلیس در سازمان ملل را تشکیل می‌دادند. به گفته دفتر عملیات صلح سازمان ملل، در کل فقط شش درصد از کل نیروهای نظامی، پلیس و دادگستری و اصلاحات در مأموریت‌های میدانی زن هستند.

در سال ۲۰۱۵، شورای امنیت خواستار افزایش دو برابری زنان در عملیات‌‌خای حفاظت از صلح تا سال ۲۰۲۸ شد.

این به معنای افزایش تعداد زنان در مناطق نظامی به ۱۵ درصد، تعداد زنان ناظر نظامی و افسران ستادی به ۲۵ درصد و تعداد افسران زن انفرادی به ۳۰ درصد و زنان در واحدهای پلیس به ۲۰ درصد است ،

این قطعنامه ۱۹۳ عضو سازمان ملل را تشویق می‌کند برای در پیش گرفتن استراتژی و انجام اقدامات برای افزایش اعزام زنان در عملیات‌های حفاظت از صلح از جمله با دسترسی به اطلاعات و آموزش و شناسایی و رفع موانع جذب، استقرار و ارتقا زنان صلح‌بان اقدام کنند.

این قطعنامه همچنین نسبت به ادعاهای آزار و اذیت جنسی در عملیات‌های صلح ابزار نگرانی می‌کند و تاکید می‌کند که در این زمینه معتقد به سیاست «تحمل صفر» است. دبیر کل سازمان ملل نیز خواهان «تقویت تلاش‌ها برای جلوگیری و از بین بردن موارد آزار جنسی در عملیات‌های صلح از طریق همکاری نزدیک و مشورت با کشورهای عضو» شده است.

دفتر حفاظت صلح سازمان ملل اعلام کرده که اخیراً تعداد بی‌سابقه‌ای از زنان را در بالاترین نقش‌های نظامی در سازمان ملل مستقر کرده است. در این واحدها یک فرمانده و دو معاون فرمانده اکنون در میدان خدمت می‌کنند.

این دفتر گفته که اکنون از کشورهای عضو خواسته شده است که حداقل ۲۰ درصد زنان را برای سمت‌های افسری پلیس معرفی کنند و اولویت در کار با آن دسته از واحدهای پلیس است که زنان نیز در آنها حضور داشته باشند.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.