ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

کرونا در ایران: تکرار محرم در اربعین

موج سوم کرونا از راه رسیده و تابلوی اسفند ۹۸ در شهرهای قرمز در حال شکل‌گیری است. وزارت بهداشت مردم را مسئول می‌داند. روحانی هم خواهان سانسور خبرها شد.

موج تازه‌ای از همه‌گیری ویروس کرونا ایران را فراگرفته است. انفعال وزارت بهداشت در برابر برگزاری مراسم ماه محرم، سفرهای متعدد و بازگشایی زودهنگام مدارس و لغو دورکاری‌ها و افزایش تردد در شهرها زمینه‌ساز موج سوم همه‌گیری شد. وزارت بهداشت اما صرفاً مسئولیت را متوجه مردم می‌کند و روحانی هم با توجه به فرارسیدن عزاداری‌های اربعین و صفر یک رویکرد امنیتی در قبال رسانه‌ها در پیش گرفته است.

تابلوی اسفند ۹۸ در شهرهای قرمز در حال شکل‌گیری است. با این‌حال وزارت بهداشت همچنان در ایام اربعین انفعال پیشه کرده و بدون اشاره به نقش برگزاری کنکور، برگزاری عزاداری‌های محرم و بازگشایی زودهنگام مدارس مسئولیت مردم را یادآوری می‌کند. کادر درمان خسته است. روحانی خواهان سانسور خبرهای کرونا در رسانه‌های داخلی شد. (عکس: آرشیو)

بر اساس اعلام رسمی وزارت بهداشت در ۲۴ ساعت گذشته دو هزار و ۸۱۵ بیمار مبتلا به کووید-۱۹ در ایران شناسایی شده‌اند. استان‌های تهران، مازندران، گیلان، قم، اصفهان، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی، کرمان، خراسان شمالی، سمنان، یزد، زنجان و قزوین در وضعیت قرمز و استان‌های آذربایجان غربی، البرز، فارس، لرستان، هرمزگان، اردبیل، بوشهر، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، خراسان جنوبی، مرکزی، ایلام، چهارمحال و بختیاری، گلستان و خوزستان در وضعیت هشدار قرار دارند.

سیما سادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت همچنین اعلام کرد که در ۲۴ ساعت گذشته، ۱۷۶ بیمار کووید-۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری در ایران به ۲۳ هزار و ۸۰۸ نفر رسیده است. به این ترتیب اگر مبنا را آمار وزارت بهداشت در نظر بگیریم، روند همه‌گیری ویروس کرونا در ایران از وضع بیش و کم ثابتی برخوردار است. اما هشدارهای مسئولان از بحرانی شدن اوضاع و بازگشت به اسفند ۹۸ حکایت دارند.

وزارت بهداشت: مردم مسئول‌اند

ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت پنجشنبه ۲۷ شهریور در گفت‌وگو با خبرگزاری کار ایران (ایلنا)، با اشاره به افزایش شیوع ویروس کرونا در پاییز و میزان آمادگی‌ها برای موج سوم، گفت:

«مهم این است که پرسنل بهداشتی و درمانی به دلیل فعالیت مستمر در حال فرسودگی هستند و در حین کار به بیماری کرونا مبتلا می‌شوند. این افراد درگیر کار ممتد هستند و در این شرایط سخت که از لباس‌های حفاظتی و ماسک استفاده می‌کنند، میزان خستگی آنها را چند برابر کرده است، بنابراین درخواست ما از مردم این است که لطفاً موارد بهداشتی را رعایت کنند تا سختی این شرایط کم‌تر شود.»

علیرضا زالی، فرمانده عملیات مدیریت کرونا در کلانشهر تهران روز گذشته اعلام کرده بود که پایتخت از نظر همه‌گیری ویروس کرونا به شرایط اسفند ۹۸ بازمی‌گردد. در سایر استان‌های قرمز به ویژه در استان قم و استان‌های شمالی ایران هم بیش‌ وکم وضعیت به آغاز همه‌گیری در اسفند سال گذشته شباهت پیدا می‌کند. با افزایش تعداد مبتلایان، مراجعه به بیمارستان‌ها هم افزایش می‌یابد. حریرچی در ادامه مصاحبه با ایلنا گفت:

«دو نکته وجود دارد که باید بدانیم، اول اینکه بیمارستان جای مقابله با ویروس کرونا نیست بلکه بیمارستان ته خط و انتهای رودخانه است، بنابراین احتمال مرگ و میر در آن بسیار بالا است، پس مردم روی این موضوع حساب نکنند که سفر و دورهمی‌هایشان را برگزار کنند و به عروسی بروند، بعد اگر مبتلا شدند برای درمان به بیمارستان می‌روند چون همانطور که گفتم، بیمارستان جای مقابله با ویروس نیست.»

حریرچی در ادامه این مصاحبه لغو دورکاری‌ها و افزایش تردد در شهرها و بازگشایی مدارس را یکسر نادیده گرفت و صرفاً مردم را مسئول جلوه داد:

«مردم در حال ابتلا به ویروس کرونا هستند و درخواست اصلی ما رعایت هشدارهای بهداشتی است، تا آنها را از دست ندهیم، بنابراین راه مقابله با کرونا تا اطلاع ثانوی تغییر رفتار با اصول سه گانه‌ی ماسک زدن، فاصله‌گذاری اجتماعی و شست‌وشوی دست‌ها خواهد بود.»

تکرار اربعین در محرم و صفر

شست‌و شوی دست‌ها و فاصله‌گذاری اجتماعی و ماسک در متروها و در مدارس چگونه می‌تواند مانع از گسترش همه‌گیری شود؟ آنچه که در محرم اتفاق افتاد در اربعین و صفر تکرار می‌شود. حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی پنجشنبه ۲۷ شهریور در جلسه رؤسای کمیته‌های ستاد ملی مقابله با کرونا، تأکید کرد:

«باید ضمن بهره‌گیری از تجارب حاصل از اجرای دقیق مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا به ویژه در خصوص ضرورت پرهیز از سفرهای غیرضروری و برپایی تجمعات و تأکید بر رعایت دقیق دستورالعمل‌های بهداشتی، این نکات و دستورالعمل‌ها در اربعین حسینی و مراسم سوگواری ماه صفر، بیش از پیش مورد مراعات قرار گیرد.»

روحانی در ادامه این سخنان وانمود کرد که برگزاری کنکور سراسری هیچ تأثیری در شکل‌‌‌گیری موج سوم کرونا نداشته و ابتلای دانش‌آموزان و معلمان به کووید-۱۹ را هم تکذیب کرد. رئیس جمهوری به کمیته اطلاع‌رسانی و تبلیغات ستاد ملی مقابله با کرونا مأموریت داد مانع از انتشار خبر ابتلای دانش‌آموزان و معلمان در رسانه‌ها شود.

 سیما سادات لاری، سخنگوی وزات بهداشت روز گذشته رسماً اعلام کرد که مشکل اصلی در مدارس، تهویه است. در تازه‌ترین مورد ابتلای چند معلم به بیماری کووید-۱۹ در منوجان کرمان خبرساز شده است.

سعید نمکی، وزیر بهداشت هم روز گذشته در جلسه هیأت دولت بدون اشاره به سهم برگزاری عزاداری‌های ماه محرم و بازگشایی زودهنگام مدارس به رغم هشدارهای جامعه پزشکی ایران، ضمن ابراز نگرانی از افزایش همه‌گیری ویروس کرونا در برخی نقاط کشور، آن را ناشی از عدم رعایت دستورالعمل‌ها در «برخی اجتماعات» و «افزایش سفرها» دانسته بود.

رضا ملک‌زاده معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همه‌گیری کرونا پنجشنبه ۲۷ شهریور تلویحاً اعلام کرد که مبارزه مؤثر با همه‌گیری ویروس کرونا در ایران تنها با همکاری علمی با اروپا و آمریکا و برقراری صلح میسر است. ملک‌زاده گفت:

«تحقیقات روی داروهای جدیدی در راه است و ادامه دارد. در شرایطی وارد مطالعات بین‌المللی شده‌ایم و ایجاد تفاهم کرده‌ایم که زمینه‌ساز صلح و دوستی همکاری بین‌المللی باشیم به ویژه در مسائل سلامت حتی در سخت‌ترین شرایط این همکاری‌ها را ادامه داده‌ایم.»

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.