ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

وضعیت کرونا در سراسر جهان چگونه است؟

در حالیکه تعداد قربانیان ویروس همه‌گیر کرونا در سراسر جهان به حدود یک میلیون نفر رسیده، برخی از کشورها وارد موج دوم بیماری شده اند. در همین حال پژوهشگران و شرکت‌های دارویی متعددی در تلاش شبانه‌روزی برای دست یافتن به واکسن موثر و ایمنی برای بیماری کووید-۱۹ هستند.

بیماری‌کووید- ۱۹ در حالیکه حدود ۹ ماه از آغاز همه‌گیری آن می‌گذرد، در سراسرجهان نزدیک به یک میلیون قربانی گرفته است. روز دوشنبه ۳۱ شهریور/۲۱ سپتامبربر اساس آمارهای سازمان جهانی بهداشت، تعداد رسمی مبتلایان از مرز ۳۱ میلیون نفر گذشت. تا کنون بیش از ۹۶۰ هزار مورد مرگ تایید شده بر اثر بیماری کووید-۱۹ گزارش شده است. شمار مبتلایان به ویروس کرونا هر روز رو به افزایش است و ویروس به تمامی قاره‌های جهان گسترش یافته، تنها جایی که  تا به امروز از ویروس کرونا در امان مانده، قطب جنوب است.

کرونا جهان
بیمار مبتلا به ویروس کرونا در حال انتقال به بیمارستان- ایتالیا

آمریکا

تعداد قربانیان ویروس کرونا در آمریکا به ۲۰۰ هزار نفر رسیده است، که بالاترین میزان ابتلا در سراسر جهان به شمار می‌رود. بر اساس آمارهای دانشگاه جانز هاپکینز، یک پنجم قربانیان کرونا شهروندان آمریکایی بوده‌اند و حدود ۶ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر از ۳۰ میلیون  مبتلای(تایید شده) در سراسر جهان ، در آمریکا هستند.

قربانیان ویروس کرونا در آمریکا بیشتر مهاجران و افراد رنگین پوست (غیر سفید)بوده‌اند. حدود هزار کارمند بخش خدمات درمانی و بهداشتی آمریکا نیز در طی ۹ ماه گذشته بر اثر عوارض ابتلا به بیماری کووید- ۱۹ جان باخته‌اند.

کرونا آمریکا
نیویورک- مارس ۲۰۲۰- مردی با لباس محافظ در حال تحویل بسته به بیمارستانی در محله کویینز نیویرک

بریتانیا

تعداد موارد تایید شده کووید-۱۹ در بریتانیا، به بیشترین حد در طی چهار ماه اخیر رسیده است. دانشمندان بریتانیایی روز دوشنبه ۳۱ شهریور/۲۱ سپتامبر هشدار دادند که ویروس کرونا « جهت نادرستی» را پیش گرفته و به «مرحله بحرانی» رسیده است. بریتانیا که در حال حاضر بیشترین موارد ابتلا در اروپا را دارد، در حال بررسی امکان یک تعطیلی عمومی و برقراری مقرارت دوباره  قرنطینه است.

کرونا بریتانیا
متروی میدان پیکادلی- لندن

اروپا

تعدادی از کشورهای اروپایی در روزهای پایانی هفته آینده از افزایش موارد ابتلا به ویروس کرونا، وضعیت قرمز و ورود به موج دوم بیماری خبر دادند. در هلند وزیر بهداشت کابینه به طور قاطع از آغاز موج دوم خبر داد. در فرانسه تنها در عرض ۲۴ ساعت گذشته بیش از ۱۰ هزار مورد جدید ابتلا به ویروس گزارش شده است. در اسپانیا، نرخ انتقال بیماری در پایتخت(مادرید) دوبرابر شده است.

خاورمیانه

 در اسراییل، از روز جمعه و با آغاز تعطیلات آخر هفته مقرارت سختگیرانه قرنطینه و تعطیلی  کسب و کارها  برای بار دوم از سر گرفته شد. در ایران، وضعیت بحرانی توصیف شده و بر آساس آمارهای رسمی حدود نیم میلیون مورد ابتلا به بیماری گزارش شده است. هرچند آمارهای غیر رسمی  از تعداد موارد ابتلا و قربانیانی به مراتب بیش از  موارد اعلام شده حکایت می کند. بر اساس آمارهای رسمی تعداد موارد بیماری در ترکیه، عراق  و  پاکستان حدود ۳۰۰ هزارنفر گزارش شده است.

در میان کشورهای خاورمیانه ایران بیشترین موارد ابتلا  و مرگ ناشی از بیماری کووید-۱۹ را داشته است. در افغانستان تعداد موارد ابتلا حدود ۴۰ هزار نفر و تعداد قربانیان نزدیک به ۱۵۰۰ نفر گزارش شده است.

استرالیا

ایالت ویکتوریا در جنوب شرقی استرالیا، که مرکز شیوع ویروس کرونا بود، در روزهای اخیر کمترین میزان ابتلا را گزارش کرده است، هرچند مقام‌های محلی می گویند هیچ تصمیمی برای برداشتن مقررات قرنطینه و محدودیت‌ها پیش از زمان تعیین شده ندارند.

آفریقا

در قاره آفریقا سه کشور پیشتاز در ابتلای به ویروس کرونا آفریقای جنوبی (حدود ۶۰۰ هزار مورد)، مصر و مراکش ( هر دو حدود ۱۰۰ هزار مورد) هستند.

موج دوم یا وضعیت بحرانی در آفریقا گزارش نشده است. در حقیقت میزان ابتلا و مرگ نسبتا پایین بوده و رو به کاهش دارد. کشورهای آفریقایی امیدوارند که به زودی مقررارت قرنطینه را برداشته و درهای خود را بر روی جهانگردان باز کنند. قاره آفریقا که حدود ۱۷ درصد جمعیت جهان را در خود جای داده است ، در مجموع حدود ۳۳ هزار مورد مرگ ناشی از ابتلا به بیماری کووید-۱۹ داشته که این میزان حدود ۳ و نیم درصد کل موارد مرگ ناشی از کرونا در جهان است. آفریقای جنوبی که از نظر شیوع ویروس کرونا در قاره آفریقا پیشتاز است شاهد کاهش و کند شدن روند ابتلا بوده است.

سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است که آفریقا احتمالا  نقطه اوج بیماری  را گذرانده است. کارشناسان یکی از دلایل عمده کند شدن روند شیوع کرونا در آفریقا را عدم فشردگی جمعیت عنوان کرده اند.

کرونا آفریقای جنوبی
کیپ‌تاون- افریقای جنوبی، ضدعفونی دست مشتریان پیش از ورود به مغازه

سازمان ملل و کرونا

رهبران جهان روز دوشنبه در هفتادو پنجمین سالگرد تاسیس سازمان ملل متحد به صورت مجازی گرد هم می‌آیند. محدودیت‌های مسافرتی امسال سبب شده تا بر خلاف سنت همیشگی این بار مجمع عمومی سازمان ملل به صورت مجازی برگزارشود.

آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل به رویترز گفت که همه‌گیری ضعف‌ها و شکنندگی‌های جهان را آشکار کرد. آقای گوترش قرار است که روز دوشنبه  در لزوم همکاری کشورهای جهان در زمان چالش های مشترک و در غیاب راه‌حلی مشخص سخنرانی کند.

۱۹۳ عضو مجمع عمومی اوایل این ماه  تنها کلیات یک قطعنامه را در زمینه پاسخ «جامع و هماهنگ» به همه گیری کرونا تصویب کرده‌اند که حتی آن هم با اجماع همگانی همراه نبود. اسرائیل و ایالات متحده آمریکا به آن رای منفی دادند.

از ۱۰ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار بودجه که سازمان ملل خواهان تخصیص ان به کشورهای کم درآمد و آسیب‌پذیر شده تنها یک چهارم آن محقق شده است.

دبیر کل سازمان ملل در نظر دارد برای این که واکسن کرونا ( که هنوز آماده نشده) برای همه در سراسر جهان در دسترس باشد به رهبران جهان فشار آورد.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.