ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

آخرین جلسه رسیدگی به شکایت نقض پیمان مودت ایران و آمریکا برگزار شد

دادگاه برای صدور رای وارد شور شده است

تصمیم دادگاه قرار است در یک جلسه عمومی اعلام شود و تاریخ اعلام صدور رای بعدا مشخص خواهد شد

آخرین جلسه استماع رسیدگی به اتهام نقض «پیمان مودت» سال ۱۹۵۵ بین ایران و آمریکا امروز دوشنبه ۳۱ شهریور / ۲۱ سپتامبر در  دیوان بین‌المللی دادگستری در شهر لاهه برگزار شد.

دادگاه برای صدور رای وارد شور شده است.

دیوان بین المللی دادگستری
عبدالقوی احمد یوسف، رئیس دیوان بین المللی دادگستری- عکس برگرفته از The International Court of Justice (ICJ)

روز دوشنبه  هفته گذشته ( ۱۴ سپتامبر) دور نخست دفاعیات شفاهی آمریکا و روز چهارشنبه ( ۱۶ سپتامبر) دور نخست دفاعیات شفاهی ایران مطرح شد، روز جمعه ( ۱۸ سپتامبر) و دوشنبه ۳۱ شهریور / ۲۱ سپتامبر به طرح دور دوم دفاعیات دو کشور اختصاص یافت.

نمایندگان ایران و آمریکا طی جلسات دادگاه خواسته‌‌های خود را  از دادگاه بیان کردند.

ایالات متحده آمریکا خواهان آن شد تا دادگاه اعتراض اولیه ایالات متحده را تأیید و از قبول این پرونده خودداری کند.  همچنین آمریکا خواست تا کلیه ادعاهای ایران در این پرونده رد شود.

جمهوری اسلامی ایران نیز در جلسه دفاعیات خود از دادگاه خواست تا اعتراض  اولیه آمریکا مردود شناخته شود و دادگاه ادعاهای ایران را در زمینه پرونده (پیمان مودت) به رسمیت بشناسد.

تصمیم دادگاه قرار است در یک جلسه عمومی اعلام شود و تاریخ  اعلام صدور رای بعدا مشخص خواهد شد.

پیشینه موضوع

پیش از این و در اکتبر سال گذشته دیوان بین‌المللی دادگستری لاهه رای موقت خود در پرونده شکایت ایران از آمریکا را اعلام کرده بود. بر این اساس دادگاه برخلاف نظر آمریکا اعلام کرد که صلاحیت رسیدگی به این پرونده را دارد.

شکایت ایران در دادگاه بر مبنای «پیمان مودت» که پیش از انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۹۵۵ بین ایران و آمریکا امضا شده بود، تنظیم شده است.

«پیمان مودت و روابط اقتصادی و حقوق کنسولی» بین آمریکا و ایران دو سال پس از کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲، در زمان ریاست جمهوری آیزنهاور و نخست‌وزیری حسین اعلا در ایران امضا شد و به‌رغم اختلافات متعدد ایران و آمریکا در چهار دهه گذشته همچنان از نظر کارشناسان به لحاظ حقوقی معتبر است اما عملاً پس از انقلاب ایران و قطع روابط دو کشور موضوعیتی ندارد.

در همین زمینه

دادگاه لاهه اعلام کرد که صلاحیت رسیدگی به شکایت ایران از آمریکا را دارد

قاضی دادگاه لاهه اعتراض دوم آمریکا به صلاحیت دادگاه رسیدگی به شکایت ایران را پذیرفت

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.