ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

نماینده اصول‌گرا خواهان تشکیل «کابینه جنگ» شد

با نزدیک‌تر شدن انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰، چهره‌های بیشتری از اصولگرایان آشکارا از لزوم «انتخاب» یک رئیس جمهوری نظامی سخن می‌گویند.

با نزدیک‌تر شدن انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰، چهره‌های بیشتری از اصولگرایان آشکارا از لزوم «انتخاب» یک رئیس جمهوری نظامی سخن می‌گویند. در چهلمین سالگرد جنگ ایران و عراق یک نماینده مجلس خواهان روی کارآمدن «کابینه جنگ» شد.

همزمان با چهلمین سالگرد آغاز جنگ ایران و عراق، یک نماینده مجلس خواهان تشکیل دولت نظامی شد.

در شرایطی که به‌نظر می‌رسد جناح موسوم به «اصولگرایان» برای روی کار آمدن یک رئیس جمهوری نظامی توافق کرده‌اند، اکنون در سالگرد آغاز جنگ ایران، و عراق و تشدید تنش میان تهران و واشنگتن تشکیل یک کابینه نظامی مطرح شده است. همزمان با سالگرد آغاز جنگ ایران و عراق یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی گفت: «دولت ۱۴۰۰ کابینه جنگ می‌خواهد». حساب کاربری منتسب به مالک شریعتی نیاسر، نماینده تهران در توییتر، دوشنبه ۳۱ شهریور به تحریم‌های اقتصادی ایالات متحده آمریکا و «جنگ اقتصادی» علیه ایران اشاره کرد و نوشت:

«امروز جنگ اقتصادی به مراتب پیچیده تر از جنگ نظامی چهل سال قبل است. [...] تحریم‌ها سال‌ها می‌مانند، دولت ۱۴۰۰ کابینه جنگ می‌خواهد».

اظهارات این نماینده مجلس علاوه بر انعکاس صداهایی که از اردوگاه اصولگرایان شنیده می‌شود، با اظهارات اخیر علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی همخوانی دارد که در جلسه هیئت دولت، خطاب به کابینه حسن‌ روحانی، رئیس جمهوری ایران گفت:‌ «بنا را بر این بگذارید که تحریم‌ها تا ۱۰ سال دیگر ادامه دارد.»

مجلس شورای اسلامی اخیراً با در دستور کار قراردادن طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری در کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس و بازتعریف رجل سیاسی، در حال فراهم کردن زمینه برای حضور نظامیان در انتخابات ریاست جمهوری ست.

به‌علاوه، بسیاری از چهره‌های نظامی و اصولگرایان در هفته‌های گذشته از لزوم انتخاب یک رئیس جمهوری نظامی سخن گفته‌اند. حمیدرضا ترقی، عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی که پیشتر گفته بود «دولت جهادی با نظامیان تجلی پیدا خواهد کرد»، دوشنبه ۳۱ شهریور در گفت‌وگو با وبسایت فرارو اظهارات خود را تکرار کرد و گفت:

«اصل تشکیل دولتی است که مورد نظر رهبر است و می‌تواند حلال مشکلات کشور باشد. بحث نظامی فرع بر اصل قضیه است، [اما] حضور نظامیان نیز منعی ندارد و نمی‌توان مانع حضورشان شد».

قبضه اقتصاد توسط نظامیان یا «تبحر در جنگ اقتصادی»

ترقی برای توجیه بیشتر به «جنگ نرم و اقتصادی» علیه ایران متوسل شد و گفت به خاطر سابقه فعالیت‌های اقتصادی نظامیان، باید مسئولیت اجرایی کشور به آن‌ها سپرده شود :

«نیرو‌های نظامی قدری به ویژگی‌های جهادی بودن و انقلابی بودن نزدیک هستند. نظامیان به دلیل نوع کاری که انجام می‌دهند و پروژه‌هایی که اجرا می‌کنند به این شاخص‌ها نزدیک‌تر هستند.آنچه مسلم است ما در یک جنگ فراگیر و متنوع هستیم. این جنگ در شرایط کنونی جنگ اقتصادی و نرم است و نه جنگ سخت؛ بنابراین باید شرایط کنونی را در این رابطه لحاظ کرد کسی که می‌خواهد مسئولیتی اجرایی را بپذیرد باید تبحر جنگ اقتصادی و نرم با دشمن را داشته باشد».

مرتضی طلایی سردار پیشین سپاه پاسداران هم ۲۸ مرداد گفته بود:‌ «ما پاسدار هستیم، امام فرمودند اگر سپاه نبود کشور هم نبود، این جایگاه و کارکرد پاسداران است. پاسداران هر روزی و در هر عرصه‌ای که کشور نیاز داشته باشد باید آماده جانفشانی و فداکاری باشند. فرق نمی‌کند سیاست باشد یا اقتصاد.»

فهرست غیررسمی ۶ نفره

از میان افرادی که سابقه نظامی‌گری دارند، نام چهره‌هایی چون محسن رضایی، فرمانده سابق سپاه، حسین دهقان، وزیر دفاع در دولت یازدهم و مشاور علی خامنه‌ای در صنایع دفاعی، سعید محمد، فرمانده «قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء»، رستم قاسمی، وزیر نفت در دولت دهم و فرمانده سابق قرارگاه خاتم‌الانبیاء، علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس به‌عنوان کاندیداهای احتمالی انتخابات ۱۴۰۰ مطرح شده است. علاوه بر این افراد، احتمال ورود ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضائیه، علی لاریجانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و همچنین محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری سابق نیز به انتخابات وجود دارد.

با این‌وجود، جواد آرین‌منش نماینده اصولگرای دوره‌های هفتم و هشتم مجلس سه‌شنبه ۲۵ شهریور در گفتگو با «آرمان ملی» دایره انتخابات را تنگ‌تر کرده و گفته:

«پیش‌بینی من این است که رئیس‌جمهور آینده از میان سپاهی‌ها خواهد بود. در واقع کسی که جریان اصولگرای انقلابی را مورد توجه قرار دهد و طبیعتا ظرفیت نهاد‌های انقلابی مانند بسیج و سپاه را که پای کار نماینده اصولگرا خواهند آمد مدنظر داشته باشد.»

حسین الله کرم، از چهره‌های تندروی اصولگرا نیز یکشنبه ۱۶ شهریور در همین رابطه گفته بود: انتخابات ریاست جمهوری آینده «درون گروهی» ست.

«اگر مردم با صندوق‌های رای قهر کنند، معادلات به‌هم خواهد خورد»

با این‌وجود به‌نظر می‌رسد به‌رغم اطمینان اصولگرایان از «انتخاب» یک رئیس جمهوری نظامی، درباره عدم شرکت مردم در انتخابات نگرانی‌ وجود دارد.

جواد آرین منش در خلال صحبت‌ درباره ورود «نهادهای انقلابی» (سپاه پاسداران انقلاب اسلامی) به انتخابات، از «قهر مردم با انتخابات» اظهار نگرانی کرده و گفته:‌

«نهاد‌های انقلابی اگرچه برای اینکه به‌صورت علنی به عرصه انتخابات ورود پیدا کنند، ممنوعیت دارند، اما واقعیت این است که ظرفیت‌های بسیج و نهاد‌های انقلابی چنان است که وقتی پای کار مجموعه‌ای قرار بگیرند، می‌توانند نیرو‌های متدین، مذهبی، مسجدی، بسیجی و اصولگرا را پای کار بیاورند البته میزان مشارکت مردم بسیار تعیین‌کننده خواهد بود. اگر میزان مشارکت مردم مانند انتخابات مجلس باشد، قدری نگران کننده است. اگر مردم با صندوق‌های اخذ رای قهر کنند و در انتخابات حضور نداشته باشند، معادلات به هم خواهد خورد و رئیس‌جمهور منتخب از پشتوانه کمی برخوردار می‌شود».

برخی از دیگر چهره‌هایی که رسانه‌های داخلی ایران از آن‌ها به عنوان«فعالان سیاسی» اصولگرا نام می‌برند، به نحو دیگری سعی در عادی‌سازی حضور یک نظامی در ریاست قوه مجریه دارند. منصور حقیقت‌پور که سابقه نمایندگی در مجلس نهم را دارد، در پنجم شهریور سال جاری در مصاحبه با «نامه نیوز»‌ به ریاست جمهوری علی خامنه‌ای اشاره کرده و گفته:

«به نظر من نگوییم رئیس جمهور نظامی. چون وقتی بیاید دیگر با رفتار و سازوکار نظامی رفتار نمی‌کند. خواهش من از مردم این است که به صرف اینکه کاندیدا نظامی بوده یا نبوده است توجه نکنند. اتفاقا خیلی از این نیروی‌هایی که اکنون نظامی هستند در دوران دفاع مقدس بنابر ضرورت وارد نیرو‌های نظامی شدند. مثلا شهید همت یک معلم بود. شهید باکری مهندس بود یا شهید باقری خبرنگار بود. کدام یک از افراد و نیرو‌های ما نظامی نبوده است؟ اغلب مقامات ما فرمانده جنگ بودند.»

انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ در ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ برگزار خواهد شد. علی خامنه‌ای سال قبل گفته بود که باید یک دولت «جوان و حزب‌اللهی» شکل بگیرد.

👈🏽 از رجل سیاسی به رجل نظامی ــ مذهبی
طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست‌جمهوری از چندی پیش در مجلس مطرح شده است. طرح جدید سعی در بازتعریف مفهوم «رجل سیاسی» دارد و شرایط و محدودیت‌های بیشتری برای نامزدان ریاست‌جمهوری در نظر گرفته.
محمد حسن آصفری، نماینده مجلس درباره تعریف رجل سیاسی در طرح جدید گفته: «روسای جمهور سابق، وزرا، معاونین آنها، شخصی که حداقل دو دوره نمایندگی مجلس را تجربه کرده باشد، فرماندهان کل سابق و کنونی نیروهای مسلح و افرادی که از طرف احزاب سیاسی معرفی شده باشند، در زمره رجال سیاسی محسوب می‌شوند. همچنین دبیران کل احزاب به شرط سابقه اجرایی در سطح بالا.»
رجل سیاسی خواندن فرماندهان نظامی بلندپایه در حالی مطرح می‌شود که برخی اصلاح‌طلبان در نظام جمهوری اسلامی پیش از این با ارجاع به روح‌الله خمینی می‌گفتند نظامیان نباید در سیاست حضور داشته باشند.
یکی دیگر از شرایط نامزدهای ریاست‌جمهوری بر اساس طرح جدید این است که «رجل مذهبی» باشند. نامزد ریاست‌جمهوری باید در «مراسم دینی و مذهبی» مشارکت کند، توان پاسخگویی به شبهات دینی را داشته باشد، و همچنین از نامزدان ریاست‌جمهوری آزمون «اصول دین» گرفته خواهد شد. 

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • هوشنگ

    کدام دولت و کابینه در جمهوری جهنمی اسهالی جنگی نبوده که حالا دوباره برادران دبه در آورده اند. کابینه ای روحانی امنیتی ترین کابینه و دولت در تاریخ جمهوری طاعونی اسلامی است. و کماکان هیچ غلطی نتوانسته است بکند و بحران های سیاسی. اجتماعی در ایران فقط تشدید شده است. کابینه و دولتی امنیتی تر و مثلا "جنگی" تر از روحانی هم کماکان هیچ غلطی از دستشان بر نخواهد آمد. تنها راه حال برای مردم ایران: سرنگونی انقلابی کلیت جمهوری گندیدهء اسلامی است و بس.

  • هوشنگ

    سخنگوی دولت آمریکا باید جوابگوی جنایات های بشود که هواداران دونالد ترامپ, تروریست های جریان شبه-فاشیستی "کیو اَن آن" (QAnon) در آمریکا و دیگر کشورهای جهان انجام میدهند. هیچ فرق اساسی, کیفی و گوهری بین ترامپ و آخوندها نیست, هر دو طرف مشتی دزد, بیشرف پست فطرت هستند که غیر از پر کردن جیب خودشان هیچ هدف دیگری ندارند. امروز تعداد مردگان ویروس کرونا در آمریکا به ۲۰۰,۰۰۰ تن رسید. آمریکا ۴% جمعیت جهان را دارد و ۲۰% مردگان ویروس کرونا. دولت ترامپ اگر خیلی عرضه دارد اول سر کچل خود را دوا کند و جوابگوی تروریستهای نژاد پرست سفید در آمریکا و دیگر کثافت کاری های ترامپ باشد. در جنگ داخلی آمریکا (که مرگبارترین جنگ داخلی در تاریخ بشریت است) چهار سال طول کشید که تلفات به ۲۰۰,۰۰۰ نفر برسد. اما با "معجزه" آیت الله ترامپ در کمتر از شش ماه ۲۰۰,۰۰۰ آمریکایی جان خود را از دست داده اند. دلقکی جنایتکار از ترامپ در تاریخ آمریکا پیدا نمیتوان کرد. به جز سلطنت باختگان نگون بخت (خارج از ایران) هیچ کس دیگری به ترامپ دخیل نبسته است. ننگ و نفرت به سلطنت باختگان بدبختی که جز نوکری و خوشرقصی برای فاشیستهای آمریکایی هیچ غلط دیگری از دستشان برنمی آید.

  • Pouya *

    ابوالفضل شکارچی سخنگوی نیروهای مسلح روز سه‌شنبه 22 سپتامبر 2020 با اعتراف به نقش حکومت ملاها در آموزش و پشتیبانی حوثی ها، گفت که «ما تجربه فناوری در حوزه دفاعی؟! را به آنها منتقل کردیم و یاد گرفته‌اند و خودشان موشک و پهپاد و سلاح در یمن تولید کنند!.» «افراد مجرب ما به آنجا می‌روند و کمک فکری به آنها می کنند!» ولی مدعی شد که «در میدان عمل مردم و ارتش آن کشورها هستند؟! که مقابل دشمنان صف آرایی می کنند.» او همچنین به حضورپاسدارسوریه اذعان کرد و بدون اشاره به آثار ویرانگر دخالت نظامی در سوریه که منجر به کشته، زخمی و آواره شدن میلیون‌ها شهروند این کشور شد، گفت: «اخیرا در سفری که ریاست ستادکل نیروهای مسلح به سوریه داشتند، به درخواست دولت سوریه این بحث پدافند هوایی قرار شد تقویت شود و به دنیا هم اعلام کردیم که ما این قرارداد را با دولت سوریه داریم و حتما هم آن را تقویت می کنیم!.» درباره گروههای افغان و پاکستانی که در قالب لشکرهای فاطمیون و زینبیون در ایران آموزش دیده، به سوریه رفته و در جنگ داخلی این کشور حضور یافتند، گفت ما کسی را را اعزام نکردیم و حضور ما مستشاری است؟!.» ائتلاف نظامی عربی حمایت از دولت قانونی یمن پیش از این هم بارها اعلام کرده بود پهپادهایی که حوثیها به سمت مناطق مسکونی و غیرنظامی سعودی می‌فرستد، ساخت حکومت ایران هستند.

  • Nader

    سخنرانی مضحک و پر از دروغ روحانی پینوکیو امنیتی ولایت در مجمع عمومی ملل متحد در کلیپ ضبط‌شده که به مجمع عمومی ملل متحد ارسال شده بود، ضمن تبلیغات مضحک و پر از دروغ برای حکومت ملاها دست گدایی دراز کرد و گفت: «چنین نظامی شایستهٔ تحریم نیست، جواب صلح جنگ نیست!!». روحانی ضمن آه و ناله ازمردن قاسم سلیمانی، با شیادی و نگرانی گفت: «ما را به‌دروغ متهم به‌تلاش برای ساخت سلاح هسته‌یی می‌کنند!!». او با نگرانی گفت: «می‌کوشند تا ایران؟! را از حداقل نیازهای دفاعی؟!! محروم ساخته و محدودیتهای تسلیحاتی را به‌رغم نص صریح قطعنامهٔ ۲۲۳۱، تمدید کنند» «آمریکا نه می‌تواند مذاکره را بر ما تحمیل کند و نه جنگ را؟!». ...

  • Sattar *

    در حالی که ظریف پینوکیو دلال ولایت در همایش ویدئویی «شورای روابط خارجی» (مرکز مطالعات آمریکایی)، سرگرم تبلیغ در مورد استقلال قوه قضائیهو داد سخن را در توجیه اعدام نوید افکاری کشتی‌گیر ایرانی سر داد ، مورگان اورتگاس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، ظریف را با سیلی از پرسش‌ها و انتقادات مواجه کرد. اورتگاس پرسید: «پیش از اقدام دولت شما در اعدام نوید افکاری، او به دفعات مورد شکنجه قرار گرفته و اعترافاتی از وی در تلویزیون پخش شد....آیا تمامی زندانیان سیاسی شما شکنجه می‌شوند یا فقط زمانی که درصدد پخش اعترافات تلویزیونی از آنها بوده و نیاز به مطمئن شدن از اطاعت آنها باشید، این کار را می‌کنید؟» 23 کودک را به قتل رساندید اورتگاس در پرسشی دیگر افزود: «شما سال گذشته چه تعداد کودک را اعدام کردید؟ چرا بالاترین میزان اعدام کودکان در ایران مشاهده می‌شود؟ آیا درست است که دولت شما 23 کودک را نوامبر گذشته به قتل رسانده است؟ اگر چنین نیست پس چه اتفاقی برای آنها افتاده است؟» موشک‌های حزب‌الله سخنگوی وزارت خارجه خارجه آمریکا در ادامه به موضوع حمایت مداوم حکومت ملاها از گروه‌های شبه‌نظامی در منطقه پرداخت و پرسید: «حکومت شما چه تعداد موشک به حزب‌الله و حماس داده است؟ هر سال چه مقدار پول به گروه‌های تروریستی می‌دهد؟ این همه پول از کجا تامین می‌شود؟» این پرسش‌ها در پی تاکیدات روز گذشته ظریف بود که گفت: «دستگاه قضایی استقلال دارد!! و اعدام افکاری ناشی از ارتکاب قتل یک نیروی امنیتی بود، نه حاصل مشارکتش در اعتراضات»! مرگ یک زندانی دیگر این در حالی است که پس از سخنان ظریف بود که سه‌شنبه 22 سپتامبر، خبر کشتن یکی از تظاهرکنندگان اعتراضات نوامبر گذشته به نام نادر مختاری در اعلام شد!

  • Faryad

    نادرمختاری، ۳۵ ساله در جریان اعتراضات آبان ۹۸ در کرج در اثر ضربات باتوم ماموران انتظامی به کما می‌رود. خانواده‌اش یک ماه بعد او را در بیمارستانی در شهرری پیدا می‌کنند!. نادر مختاری تا آستانه نوروز ۹۹ یعنی حدود چهار ماه در کما بوده و قبل از نوروز به هوش می‌آید اما پزشکان با انتقال او به زندان مخالفت می‌کنند. با این وجود ماموران امنیتی او را به بهداری کهریزک می‌برندو چندروزپیش اورا هم زیر شکنجه کشتند. جسد این زندانی هنوز به خانواده‌اش تحویل داده نشده است!.