ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

تهیه واکسن ضد کرونا در گروی ذخایر ارزی مسدود شده ایران

برای خرید واکسن ضد کرونا بانک مرکزی باید تا دو هفته آینده مبلغی را به عنوان پیش‌پرداخت به ساز و کار کواکس تأمین کند. از کره جنوبی؟

جمهوری اسلامی ایران در کنار ۱۸۰ کشور جهان به ساز و کار کواکس پیوسته است. برای خرید واکسن ضد کرونا اما باید بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تا دو هفته آینده مبلغی را به عنوان پیش‌پرداخت تأمین کند. ظاهراً قرار است این مبلغ از طریق ذخایر ارزی مسدود شده ایران در کشورهای آسیایی تأمین شود. از میان کشورهای آسیایی فقط کره جنوبی و چین بخشی از منابع ارزی ایران را در اختیار دارند.

واکسن کرونا: همه در تلاش برای تولید آن. عکس از (C)Shutterstock
واکسن کرونا: همه در تلاش برای تولید آن. عکس از (C)Shutterstock

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) کیانوش جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و دارو پنجشنبه ۳ مهر گفت:

«با دستور وزیر بهداشت و در راستای مصوبه اخیر ستاد ملی مقابله با کرونا مبنی بر خرید واکسن کووید-۱۹ از ساز و کار کواکس، با هماهنگی‌های انجام شده از سوی اداره کل همکاری‌های بین‌المللی وزارت بهداشت، توافق‌نامه‌ای با اتحادیه بین‌المللی واکسن امضا شده است.»

سازمان جهانی بهداشت، اتحادیه جهانی واکسن و سایر نهادهای بین‌المللی با ایجاد ساز و کار کواکس تلاش می‌کنند مانع از تبعیض در بین کشورها در توزیع واکسن ضد کرونا بشوند. ایران همراه با ۱۸۰ کشور جهان به این ساز و کار پیوسته است اما برای دسترسی به واکسن ضد کرونا جمهوری اسلامی ایران می‌بایست از طریق بانک مرکزی مبلغی را پیش‌پرداخت کند.  

 به گفته جهانپور گام بعدی پس از امضا و ارسال توافق‌نامه‌، تأمین پیش‌پرداخت لازم تا ۱۸ مهر (۹ اکتبر ۲۰۲۰) است.

 جهانپور تلویحاً اعلام کرد که این مبلغ از منابع ارزی ایران در کشورهای آسیایی می‌بایست تأمین شود:

 «در راستای دستور دکتر نمکی وزیر بهداشت در جهت استفاده از منابع ارزی کشورمان در برخی کشورهای آسیایی، هماهنگی‌ها و مذاکرات متعددی با وزارت امور خارجه و طرف خارجی به صورت جدی در دستور کار قرار گرفته است.»

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران در فروردین سال جاری با تخصیص یک میلیارد دلار از موجودی صندوق توسعه ملی برای مقابله با همه‌گیری کرونا موافقت کرده بود. اما سعید نمکی، وزیر بهداشت روز گذشته در یادداشتی در واکنش به ورود ایران به موج سوم کرونا نوشت:

«پاییز سنگینی فرامی‌رسد. موج حمله جدیدی شکل گرفته، یک میلیارد دلاری که رهبری از صندوق توسعه موافقت کردند ماه‌هاست به جز سهم کوچکی نگرفته‌ام. نمی‌دانم برای کدام کار مهم‌تر گذاشته‌اند؟»

هفت میلیارد دلار از درآمدهای نفتی ایران به سبب تحریم‌های آمریکا در کره جنوبی مسدود شده است. مرداد سال جاری دو طرف بر سر ایجاد یک کارگروه مشترک برای تهاتر اقلام اساسی مورد نیاز ایران در ازای طلب ایران به توافق رسیده بودند اما چندی بعد رئیس اتاق بازرگانی ایران و کره جنوبی اعلام کرد سئول به این توافق عمل نکرده و پیشنهادهای تهران در زمینه تهاتر کالا در برابر این بدهی‌ها را نپذیرفته است. احتمال شکایت بانک مرکزی ایران از کره جنوبی نیز در آن زمان مطرح شده بود.   

محمود واعظی، رییس دفتر رییس جمهوری ایران روز گذشته از آغاز اقدامات حقوقی برای دریافت طلب ایران از کره جنوبی خبر داد و گفت‌ دولت ایران اخیراً علامت‌های مثبتی از طرف کره جنوبی دریافت کرده و منتظر است که مسئولان کره‌ای به‌ آنچه وعده داده‌‌اند عمل کنند.

سخنگوی سازمان جهانی بهداشت اواسط شهریور سال جاری در یک نشست خبری در ژنو اعلام کرد انتظار نمی‌رود که واکسیناسیون همگانی کرونا تا اواسط سال ۲۰۲۱ انجام شود.  مارگارت هریس گفت که هیچ کدام از واکسن‌های بالقوه تاکنون در مراحل پیشرفته آزمایش‌های بالینی نشانه واضحی از کارآمدی در سطح دست‌کم ۵۰ درصد مورد نظر سازمان جهانی بهداشت را نشان نداده‌اند.

بر اساس آمارهای روزانه وزارت بهداشت تعداد جان‌باختگان کووید-۱۹ در ایران دست‌کم ۳۰ درصد افزایش یافته است. وضع تهران به عنوان تقاطعی برای گسترش ویروس کرونا به سراسر کشور فوق ‌قرمز اعلام شده است.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.