ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

سردار نقدی: ثروت‌های کلان همیشه دست نیروهای مسلح بوده

معاون هماهنگ‌کننده سپاه در توجیه حضور گسترده این نهاد در اقتصاد کشور می‌گوید این‌ موضوعی استثنایی نیست و همه ارتش‌های دنیا در بخش عظیمی از اقتصاد حضور دارند.

حضور گسترده سپاه پاسداران در اقتصاد کشور همواره در ایران مورد مناقشه بوده است. سردار محمدرضا نقدی، معاون هماهنگ‌کننده سپاه پاسداران این موضوع را عادی می‌داند و می‌گوید در همه دنیا نیروهای مسلح در بخش عظیمی از اقتصاد حضور دارند و حضور سپاه مورد استثنایی نیست و «مزاحم» کسی هم نیست.

سردار محمدرضا نقدی، معاون هماهنگ‌کننده سپاه پاسداران ـ عکس از جام نیوز

سردار محمدرضا نقدی، معاون هماهنگ‌کننده سپاه پاسداران در برنامه‌ای در تلویزیون حکومتی ایران در مورد حضور گسترده سپاه در اقتصاد کشور گفت:

«این‌که سپاه در اقتصاد ورود کند جزء مسائل استثنایی نیست، (...)  در همه کشورها قسمت‌های سودآور رانتی در دست ارتش است، این‌جا بخش پرزحمتش یعنی سازندگی بر شانه سپاه و نیروهای مسلح است، این کار مزاحم کیست؟ ثروت‌های کلان همیشه در دست نیروهای مسلح دنیاست. این‌که رسانه‌های دشمن آن‌قدر روی سپاه تمرکز کردند برای این‌که مزاحم‌شان است از این‌که می‌بینند هر جا که پروژه زمین مانده یکی می‌گوید من ادامه می‌دهم ناراحت‌اند، دوست دارند که وقتی قهر می‌کنند برویم با التماس آن‌ها را برگردانیم، برای همین شروع به جوسازی می‌کنند.»

دخالت نیروهای مسلح ایران در اقتصاد ایران از سال‌های دور از جمله با ایجاد مؤسسات مالی و اقتصادی گسترش یافته است. از جمله، بنیاد تعاون سپاه، بانک انصار، شرکت سرمایه‌گذاری مهر، اقتصاد ایرانیان، توسعه صنعتی و داروسازی جابربن حیان، صنایع الکترونیک ایران، شرکت شمس عمران و توسعه منابع انرژی، بانک حکمت، قرارگاه سازندگی قائم، کارخانه‌های گروه صنعتی اسپادانا، بنیاد بیمه صبا، کارخانه‌های تولید شیشه و درب و پنجره؛ و همچنین سهام شرکت‌هایی چون فولاد مبارکه، ایرالکو، تراکتورسازی تبریز، صدرا، تکنوتاز، و… همه در دست سپاه پاسداران، بسیج، ارتش و وزارت دفاع قرار دارند.

قرارگاه خاتم‌الانبیاء سپاه پاسداران که در دو دهه گذشته به یکی از بزرگ‌ترین بنگاه‌های اقتصادی ایران تبدیل شده، همواره به دنبال دریافت سهم بیشتری از بازار ایران بوده است. این قرارگاه در حال حاضر بزرگ‌ترین پیمانکار پروژه‌های حکومتی ایران از نفت و گاز گرفته تا راه و سدسازی، پروژه‌های مسکن، خط مترو و راه‌آهن و پروژه‌های کشاورزی است.

محمدرضا نقدی درباره شفاف‌سازی مؤسسات زیر نظر سپاه پاسداران گفت:

«نهادهایی که سپاه داشته شفاف است، آن‌ها هیئت ‌امنا دارند که در ستاد کل نیروهای مسلح و وزارت دفاع است، طراز آن‌ها در دیوان محاسبات رسیدگی می‌شود، اگر می‌خواهید ببینید پول‌ها کجا رفته، باید در زندگی فرماندهان سپاه بروید، بیائید ماشین‌های‌شان را ببینید که چه سوار می‌شوند، خانه‌های‌شان را ببینید.»

قرارگاه خاتم الانبیاء حدود ۲۰۰ هزار نیروی انسانی دارد و از منبع «ردیف اختصاصی خزانه» در بودجه نیز سهم می‌برد.

سعید محمد، فرمانده قرارگاه خاتم‌الانبیاء آذرماه سال گذشته گفته بود در سال ۹۸ بودجه این قرارگاه ۹۷۰ میلیارد تومان بود و در لایحه بودجه سال ۹۹ به‌‌ دو هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان افزایش یافته است. او نیز مدعی شده بود که قرارگاه خاتم‌الانبیاء از طرف دیوان محاسبات رصد می‌شود و مالیات هم می‌پردازد.

حضور نیروهای نظامی در اقتصاد ایران در حالی روز‌به‌روز گسترش یافته که یکی از اساسی‌ترین موانع رشد اقتصادی ایران نیز همین مسئله عنوان می‌شود.

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی دو سال پیش دستوری تشریفاتی برای خروج نیروهای مسلح از فعالیت‌های اقتصادی «غیرمرتبط» صادر کرد. در همان زمان اعلام شد که این دستور شامل فعالیت‌های نیروهای مسلح در حوزه «سازندگی» از جمله فعالیت‌های قرارگاه خاتم الانبیاء نمی‌شود. هر پروژه زیرساختی در کشور اما می‌تواند ذیل عنوان کلی «سازندگی» قرار بگیرد.

‎نقدی در مورد ورود سپاه پاسداران به صنعت خودروسازی ایران گفت:

«ما هر جا وارد شدیم به درخواست دولت بوده، در این خصوص کسی از سپاه نخواسته که ورود کند، ضمن این‌که اصلاً نیازی به سپاه نیست، هرچند اخیراً به درخواست برخی از مدیران خود صنعت، نه دستگاه رسمی و دولت، در این حوزه کمک‌هایی به آن‌ها می‌شود (...)  ولی در حوزه خودرو مسئله کوچک‌تر و ساده‌تر از آن است که بگوئیم سپاه بیاید این موضوع را حل کند. مشکل ما در زمینه خودرو مشکل مدیریتی است، مشکل فنی وجود ندارد.»

این در حالی است که امیرعلی حاجی‌زاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران ۲۰ خردادماه سال جاری از تشکیل یک کمیته مشترک بین سپاه و وزارت صنعت برای ورود این نهاد نظامی به حوزه خودرو خبر داد.

حسین مدرس خیابانی، سرپرست وزارت صنعت پس دیدار با حاجی‌زاده اعلام کرد که از فن‌آوری‌ها و امکانات سپاه در زمینه موشکی که مرتبط با صنایع خودرو است، استفاده می‌کنیم.

سپاه پاسداران پیش از این هیچ فعالیت اعلام‌شده‌ای در زمینه خودروسازی نداشت. با این حال در سال‌های گذشته پیشنهادهایی درباره ورود سپاه به عرصه خودروسازی منتشر شده بود.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • ایراندوست

    البته این عراقی ایرانی تبار در مورد نقش بالنده سپاه در حوزه اقتصادی کمی‌ زیبائی‌سازی می‌کند ولی این حقیقتی انکارناپذیر است که نظامیان برای طرح‌ها و عملیات سری به پولهایی خارج از بودجه رسمی و بعبارتی زیرمیزی احتیاج دارند. بطور مثال شرکتهای تجاری زیر‌مجموعه‌ایی ارتش آمریکا در صنعت فیلمسازی هالیوود، سرمایه گذاری میکنند و بیشتر، فیلمهای تبلیغی جنگی میسازند که از مظلومیت و قهرمان سازی یک سرباز امریکایی حکایت دارد مانند رامبو و... افتضاحات سیاسی چون ایران- کنتراست هم حکایت از خرید و فروش و مبادلات اسلحه و مواد مخدر برای جنگ داخلی السالوادر از جیب مردم محروم ایران و از طریق نمایندگان الله در ایران برای طولانی و فرسایشی کردن جنگ عراق با ایران بود ! حکومت سپاهی جمهوری اسلامی هم در سینما، سریال سازی، رسانه‌های گروهی، فضای مجازی و اینترنت و... تشکیلات و درامدهای نجومی دارد که الهام گرفته از کدخدای ملل یعنی‌ آمریکای جهانخوار است؟!

  • Nkaveh

    عزیزان این آقا کی هست، زندگینامه آش را بخوانید، فکر میکنید چه تفاوتی بین این آقا و یک افسر ساده زمان شاه وجود داره؟ فکر می کنید این آقا چقدر سواد یا معلومات عمومی داره؟ به سخنرانیهای ایشون در اینترنت یک بار گوش بدهید. به طرز و دستور زبانش توجه کنید .

  • دخو

    جناب "حقیقت" خواهشمند است اگر امکان دارد برای ما نیز توضیح دهید که این حقایقی را که در اینجا ذکر کرده اید از دکان کدام عطاری پیدا کرده اید, که ما نیز "حقایق" خود را آنجا دریافت کنیم. دیماه ۹۶, آبانماه ۹۸, دیماه ۹۸, تظاهرات و اعتصاب های روزانه در کشور,...اینها همه نمونه های "انفعال بیش از حد مردم در برابر رژیم" است؟ مفهوم "تغییرپارادایم رژیم" یعنی چه؟ این خوشبخت آقای "توماس کوهن" در کتاب "ساختار انقلاب های علمی" در یک بررسی مشخص و محدود به تاریخ علوم کیهان شناسی به مفهوم تغییر پارادیم رسیده بود. اما امروزه بین ایرانیان عزیز, انگار هر کسی از ننه اش قهر میکند, یا با دوست دخترش به هم میزند, اسمش را "تغییر پارادیم" می گذارد! مشاهده ی اینکه "به زودی رژیم به یک رژیم تمام فاشیستی نازی تبدیل خواهد شد" یعنی ۴۱ ساله که ما با رژیمی نیمچه فاشیستی روبرو بودیم و خودمان خبر نداشتیم؟ آتش سوزی سینما رکس, کشتار های کردستان, کشتار های زندانیان سیاسی, سنگسار کردن زنان, قصاص, کشتار جنبش سبز, کشتار های دیماه ۹۶ و آبانماه ۹۸, .....اینها همه شبه فاشیستی و نیمچه فاشیستی و خفیف بود, اما از حالا به بعد تبدیل به تمام فاشیستی می شود! این خط آخر را که اگر صد دفعه هم خوانده شود باز معلوم نیست که شما چه میخواهید بگوید. آیا خودتان هم میدانید که چه می نویسید؟ حال شما خوب است؟

  • نقی

    آقای "Reza" مثل اینکه دوباره فراموش کرده اید که چگونه این کشورهای "سکولار" و "دنیای آزاد" در طی کنفرانس گووادالوپ خمینی را برای مردم ایران انتخاب کردند و بقیهء کثافت کاری هایشان در ۴۱ سال گذشته. سی و چهارمین رئیس جمهور آمریکا, آیزنهاور, در آخرین سخنرانی بسیار معروف خویش, ۱۷ ژانویه ۱۹۶۱, به جامعه و مردم آمریکا در بارهء نقش مخرب "مجتمع صنعتی نظامی " (military industrial complex) هشدار می دهد. جالب است که آیزنهاور نه رادیکال بود, نه موافق اتحادیه های کارگری, و اتفاقا بسیار ضد شوروی و یک جمهوریخواه کاملا محافظه کار بود. اما هر چه بود شرف داشت. چیزی که سلطنت باختگان نگون بخت هیچگاه نداشته و نخواهند داشت.

  • حقیقت

    متاسفانه با انفعال بیش از حد مردم در برابر تغییرپارادایم رژیم روبرو هستیم. به زودی رژیم به یک رژیم تمام فاشیستی نازی تبدیل خواهد شد. آمریکاییها سیاست ایجاد دیکتاتوری نظامی مثل امریگای لاتین رو در ایران پیاده خواهند کرد اگر مردم به خود نیایند جاگمیت وطن رو از دست خواهند داد.

  • Pouya *

    در ادامه چپاول و تاراج ایران، فاش شد که زمینهای دشت مغان با قیمتی نازل به یغما رفته است. رسانه‌ها این چپاول حکومتی را «پرسودترین معامله تاریخ با خرید یک شهر به قیمت متری ۶۵۰۰ و فروش اسب به قیمت نعلش» توصیف کردند. یک رسانه حکومتی درباره جزئیات فروش زمینهای دشت مغان نوشت: «دیماه سال۹۷ یونس ژائله با پرداخت تنها ۶درصد از ارزش واقعی کشت و صنعت مغان و پرداخت مابقی پول شرکت در اقساط ۹ساله آن هم بعد از یک دوره تنفس ۲ساله، صاحب بزرگترین مجموعه کشت و صنعت جنوب غرب آسیا شد». کشت و صنعت مغان در حالی به قیمت ۱۸۴۰میلیارد تومان به حراج گذاشته می‌شود که برخی از کارشناس قیمت این مجموعه عظیم را حداقل ۸هزار میلیارد تومان برآورد کرده‌اند!!.

  • Reza

    در کشور های سکولار و در دنیای دموکراسی ارتش هیچگونه حق و اجازه ء فعالیت در حوزه های اقتصادی نداره، این آقا روز روشن داره دروغ میگه!