ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

«روحانی تحمل می‌شود، روحانی استعفاء کند»

مجلس به حکم خامنه‌ای روحانی را استیضاح نکرد اما باوری هم به او ندارد. یک تحلیگر وابسته به اصلاح‌طلبان گفته که بهتر است روحانی خودش کنار برود اما نه برای اعتراض که برای گشودن راه.

حمله و انتقاد به حسن روحانی و همراهانش در دولت از هر دو جبهه «اصول‌گرایان» و «اصلاح‌طلبان» ادامه دارد. رئیس مجلس به کنایه از رئیس دولت خواست جای شعار دادن «کار کند». نایب رئیس مجلس هم گفت که مجلس با دولت مماشات می‌کند وگرنه روزانه باید یک وزیر را برکنار کند. عباس عبدی، تحلیلگر سیاسی نزدیک به اصلاح‌طلبان به رئیس دولت پیشنهاد کرد از مقام خود کنار برود اما نه به نشانه اعتراض که برای گشودن راه.

قالیباف در مجلس تازه کار است آخرین ماه‌های ریاست جمهوری روحانی را «تحمل» می‌کند.

یک روز پس از آنکه حسن روحانی مشکلات کمبود دارو را ناشی از تحریم‌های آمریکا دانست، محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در آئین گشایش نمایشگاه توانمندی‌های فضا و هوا سپاه گفت که «معنی شعار مرگ بر آمریکا، کار کردن است». روحانی شنبه پنجم مهر به منتقدان دولت گفته بود که به جای فحش دادن و انتقاد از دولت آمریکا را لعنت کنند.

منتقدان روحانی در مجلس او و کابینه‌اش را به کوتاهی در مقابله با تحریم‌ها و ناتوانی در اداره امور جاری کشور متهم می‌کنند. در آغاز به کار مجلس یازدهم نیز نمایندگان رئیس دولت را به «استیضاح» تهدید کردند اما پس از حمایت تلویحی علی خامنه‌ای از دولت، از این موضع عقب نشستند.

امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی، نایب رئیس مجلس در گفت‌وگو با خبرگزاری «دانشجو»، وابسته به جامعه اسلامی دانشجویان، در توضیح برخورد مجلس با دولت به صورت تلویحی گفت که قوه مقننه دولت را «تحمل می‌کند». او گفت:

«اگر مجلس بخواهد وزیری را استیضاح کند چاره کار نیست، زیرا هر وزیری رفته وزیر بهتری نیامده و اتفاق مثبتی رخ نداده، از این رو نمی‌توانیم بگوییم با رفتن یک وزیر معجزه‌ای رخ می‌دهد».

قاضی‌زاده هاشمی در ادامه مدعی شد که مجلس با دولت «مماشات نمی‌کند» و گفت: «اسم رفتار مجلس با دولت در شرایط فعلی، درک زمان و مکان بوده».

او در ادامه سیاست مجلس در برخورد با دولت را «کار قرارگاهی و نقطه‌زنی» و «نظارت کافی» عنوان کرد و گفت: مجلس «جای اینکه به اشخاص بپردازد به موضوعات مورد چالش مانند بورس، ارز و ... می‌پردازد.»

علی خامنه‌ای شهریور امسال از دولت خواسته بود که بدون بهانه‌گیری از فرصت یک سال باقی مانده برای «کار کردن» استفاده کند. او همزمان با آغاز به کار مجلس هم نمایندگان را از رفتارهای «هیجانی» با دولت پرهیز داد. سخنانی که حامیان رئیس دولت آن را نشانه حمایت رهبر از روحانی دانستند.

«روحانی استخوانی گیر کرده در گلوی مجلس است»

شاید اگر مداخله خامنه‌ای نبود مجلس تا به حال طرح سوال از روحانی را به نتیجه رسانده بود. حالا اما حداقل تا تابستان سال آینده باید با او مماشات کنند؛ وضعیتی که عباس عبدی از تحلیل‌گران سیاسی نزدیک به اصلاح‌طلبان آن را به «استخوانی در گلو» تشبیه کرده و نوشته است:

«با آغاز به کار مجلس جدید، وضعیت روحانی برای آنان مثل استخوانی شده که در گلو گیر کرده، نه می‌توانند آن را قورت دهند و اگر قورت هم دهند نمی‌توانند هضم کنند و نه می‌توانند آن را بالا بیاورند. به همین دلیل مدعی شدند که او را تحمل می‌کنند، ولی این تحمل از روی ناچاری است و نه اختیار.»

عبدی با اشاره به اخبار غیررسمی در باره گفت‌وگو مقام‌های ایران و کاخ سفید در بخش دیگری از یادداشت خود نوشته این مسیری است که در نهایت باید برگزید. او اما نتیجه‌بخش بودن گفت‌وگو با آمریکا را به مشخص بودن سرنوشت قدرت سیاسی در ایران مشروط دانسته و افزوده است: مدیریت سیاسی مذاکره با آمریکا به روحانی و تیم او «سپرده نخواهد شد».

عبدی که پیش از این نیز در یک یادداشت خواستار برگزاری انتخابات زودرس ریاست جمهوری شده بود، به روحانی پیشنهاد کرده است:

 «حالا که اصولگرایان غالب، قدرت و اراده استیضاح را ندارند، شخصا دست به کار شود. کنار رفتن نه به معنای اعتراض، بلکه به معنای گشودن راه‌ برای حل ماجرا».

حسن روحانی تا مرداد سال آینده قدرت در قوه مجریه را در اختیار دارد. او در تلاش است که برای دور بعدی انتخابات ریاست جمهوری یکی از نزدیکان سیاسی خود را به عنوان نامزد گروه‌های موسوم به اعتدال‌گرایان به قدرت برساند.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • Sattar *

    مأموران سرکوبگر نیروی انتظامی روز یکشنبه ۶مهر به سوی مردم در شهر لیکک از شهرستان بهمئی در استان کهگیلویه و بویراحمد تیراندازی کردند و گاز اشک‌آور شلیک کردند. درگیری زمانی به‌وقوع پیوست که پلیس راهنمایی و رانندگی در لیکک در استان کهگیلویه و بویراحمد، خواست راننده یک خودرو را جریمه کند. اما راننده خودرو در برابر این جریمه دست به اعتراض می‌زند و با مأموران به‌صورت لفظی درگیر می‌شود. مردمی که در محل شاهد این درگیری بودند به کمک راننده خودرو می‌روند اما مأموران انتظامی شروع به درگیری با مردم کرده و به سوی آنان شلیک نموده!! و گاز اشک‌آور پرتاب می‌کنند.

  • Faryad

    - نمایندگان مجلس قلابی از ترس سرنگونی همدیگررا متهم میکنند! - آقای رئیس‌جمهورحرف نزنید چون هر بار که حرف می‌زنید هم مردم را عصبانی‌تر می‌کنید هم بازار را هم می‌ریزید.! اردشیر مطهری: آدرس مشکلات کشور کاخ‌سفید نیست بلکه خیابان پاستور و دفتر کار کسانی هست که ۷سال کشور را معطل مذاکره با کاخ‌سفید کرده‌اند. چرا هر روز ثروتمندان ثروتمندتر و فقرا فقیرتر می‌شوند؟ به‌نظر می‌رسد پذیرش نسخه‌های بانک جهانی توسط دولت سبب شده است که وضع اقتصادی ایران هر سال بدتر شود. ریشه مشکلات کشور نه خارجی است و نه ربطی به اختیارات رئیس‌جمهور دارد چرا که دولت فعلی در بالاترین سطح با هر کشوری که خواست مذاکره کرد و هر اختیاری که خواست به‌دست آورد ولی امروز وضع اقتصادمان از همیشه بدتر هست هر روز از یک گوشه کشور یک سلطان جدید سبز می‌شود قوه قضاییه یقه چند نفر را می‌تواند بگیرد؟ چند تا سلطان محاکمه کند سلطان قیر، سلطان دلار، سکه خودرو لابد چند وقت دیگر سلطان واکسن! شما هر سلطانی را بگیرید یک سلطان دیگر جای او را می‌گیرد چون سیاست‌های ما سلطان‌ساز هست. شما هم لطفاً مراعات مردم را بکنید و در این سال آخری لااقل روزه سکوت بگیرید! آقای رئیس‌جمهورحرف نزنید چون هر بار که حرف می‌زنید هم مردم را عصبانی‌تر می‌کنید هم بازار را هم می‌ریزید!. احسان ارکانی: تیم اقتصادی دولت فشل و ناهماهنگ هست بازار خودرو به امان خدا رها شده مردم را به بورس دعوت می‌کنند و بعد از حضور میلیون‌ها نفر ناگهان مردم مظلوم را رها می‌کنند و هیچ‌کس پاسخگو نیست دلار با ۳هزار تومان تحویل این دولت شد و امروز ۳۰هزار تومان شد، مسکن رویایی دست‌نیافتنی شده حتی همان مسکن مهر. مردم مچاله شدند مردم گلایه دارند بشنوید صدای گلایه‌های این ملت را [با فریاد] آقای روحانی که مدت‌هاست قرنطینه هستند! کشاورزان مظلوم بابت آب چاه عمیق به بهانه مدیریت مصرف به نابودی رفتند. اختلاف اداره املاک آستان قدس با اهالی روستای حسین آباد جنگل نیشابور ۴۰۰خانوار این روستا را به ۱۷۰ تا کاهش داده چه کسی پاسخگوست؟ حدود ۵۰۰نفر از مردم حوزه انتخابیه بر اثر کرونا فوت کردند و وزارت بهداشت می‌گوید یک میلیارد دلار صندوق توسعه ملی به ما نرسیده امروز نفتی که دولت در فروش آن ناتوان هستند می‌خواهد به مردم بفروشد در حالی که در روستاهای ما سهمیه نفت و گازوییل اهالی و ماشین‌آلات کشاورزان را قطع کردند علیزاده: کرونا در دامغان از حالت قرمز هم عبور کرده و به وضعیت سرخ رسیده است. وزیر محترم تا کی باید ویروس بی‌رحم کرونا از مردم این شهرستان قربانی بگیرد؟ تنها بیمارستان شهر محل رجوع بستری و درمان کلیه بیماران است و مرکز را به محل خطر برای گسترش کرونا تبدیل کرده است. جناب آقای نمکی متأسفانه تنها متخصص عفونی تمام‌وقت بیمارستان ولایت دامغان که تنها بیمارستان شهر می‌باشد خود به کرونا مبتلا شده است! و در حال حاضر یک پزشک دیگر که ماهانه فقط ۱۵روز در دامغان حضور دارد مردم از ترس کرونا برای درمان سایر بیماریهایشان جرأت نمی‌کنند پا به بیمارستان ولایت بگذارند!. مرتضی محمودوند: امروز می‌گویند بودجه نیست چرا عزیزان فقط برای مردم نجیب مردم عزیز مردم بزرگ که امروز در تنگنا قرار گرفتند بودجه نیست؟ میلیاردها دلار میلیاردها دلار پول ملت ایران را به بهانه ارز ۴۲۰۰ فرستادید رفت کشورهای اجنبی این پول کجا رفت؟ این پول کجاست!؟ علی موسوی: امروز وضعیت بازار ما خیلی آشفته است آقای دکتر نیکزاد واقعیت این است که گرانی دارد طغیان می‌کند مردم و دهک‌های پایین جامعه زیر این بار گرانی‌ها واقعاً له شدند.

  • رسول خدای واحد

    من همون اول سیرتا پیاز داستان رو برای خودتون تعریف کردم و بعدش اومدی انقلاب راه انداختی با یک بی سواد خدانشناس تا مردم آزاری کنی !