ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

سازمان ملل خواهان خودداری از خشونت در قفقاز شد

بی‌ثباتی در جنوب قفقاز خطوط انتقال نفت و گاز به بازارهای جهانی را به خطر می‌اندازد. به همین سبب واکنش‌های جهانی نیز گسترده است.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل خواهان پایان درگیری‌ها بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان در منطقه قره‌باغ شد. بی‌ثباتی در جنوب قفقاز خطوط انتقال نفت و گاز به بازارهای جهانی را به خطر می‌اندازد. به همین سبب واکنش‌های جهانی نیز گسترده است.

سازمان ملل متحد در نیویورک
سازمان ملل متحد در نیویورک

بامداد دوشنبه ۲۸ سپتامبر/ ۷ مهر آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل از طریق سخنگوی خود خواهان پایان درگیری‌ها در قفقاز جنوبی شد.

در درگیری‌ها در منطقه کوهستانی قره‌باغ از شنبه گذشته تاکنون بیش از ۱۶ نفر کشته و بیش از صد نفر مجروح شده‌اند. هر دو طرف اعلام کرده‌اند که عده‌ای از غیرنظامیان هم در بین کشته‌شدگان و مجروحان وجود دارند. طرفین حکومت نظامی اعلام کرده‌اند. نیکول پاشینیان، نخست‌وزیر ارمنستان بسیج عمومی اعلام کرد و گفت کشورش خود را برای یک جنگ همه‌جانبه آماده می‌کند. الهام علیوف، رئیس جمهوری آذربایجان اعلام کرد کشورش هرگز اجازه نمی‌دهد ارمنستان منطقه قره‌باغ را  ضمیمه خاک خود کند.

واکنش‌های گسترده جهانی

بی‌ثباتی در جنوب قفقاز خطوط انتقال نفت و گاز به بازارهای جهانی را به خطر می‌اندازد. به همین سبب واکنش‌های بین‌المللی به درگیری‌ها در جنوب قفقاز هم گسترده است. سخنگوی وزارت خارجه روسیه از تماس تلفنی سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه با طرفین درگیری خبر داد. روسیه هم با جمهوری آذربایجان و هم با ارمنستان روابط نزدیکی دارد. بر این اساس لاوروف خواهان از سرگیری گفت‌وگوها برای دستیابی به ثبات در جنوب قفقاز شد. ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه نیز با نیکول پاشینیان، نخست‌وزیر ارمنستان و الهام علیوف، رئیس جمهوری آذربایجان تلفنی گفت‌وگو کرد.   

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرد درگیری‌ها در جنوب قفقاز امنیت منطقه را به خطر انداخته است و خواهان «برقراری فوری آتش‌بس»، «تنش‌زدایی» و «رعایت متقابل آتش‌بس» در منطقه شد.

وزارت خارجه آمریکا نیز با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که خشونت‌های می‌بایست پایان یابند. دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا عصر یکشنبه در نشست خبری کاخ سفید گفت واشنگتن در جست‌وجوی راهکاری برای توقف خشونت‌ها در جنوب قفقاز است.

جانبداری ترکیه از جمهوری آذربایجان

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه با اعلام حمایت از جمهوری آذربایجان از ارمنستان به عنوان «بزرگ‌ترین تهدید برای صلح در منطقه قفقاز» یاد کرد و ادعا کرد که جامعه بین‌الملل در برابر «تحرکات خصمانه» ارمنستان در کنار جمهوری آذربایجان ایستاده است. نیکول پاشینیان، نخست‌وزیر ارمنستان نیز ترکیه را به «رفتار خطرناک» متهم کرد و از جامعه بین‌الملل خواست مانع مداخله ترکیه در درگیری‌ها در جنوب قفقاز شود.

سابقه درگیری در جنوب قفقاز به ۳۰ سال پیش برمی‌گردد. منطقه قفقاز از نظر حقوق بین‌الملل به جمهوری آدربایجان تعلق دارد، اما اکثر ساکنان این منطقه مسیحی هستند و از سال ۱۹۹۱ تاکنون اعلام خودمختاری کرده است. از سال ۱۹۹۴ تاکنون در این منطقه آتش‌بس شکننده‌ای برقرار است. روسیه در این درگیری از ارمنستان حمایت می‌کند، ترکیه از جمهوری آذربایجان.

 مجمع عمومی سازمان ملل در سال ۲۰۰۸ قطعنامه غیرالزام‌آوری را با ۳۹ رأی موافق، ۷ رأی مخالف و ۱۰۰ رأی ممتنع تصویب کرد که در آن حاکمیت آذربایجان بر منطقه ناگورنو قره‌باغ به رسمیت شناخته شده است. پیش از این نیز درگیری‌ میان این دو کشور در فاصله ۳۰۰ کیلومتری منطقه مورد مناقشه قره‌باغ در منطقه‌ تاووش جان ده‌ها سرباز ارمنی و آذربایجانی را گرفت.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.