ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

امیر کویت درگذشت

شیخ صباح الاحمد الجابر الصباح پنجمین امیر کویت ۲۸ سال وزیر خارجه این کشور بود. او را معمار سیاست خارجی کویت می‌دانند، کسی که بارها نقش میانجی در بحران‌ها را ایفا کرده بود.

شیخ صباح الاحمد الجابر الصباح، امیر کویت در سن ۹۱ سالگی در بیمارستانی در آمریکا درگذشت. او سال‌های طولانی وزیر خارجه کویت بود و فراز و فرودهای بسیاری در کشورش و منطقه شاهد بود، از اشغال کویت توسط عراق تا دخالت نیروهای آمریکایی و «بهار عربی». او را معمار سیاست خارجی کویت می‌دانند.

شیخ صباح الاحمد جابر الصباح، امیر کویت - ۲۰۱۸ - عکس از shutterstock

شیخ علی جراح الصباح، وزیر امور سلطنتی کویت سه‌شنبه ۲۹ سپتامبر / ۸ مهر خبر درگذشت صباح الاحمد الجابر الصباح را به‌شکل رسمی اعلام کرد و آن را به «ملت کویت، دو امت اسلام و عرب و ملت‌های دوست جهان» تسلیت گفت.

صباح الاحمد الجابر الصباح در ماه ژوئیه گذشته پس از پشت سر گذاشتن یک عمل جراحی در کویت به بیمارستانی در ایالات متحده منتقل و در آن‌جا بستری شد.

شیخ الصباح که در سال ۱۹۲۹ متولد شده بود از سال ۱۹۵۴ با ورود به کمیته عالی اجرایی یا شورای وزیران کویت فعالیت‌های سیاسی خود را آغاز کرد.

او به‌عنوان معمار سیاست خارجی کویت شناخته می‌شود و نزدیک به ۴۰ سال، از سال ۱۹۶۳ تا ۲۰۰۳ که نخست‌وزیر شد، سکان وزارت امور خارجه را در دست داشت.

صباح الاحمد الصباح از سال ۲۰۰۶، زمانی که شیخ جابر الصباح امیر پیشین کویت درگذشت، قدرت سیاسی این کشور را در دست گرفت و پنجمین امیر کویت شد. او در طول فعالیت‌های سیاسی و دیپلماتیک خود شاهد وقایع مهم تاریخی در کشورش، منطقه و جهان بود.

شیخ الصباح نقش مهمی در حل بحران‌های منطقه از جمله جنگ عراق و ایران داشت و همواره نقش میانجی را ایفا می‌کرد. در جریان تنش میان کشورهای عربی و قطر نیز او تلاش می‌کرد تا رهبران قطر و عربستان سعودی را به هم نزدیک کند. چنین نقشی موجب شد تا در سال ۲۰۱۴ سازمان ملل او را به‌عنوان یک شخصیت فعالیت‌های بشردوستانه معرفی کند.

کویت با بزرگترین بحران وجودی خود در سال ۱۹۹۰ زمانی که صدام حسین، دیکتاتور عراق به این کشور حمله و آن را به مدت هفت ماه اشغال کرد، روبه‌رو شد. در این دوران شیخ الصباح به‌همراه سایر مقامات کویتی به کشور همسایه عربستان سعودی گریخت. در ۲۴ فوریه ۱۹۹۱، نیروهای آمریکایی و متحدان آن‌ها به کویت حمله کردند. در یک نبرد ۱۰۰ ساعته اشغال کویت به پایان رسید.

شیخ الصباح حتی قبل از ورود ایالات متحده به کویت، خواهان حضور دائمی نیروهای آمریکایی در منطقه برای محافظت از تهدیدهای عراق و دیگر کشورهای منطقه بود.

در حال حاضر کویت پایگاه حدود ۱۳ هزار و ۵۰۰ سرباز آمریکایی است که بسیاری از آن‌ها در اردوگاه عریفجان در جنوب کویت مستقر هستند و فرماندهی مرکز ارتش ایالات متحده نیز در آن قرار دارد.

در داخل کشور، شیخ الصباح در سال‌های اخیر با چالش کاهش قیمت نفت روبه‌رو بود. او چندین بار پارلمان را منحل کرد زیرا نمایندگان مدام وزیران منصوب دولت را که برخی از آن‌ها اعضای خانواده بزرگ شیخ الصباح بودند، مورد سئوال قرار می‌دادند.

زمانی که «بهار عربی» در سال ۲۰۱۱ منطقه را فرا گرفت، شیخ الصباح دستور پرداخت کمک بلاعوض ۱۰۰۰ دینار (۳۵۵۹ دلار) و کوپن غذایی رایگان به هر کویتی را داد. اما در آن زمان ادعاهایی مبنی بر این‌که دولت رشوه ۳۵۰ میلیون دلاری به برخی از نمایندگان پارلمان داده تا رأی آن‌ها را بخرد به همراه شایعاتی مبنی بر اختلاس وجوه دولتی، پخش شد.

در میان اعتصابات مردمی و درگیری با پلیس، معترضان مدت کوتاهی وارد پارلمان شدند، پرچم‌هایی را به اهتزاز درآوردند و سرود ملی کشور را خواندند. شیخ الصباح با وجود اینکه اجازه برگزاری اعتراضات را داد قدرت خود را هم حفظ کرد و این در بین رهبران کشورهای عربی منطقه خلیج فارس نادر است.

مرگ صباح الاحمد الجابر الصباح در حالی رخ داده است که مردم کویت همچنان به مقابله با بیماری همه‌گیر کرونا ادامه می‌دهند. ویروس کوویدـ۱۹ در این کشور بیش از ۱۰۳ هزار و ۹۸۱ نفر را مبتلا کرده و جان ۶۰۵ نفر را گرفته است. وزارت بهداشت کویت گفته است که بیش از ۹۵ هزار و ۵۰۰ نفر از بیماری کوویدـ۱۹ بهبود یافته‌اند.

کویت ۴,۱ میلیون نفر جمعیت دارد.

بیشتر بخوانید: شیخ صباح: سقوط قیمت نفت اقتصاد کویت را در گیر مشکلات بی‌سابقه‌ای کرده است

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.