ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

تحریم‌ها مانع از ورود واکسن آنفولانزا به ایران شد

گروه‌‌های در خطر از جمله کادر درمان، سالمندان و مبتلایان به بیماری‌های زمینه‌ای به واکسن آنفولانزا نیاز دارندو ابتلای توأمان به آنفولانزا و کرونا آمار مرگ و میرها را افزایش می‌دهد.

نایب رییس انجمن داروسازان ایران اعلام کرد که به سبب اعمال تحریم‌های بانکی آمریکا علیه ایران، سازمان غذا و دارو موفق نشد واکسن آنفولانزا را به میزان مورد نیاز وارد کشور کند.

ضرورت حمایت از سالمندان در مقابله با کرونا (عکس: همشهری)

با ورود ایران به موج سوم همه‌گیری کرونا و آغاز فصل پاییز که معمولاً با همه‌گیری آنفولانزا نیز توأم است، گروه‌های در خطر از جمله کادر درمان، سالمندان و مبتلایان به بیماری‌های زمینه‌ای می‌بایست حتماً بر ضد آنفولانزا واکسینه شوند. ابتلای توأمان به آنفولانزا و کرونا هم تعداد مرگ و میرها را افزایش می‌دهد و هم اینکه نظام درمان را فرسوده‌تر می‌کند.

دکتر علی فاطمی، نایب رییس انجمن داروسازان ایران در مصاحبه با خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) گفت:

«معاونت‌های غذا و داروی دانشگاه‌های علوم پزشکی هنوز سهمیه‌ای دریافت نکرده‌اند که آن را در اختیار داروخانه‌ها قرار دهند.»

فاطمی در ادامه این مصاحبه با اشاره به تحریم بانکی ایران گفت:

«متاسفانه واردکنندگان واکسن آنفلوآنزا به مشکل برخورد کردند. حتی ارز مورد نیاز را هم واریز کردند، اما با مشکل انتقال وجه به تأمین‌کننده واکسن مواجه شدند. بر همین اساس فعلاً تنها در حد همان دو و نیم میلیون دوز، واکسن آنفلوآنزا وارد کشور شده است که آن هم برای شبکه بهداشت توزیع می‌شود.»

به دلیل نبود واکسن آنفولانزا در داروخانه‌های کشور مردم به بازار آزاد روی آورده‌اند. دکتر علی فاطمی، نایب رییس انجمن داروسازان ایران در مصاحبه با ایسنا هشدار داد که تهیه واکسن آنفولانزا در بازار آزاد خطراتی را در بر دارد:

«تهیه واکسن آنفلوآنزا از بازار آزاد دو خطر دارد: اولا اینکه ممکن است در شرایط زنجیره سرد و استاندارد نگهداری نشده باشد و هیچ اثری نداشته و حتی ممکن است تزریق آن عوارض داشته باشد. در عین حال ممکن است اصلاً واکسن آنفلوآنزا نباشد و آب مقطر خالی باشد. باید توجه کرد که هیچ دارویی را نباید از بازار آزاد خریداری کرد. به ویژه داروهایی که یخچالی هستند.»

سهم سالمندان از اشغال تخت‌های بیمارستانی

برخی از گزارش‌ها در رسانه‌های داخلی نمایانگر آن است که بیمارستان‌ها به ضرردهی رسیده‌اند و کادر درمان هم فرسوده شده و لذا چنانچه موج سوم همه‌گیری ویروس کرونا ادامه یابد، احتمال فروپاشی نظام درمان وجود دارد. از این نظر سهم سالمندان از اشغال تخت‌های بیمارستانی اهمیت ویژه‌ای پیدا کرده است.

دکتر محسن شتی، رییس اداره سلامت سالمندان وزارت بهداشت در مصاحبه جداگانه‌ای با خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) گفت:

«سالمندان ضریب بالایی از اشغال تخت‌ها را به خود اختصاص می‌دهند که حتی بیش از سهم ۱۰ درصد جمعیت آنهاست. دلیل آن را باید در وضعیت خاص جسمی روانی و اجتماعی آنها از جمله شیوع بالاتر بیماری‌های زمینه‌ای جست.»

شتی در ادامه این مصاحبه اعلام کرد که سالمندانی که در خانه‌های سالمندان زندگی می‌کنند در معرض ابتلا به کووید-۱۹ قرار دارند. از تعداد سالمندانی که از آغاز همه‌گیری ویروس کرونا در ایران در خانه‌های سالمندان به این بیماری مبتلا شده‌اند آمار موثقی در دست نیست. کمتر خبری هم در این مورد در رسانه‌های داخلی منتشر می‌شود. وزارت بهداشت هم نسبت ابتلای جان‌باختگان کووید-۱۹ به جمعیت سالمند کشور را اعلام نمی‌کند.

بر اساس آمارهای رسمی وزارت بهداشت با ورود ایران به موج سوم همه‌گیری تعداد مبتلایان به کووید-۱۹ از ۲۵۰۰ نفر در روز به بیش از ۳۵۰۰ نفر در روز افزایش یافته است. بر همین اساس استان‌های تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان و یزد در وضعیت قرمز قرار دارند.

مهدی محمدی، مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه اعلام کرد طی شبانه روز گذشته هر دو ساعت و نیم یک نفر از شهروندان ساکن کرمانشاه به علت ابتلا به کووید-۱۹ جان خود را از دست داده است.

فرخ جلالی، مدیرعامل سازمان آرامستان‌های شهرداری تبریز از افزایش شمار دفن جان‌باختگان به نسبت متوفیان عادی خبر داد و گفت:

«در حال حاضر به مدت سه روز است که در وادی رحمت تبریز آمار دفن متوفیان کرونا از متوفیان معمولی پیشی گرفته است.»

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • اشکان

    تحریم های غیر انسانی و ضد حقوق بشر ! تحریم‌های بانکی آمریکا علیه ایران ضد حقوق بشر و انسانیت مرگ بر آمریکا و طرفدارانش

  • علی سجادی

    سوال: اگر تحریم ها باعث شده که واکسن ها به ایران نرسند، چطور به «بازار آزاد» رسیده اند؟ «بازار آزاد» از کجا به واکسن ها دسترسی پیدا کرده؟ آیا بازار آزاد مستقیماً از اروپا یا آمریکا واکسن وارد کرده؟ اگر بازار آزاد می تواند این کار را بکند چگونه وزارت بهداشت و دولت نتوانسته؟ شاید معقول تر باشد که بگوییم بخشی از واکسن های وارد شده در اختیار «بازار آزاد» گذاشته شده تا به قیمت گرانتری فروخته شود و عن قریب «سلطان واکسن» هم شناسنایی می شود!؟

  • دخو

    سلطنت باختگان نگون بخت ۴۱ سال است که "خواهان حمله نظامی همه جانبه به ایران" هستند, اما غیر از رشد سبزه زیر پایشان تا به حال هیچ غلطی نتوانسته اند بکنند. سلطنت باختگان بیچاره چهار دهه است که در حال سماق مکیدن می باشند, محترمانه به ایشان توصیه میشود چهار دههء دیگر نیز سماق بمیکید, ببینید نتیجه اش چه می شود.

  • Farid

    - به گزارش رسانه‌های حکومتی، بهداری مجلس ارتجاع تعداد ۱۵۰۰عدد واکسن آنفلوآنزا برای اعضای مجلس دریافت کرده است؛! این در حالی است که واکسن آنفلوآنزا هنوز بین گروه‌های پرخطر و حتی کادر درمان توزیع نشده است اما اعضای مجلس ، اولین گروهی هستند که این واکسن را دریافت می‌کنند (سایت حکومتی برنا ۳مهر)!!. - سلیمی نماینده مجلس با بیان اینکه در حال حاضر نیاز کشور 16 تا 20 میلیون دوز واکسن آنفلوآنزا است . فقط بین یک میلیون و 200 هزار تا یک میلیون و 600 هزار دوز واکسن وارد شده است!. او افزود: «‌ حدود 58 میلیون دلار به یک شرکت خاص اعطا شده که واکسن آنفلوانزا خریداری کند که البته این پول به کشور ترکیه رفته و هنوز نتوانسته‌اند واکسن را وارد کشورمان کنند!. این در حالی است که ارز اعطایی به این شرکت با نرخ 4200 تومانی بوده ا تاکید کرد: «بایستی در باره اعطای این حجم ارز از کشور به یک شرکت خصوصی و نورچشمی شفافیت لازم از سوی سازمان غذا و دارو و آقایان واعظی رئیس دفتر رئیس‌جمهور و نوبخت رئیس سازمان برنامه بودجه صورت گیرد?! و آنها پاسخ دهند چرا تاکنون این واکسن به کشور وارد نشده است». - وزیر بهداشت ازروحانی پینوکیو دلنوشته می‌نویسد : «چرا حسن روحانی که رئیس ستاد ملی مبارزه با کروناست پاسخگو نیست و تا این اندازه بی‌تفاوت است?!».

  • مقام عظمای ولایت علی گدای سابق

    قبل راه اندازی پروپاگاند تحریم به عنوان خبر گزاری علی ظاهر خبرگزاری تحقیق کن ببین اصلن این واکست موثر هست یا خیر یا اصلن وارد هم بشود و تاثیر هم داشته باشد در ایران اشغال شده توسط فاشیسم مذهبی به دست مردم میرسد یا خیر بارها مقامات محترم ایالات متحده و جامعه جهانی توضیح دادن در مورد تحریم غذا و دارو و احتیاجی به دوباره گویی نیست خوب تا جایی هم که میدانیم ویروس درد بی درمان هست تا امروز و حکومت فاشیست و دزد ایران پولهایی که خرج منطقه میکند و دست و دلبازی و... ثروئت خامنه ای مفعول را خرج واردات کالای اساسی کند و بعلاوه مخارج برنامه های بی هدف سپاه و نیروهای نظامی و غیره را کاهش دهد و برنامه موشکی و اتمی و غیره را کنار بگذارد و خرج مردم کند محض اطلاع جامعه جهانی باید انچنان حکومت ایران را در منگنه قرار دهد که صدای خرد شدنش در دنیا بپیچد/ین متخصص ویروس شناسی تحریم های آمریکا بر این کنترل این بیماری را بی تاثیر دانست و گفت:‌تحریم ها تاثیری در تشخیص و درمان کرونا نداشته است. اما در کار ما که تشخیص ویروس کرونا است تحریم تاثیری نداشته است. همچنین درباره دارو ، این بیماری داروی خاصی ندارد. من اگر باشم بازنگری علمی در این داروها که در حال حاضر تجویز می شود، انجام می دهم. اثر بخشی این داروها اثبات نشده است. این داروها برای ویروس های دیگر ساخته شده است. محض اطلاع با دسته کورها طرف نیستید امریکا و متحدانش باید فشار حداکثری را ادامه دهند برای مردم ایران مفید هست من ایرانی خواهان حتی حمله نظامی همه جانبه به ایران و حکومت اخوندی هستم