ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

سالگرد انهدام مجسمه‌های بودا در دره بامیان

<p>مجسمه&zwnj;های بودا در دره بامیان در افغانستان تا همین ۱۲سال پیش، قبل از آنکه به دست طالبان و به فرمان ملا عمر منفجر شوند، بزرگ&zwnj;ترین مجسمه&zwnj;های بودا در جهان بودند.</p> <!--break--> <p>&nbsp;</p> <p>این مجسمه&zwnj;ها در دره بامیان در افغانستان قرار داشتند. در این دره از دیرباز قوم هزاره زندگی می&zwnj;کند.<br /> مجسمه&zwnj;های بودا توسط یونسکو به عنوان میراث فرهنگی جهان ثبت شده بود.</p> <p>&nbsp;</p> <p>دو مجسمه در آن میان از مجسمه&zwnj;های دیگر عظیم&zwnj;تر بودند و شهرت بیشتری داشتند. ارتفاع یکی از این مجسمه&zwnj;ها ۳۵ متر و ارتفاع دیگری ۵۳ متر بود. در کنار این دو مجسمه عظیم مجسمه&zwnj;های کوچک&zwnj;تری نیز در دل کوه حفر شده بود.</p> <p>&nbsp;</p> <p>این مجسمه&zwnj;ها نمایانگر هنر بودایی بودند که در فاصله بین قرن سوم تا قرن دهم میلادی در این منطقه رواج داشت.</p> <p>&nbsp;</p> <p>پس از انهدام مجسمه&zwnj;های بودا در بامیان، سنگ&zwnj;های به جای مانده را جمع&zwnj;آوری و طبقه&zwnj;بندی کردند و در یک جا گرد آوردند با این امید که بتوانند مجسمه&zwnj;ها را بازسازی کنند. بودجه&zwnj;ای هم برای این&zwnj;کار در نظر گرفته شده، اما تاکنون این تلاش&zwnj;ها به ثمر نرسیده است.</p> <p>&nbsp;</p> <p>نگاهی داریم به چند تصویر از مجسمه&zwnj;های بودا در دره بامیان در سالگرد انفجار آن&zwnj;ها؛ از زیبایی و شکوه تا انهدام و ویرانی به&zwnj;دست بنیادگرایان مسلمان.</p>

مجسمه‌های بودا در دره بامیان در افغانستان تا همین ۱۲سال پیش، قبل از آنکه به دست طالبان و به فرمان ملا عمر منفجر شوند، بزرگ‌ترین مجسمه‌های بودا در جهان بودند.

این مجسمه‌ها در دره بامیان در افغانستان قرار داشتند. در این دره از دیرباز قوم هزاره زندگی می‌کند.
مجسمه‌های بودا توسط یونسکو به عنوان میراث فرهنگی جهان ثبت شده بود.

دو مجسمه در آن میان از مجسمه‌های دیگر عظیم‌تر بودند و شهرت بیشتری داشتند. ارتفاع یکی از این مجسمه‌ها ۳۵ متر و ارتفاع دیگری ۵۳ متر بود. در کنار این دو مجسمه عظیم مجسمه‌های کوچک‌تری نیز در دل کوه حفر شده بود.

این مجسمه‌ها نمایانگر هنر بودایی بودند که در فاصله بین قرن سوم تا قرن دهم میلادی در این منطقه رواج داشت.

پس از انهدام مجسمه‌های بودا در بامیان، سنگ‌های به جای مانده را جمع‌آوری و طبقه‌بندی کردند و در یک جا گرد آوردند با این امید که بتوانند مجسمه‌ها را بازسازی کنند. بودجه‌ای هم برای این‌کار در نظر گرفته شده، اما تاکنون این تلاش‌ها به ثمر نرسیده است.

نگاهی داریم به چند تصویر از مجسمه‌های بودا در دره بامیان در سالگرد انفجار آن‌ها؛ از زیبایی و شکوه تا انهدام و ویرانی به‌دست بنیادگرایان مسلمان.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.