ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

عفو بین‌الملل: فعالان مدنی ترک بلافاصله آزاد شوند

برخی از بازداشت‌شدگان در تجمع‌های استان آذربایجان در حمایت از آنچه که آن‌ها «آزادسازی قره‌باغ» نامیدند با اتهام‌های مربوط به جرائم امنیت ملی مواجه شده‌اند.

عفو بین‌الملل اعلام کرد نگران گزارش‌های مربوط بازداشت حدود ۲۰ نفر از فعالان ترک از جمله اصغر عسگرزاده، مصطفی پروین، مرتضی پروین، محمد جولانی، میثم جولانی و علی خیرجو است که در تجمع‌های اعتراضی در اردبیل و دیگر شهرها بازداشت شده‌اند.

پنج‌شنبه ۱۰ مهر ۹۹: تجمع اعتراضی در تبریز

شامگاه پنج‌شنبه ۱۰ مهر ۹۹ در پی فراخوان فعالان مدنی تُرک، تجمع‌های اعتراضی در دست‌کم ۱۰ شهر مختلف ایران برگزار شد. این تجمع‌ها به منظور آنچه معترضان «حمایت از آزادسازی قاراباغ» خواندند برگزار شد. تجمع‌کنندگان همچنین به ‌آنچه «حمایت جمهوری اسلامی ایران و روسیه از ارمنستان» عنوان کردند، معترض شدند.

عفو بین‌الملل جمعه ۱۱ مهر در ادامه بیانیه خود اعلام کرد که برخی از بازداشت‌شدگان در تجمع‌های یادشده با اتهام‌های مربوط به جرائم امنیت ملی از جمله توهین به رهبری، اخلال در نظم عمومی و تمرد از مامورین دولت، مواجه شده‌اند.

این اتهام‌ها در شعبه ۱۰ بازپرسی اردبیل به ریاست قاضی نونهال به بازداشت‌شدگان در تجمع‌های اعتراضی این شهر تفهیم شده بود. روز گذشته برای هر یک از این بازداشت‌شدگان که عمدتاً از فعالان مدنی باسابقه اردبیل هستند وثیقه‌های سنگین ۵۰۰ میلیون تومانی صادر و سپس همگی به زندان اردبیل منتقل‌ شده‌اند.

عفو بین‌الملل در بیانیه خود نوشت:

«هر کسی که به خاطر تجمعات اعتراضی صلح‌آمیز بازداشت شده، باید بی‌درنگ آزاد شود.»

تهدید فعالان مدنی ارومیه

بر اساس خبرهای تأیید نشده‌ای که به دست رادیو زمانه رسیده در ارومیه نیز شماری از فعالان مدنی بازداشت شده‌اند. بر همین اساس از صبح روز گذشته پلیس اطلاعات و امنیت ارومیه با تماس تلفنی بیش از ۱۰۰ نفر از فعالان را تهدید و یا احضار کرده است.

بر اساس این گزارش تأیید نشده هوشنگ نقی‌زاده، امیر گوهری، اشکان سعادت مهر و رضا خلیلی  از فعالان مدنی ارومیه پنجشنبه ۱۰ مهر  به پلیس امنیت شهر احضار و پس از بازجویی به ساعت ۲۰ شب همان روز آزاد شدند.

در تیر سال جاری نیز پس از انتشار فراخوانی در شبکه‌های اجتماعی در حمایت از جمهوری آذربایجان و اعتراض به سیاست‌های جمهوری اسلامی و روسیه در حمایت از ارمنستان در خشونت‌های جنوب قفقاز بر سر قره‌باغ، در جریان تجمع‌های اعتراضی مشابه در شهرهای تهران، تبریز، اردبیل، ارومیه، زنجان، نقده، مراغه و برخی دیگر از شهرهای تُرک‌نشین ایران، دست‌کم ۴۰ نفر از فعالان مدنی تُرک بازداشت یا به محاکم قضایی احضار شده بودند.

 پنج‌شنبه ۱۰ مهرسیدمحمدعلی آل‌هاشم، سیدحسن عاملی، علی خاتمی و سیدمهدی قریشی نمایندگان رهبر جمهوری اسلامی به ترتیب در استان‌های آذربایجان شرقی، اردبیل، زنجان و آذربایجان غربی در بیانیه‌ای مشترک قره‌باغ را «متعلق به آذربایجان» دانستند. آن‌ها کشته‌شدگان جمهوری آذربایجان در درگیری‌های اخیر را هم «شهدای ملت بزرگ آذربایجان» نامیدند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.