ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

کرونا در ایران: بیماران وحشت‌زده پشت در بیمارستان‌ها

ظرفیت بیمارستان‌ها در پایتخت تکمیل شده و میزان انتقال ویروس از یک فرد به فرد دیگر بین سه تا ۹ برابر افزایش یافته است. هشدارهای پزشکان تحقق یافت.

سه هفته بعد از ورود ایران به موج سوم همه‌گیری ویروس کرونا تعداد مبتلایان به بیماری کووید-۱۹ دو برابر افزایش یافته است. ظرفیت بیمارستان‌ها در پایتخت تکمیل شده است. همزمان با تغییر ماهیت همه‌‌گیری، میزان انتقال ویروس از یک فرد به فرد دیگر بین سه تا ۹ برابر افزایش یافته و به همین سبب پدیده ابتلای خانوادگی در تهران و در سایر شهرهای ایران از جمله در خراسان جنوبی مشاهده شده است.

آمبولانس‌های سرگردان در خیابان‌ها و «شرایط جنگی» در بیمارستان‌ها. عکس امیر مردانی. شاتر استاک

سیما سادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت اعلام کرد که در شبانه‌روز گذشته چهار هزار و ۱۹ بیمار جدید مبتلا به کووید-۱۹ در کشور شناسایی شدند که یک هزار و ۸۲۰ نفر از آنها بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید-۱۹ در ایران به ۴۸۳ هزار و ۸۴۴ نفر رسید. از آغاز همه‌گیری این نخستین بار است که تعداد مبتلایان از چهار هزار نفر در روز عبور می‌کند.

بر همین اساس استان‌های تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان و یزد در وضعیت قرمز و استان‌های کردستان، هرمزگان، فارس و گلستان نیز در وضعیت هشدار قرار دارند.

تغییر ماهیت همه‌گیری: ابتلاهای درون‌خانوادگی

ماهیت همه‌گیری در موج سوم کرونا تغییر کرده است. به گفته مسعود مردانی، عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا استان تهران معمولا دیگر بیماران تک نفره مراجعه نمی‌کنند و در یک خانواده سه یا حتی چهار مبتلا شناسایی می‌شود. این پدیده در سایر استان‌های ایران هم مشاهده شده است. محمد دهقانی فیروزآبادی، رییس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در مصاحبه با خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) اعلام کرد میزان ابتلاهای درون خانوادگی به صورت قابل توجهی بالا رفته است.

بازگشایی زودهنگام مدارس و عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی توسط اصناف و همچنین لغو دورکاری‌ها همراه با معاشرت‌های خانوادگی به بحران دامن زده است. پزشکان بارها هشدار داده بودند که تعدد مسافرت‌ها و برگزاری مراسم عزاداری محرم در اواخر تابستان نظام درمان را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

همزمان با اعمال محدودیت‌‌های یک هفته‌ای در تهران به عنوان تقاطعی برای گسترش و انتشار ویروس کرونا در سطح کشور، جاده‌ها به ویژه در محورهای هراز و چالوس باز هم شلوغ شد. سید فرزاد جلالی، رئیس دانشکده علوم پزشکی بابل در مصاحبه با ایسنا یادآوری کرد که استان مازندران قرمز است و از شهروندان خواست از سفر به استان‌های شمالی کشور خودداری کنند.

«شرایط جنگی» در بیمارستان‌ها

در این فاصله ظرفیت تخت‌های بیمارستانی در تهران و در بسیاری از شهرهای درگیر ایران تکمیل شده. روز به روز هم بر تعداد بیماران بدحال افزوده می‌شود. به گزارش همشهری در بیمارستان‌های مسیح دانشوری، فیروزگر، مفید، خمینی، شریعتی و لقمان تخت خالی برای پذیرش بیماران مبتلا به موارد حاد کووید-۱۹ وجود ندارد. در بیمارستان مسیح دانشوری تهران به‌دلیل ابتلای گسترده پرستاران و پزشکان این بیمارستان به کووید-۱۹ کمبود کادر درمان به یک بحران تبدیل شده است. پیام طبرسی، رییس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری چهارشنبه ۱۶ مهر در مصاحبه با همشهری گفت:

«آمبولانس‌های زیادی در شهر بیمار مبتلا به کرونا دارند اما چون در بیمارستان‌ها بخش مراقبت‌های ویژه و حتی اورژانس‌ها تخت خالی برای پذیرش بیمار جدید ندارند، از بیمارستانی به بیمارستان دیگر می‌روند تا جایی برای پذیرش بیمار پیدا کنند.»

خبرنگار همشهری از تهران گزارش می‌دهد: حوالی میدان ولیعصر چند بیمارستان تنه به تنه هم ایستاده‌اند. آمبولانس‌های هر کدامشان کنار خیابان تنگی که پر ترافیک و رفت‌وآمد است، ایستاده‌اند. در کوچه‌ای منشعب از خیابان اصلی، جمعیت انبوهی سرگردان‌اند: مبتلایان پیک سوم کرونا. ورودی اورژانس در ازدحام انسان‌های ترسیده از کووید-۱۹ گم شده است. بیماران بدون رعایت فاصله فیزیکی می‌خواهند به هر ترتیب راهی به بیمارستان پیدا کنند. همراهان بیمار نگران‌تر از خود بیمار هستند.

داوود نوروزی، رئیس بخش اورژانس بیمارستان شریعتی تهران شرایط فعلی در بیمارستان‌ها را با دوران جنگ مقایسه کرده است.  شهناز آرمین، رئیس بخش عفونی بیمارستان مفید در مصاحبه با همشهری از ابتلای کودکان و حتی نوزادان خبر داد:

«تعداد مرگ ‌ومیر کودکان سالم بدون بیماری زمینه‌ای هم افزایش یافته و یکی از مشکلات جدید بستری کودکان با سندروم التهابی ارگان‌های مختلف بدنشان به‌دلیل ابتلا به کروناست.»

مسعود مردانی، عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا استان تهران در مصاحبه با خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) یادآوری کرد:

«اگر مردم رعایت کنند، سفر نروند و فاصله‌گذاری اجتماعی را رعایت کنند موارد بیماری ممکن است کاهش پیدا کند.»  

به گفته این مقام مسئول قدرت سرایت ویروس در موج سوم همه‌گیری کرونا بین سه تا ۹ برابر افزایش یافته است.

ناهید خداکرمی، رئیس کمیته ‌سلامت شورای شهر تهران اعلام کرد، ۲۲ درصد بیماران مبتلا به کووید-۱۹ با فرد مبتلا تماس داشته‌اند، ۱۷ درصدشان به شهر‌های پرخطر سفر کرده‌اند و ۶۷ درصد در تجمع‌ها حضور داشته‌اند. همچنین بر اساس بررسی‌های انجام شده، مناطق ۴، ۸ و ۱۳ تهران بیشترین مبتلایان و مناطق ۹، ۲۸، ۲۱و ۲۲ کم‌ترین میزان ابتلا را داشته است.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • حقیقتگو

    آهوها وگوزن ها هم میدانند که اگر برای پرکردن شکمشان مجبور به چراکردن نباشند گرگ ها بهمین سادگی نمی توانند طعمه شان کنند...ولی این ریسک را می پذیرند..مردم که هیچگونه پشتوانه مالی وحمایتی ازحکومت عجم تباروعجم زاده و عجم پرست عبابردوش ها را نداشته وندارند باید برای دراوردن پولی راهی خیابان ها شوند ...فقط متروی تهران را درنظر بگیرید که اگرمسافران با چنین تعدادنجومی بخواهند فاصله مابین شان رعایت کنند باید روزه ها درانتظار نوبت ورود به مترو باشند و درحقیقت امری غیرمهال است ...تهران و حومه بیش از18میلیون جمعیت دارند که لاقل بیش ازده میلیون درشهرتهران وحومه برحسب مشاغل و خرید وفروش وغیره درتردد هستند ...برای اقشار ثروتمندان که اتومبیلی دارند و ازلحاظ مالی فربه هستند می توانند خودشان را تاحدی ایزوله کنند بشرطی که با اشخاصی که ویروس دارند طرف نشوند...هرچه برای اقشارمردم ویروس کرونا فاجعه باراست برای حکومت آخوندی چینی پرست موهبت است که ازیک طرف مردم ازترس مبتلاشدن به ویروس ازتظارهرات برپا کردن هراس دارند وازطرفی دیگر حکومت سودش درتصاحب و تصرف آنچه تلف شده گان ویروس کرونا برجا گذاشته و می گذارند وازجمله برداشتن سهمی بزرگ ازانحصاروراثت تلف شده گان است !! بدون شک و شبهی اگر هم داروی ضد ویروس کرونا کشف شود و کشورهای خارجی صدها کانتینرچنین داروئی را به ایران بفرستند مهال ممکن حکومت آخوندی اجازه پخش چنین داروئی را برای مردم بدهد !!!!!بگذارید بمیرند خرج ما کم شود ...دلارهای نازنین را نباید برایشان خرج کنیم!!