ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

محرومیت از گوشی هوشمند به طبقه متوسط هم رسید

افزایش ۲۰۰ تا ۲۵۰ درصدی قیمت گوشی‌های کم‌کیفیت بیش از یک چهارم جمعیت ۱۵ میلیونی دانش‌آموزان را آموزش محروم کرده است.

انتظار می‌رود که بحران همه‌گیری ویروس کرونا در ایران پایدار باشد. پس از خودکشی یک دانش‌آموز ۱۱ ساله در شهرستان دیر در استان بوشهر به سبب نداشتن گوشی تلفنِ همراه و به این دلیل که نمی‌توانست از طریق شبکه شاد در کلاس‌های مجازی شرکت کند، بحث عدالت تحصیلی در دوران همه‌گیری کرونا بالا گرفته است.

محرومیت از گوشی هوشمند به طبقه متوسط هم رسید

از ۱۵ شهریور سال جاری، با بازگشایی زودهنگام مدارس، دانش‌آموزان در میانه بحران همه‌گیری ویروس کرونا در ایران می‌توانستند بین آموزش حضوری یا مجازی از طریق شبکه موسوم به شبکه شاد یکی را انتخاب کنند. بر اساس اصل سی‌ام قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران «دولت موظف است وسائل آموزش و پرورش رایگان را برای همه ملت تا پایان دوره متوسطه فراهم سازد و وسائل تحصیلات عالی را تا سرحد خودکفائی کشور به طور رایگان گسترش دهد.»

 روابط عمومی آموزش ‌و پرورش شهرستان دیر در استان بوشهر دوشنبه گذشته با انتشار اطلاعیه‌ای ادعا کرد که  محمد موسی‌زاده، دانش‌‌آموز ۱۱ ساله که به سبب محرومیت از امکانات تحصیل مجازی خودکشی کرد  از طریق یک گوشی تلفن همراه که مدرسه به او «اهدا» کرده بود می‌توانست در کلاس‌های مجازی شبکه شاد شرکت کند. پدر این دانش‌آموز می‌گوید گوشی از کار افتاده بود و فرزندش از شرکت در کلاس‌های مجازی محروم مانده بود.  

 محمد موسی‌زاده در یک خانواده کم برخوردار و پرجمعیت پرورش پیدا کرده بود و با این‌حال تنها او از امکانات لازم برای استفاده از شبکه «شاد» محروم نبود. شمار قابل توجهی از دانش‌آموزان ایرانی، از ابزارهای دسترسی به آموزش مجازی محروم‌اند و با توجه به رشد قیمت دلار و همزمان با افزایش قیمت کالاهایی مانند گوشی‌های هوشمند و تبلت محرومیت‌ها دامن طبقه متوسط را هم گرفته است.

محرومیت بیش از یک چهارم جمعیت ۱۵ میلیونی دانش‌آموزان

بر اساس نظرسنجی مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) که شهریور سال جاری همزمان با آغاز سال تحصیلی انجام شد حدود ۲۱ درصد دانش‌آموزان از امکان استفاده از شبکه شاد محروم‌اند. این محرومیت هم شامل ابزارهای فیزیکی همچون موبایل و تبلت و هم دسترسی به اینترنت با کیفیت است.

حسن الحسینی، مسئول شبکه شاد در آموزش و پرورش از محرومیت سه میلیون و ۵۰۰ هزار دانش‌آموز از دسترسی به شبکه شاد خبر داده است. در ایران ۱۵ میلیون دانش‌آموز به تحصیل اشتغال دارند. با این حساب حدود ۲۳ درصد از دانش‌آموزان ایرانی از ابزارهای لازم برای استفاده از آموزش مجازی محروم‌اند.

در خانواده‌های کم‌برخوردار و یا در مناطق محروم کشور این عدد بسیار بیشتر از عددی است که مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) اعلام کرده است.

رشد  ۲۰۰ تا ۲۵۰ درصدی قیمت گوشی‌های هوشمند

همزمان با این تحولات، همشهری گزارش داده است که قیمت تلفن‌های همراه هوشمند ۲۰۰ تا ۲۵۰ درصد در بازار افزایش یافته است.

بسیاری از خانواده‌ها که با مشکلات معیشتی متعدد مواجه‌اند در پی گوشی‌‌های ارزان‌قیمت‌اند. به همین دلیل قیمت این نوع گوشی‌ها در مقایسه با گوشی‌های میان‌رده افزایش چشمگیرتری یافته است.

افزایش تقاضا به سبب آموزش مجازی در شبکه شاد هم به این گرانی‌ها دامن زده است. افزایش هزینه تعمیرات گوشی، طبقه متوسط را از نظر دسترسی به موبایل هوشمند و ابزارهای آموزش مجازی به سوی تهیدستی کشانده است.

عادل موسی‌زاده، پدر محمد موسی‌زاده، دانش‌آموز ۱۱ ساله که به سبب محرومیت از تحصیل مجازی خود را حلق‌آویز کرد در مصاحبه با رکنا گفته بود:

«فرزندم تنها یک گوشی داشت که خودم برایش خریده بودم و با آن تکلیف‌های مدرسه‌اش را انجام می‌داد تا اینکه این گوشی خراب شد و از من خواست گوشی نو برایش تهیه کنم که قول دادم در اولین فرصت برای او خریداری کنم.»

 خانواده موسی‌زاده در یک خانه اجاره‌ای زندگی می‌کردند. این خانواده چهار فرزند پسر داشت که یکی از آن‌ها ناشنوا و نابینا بود.

اصل سی‌ام قانون اساسی ایران «عام» است و به نوع «وسائل» آموزشی بستگی ندارد و به یک معنا دولت را مکلف کرده که «وسائل آموزشی» به روز و متناسب با نیازها را به صورت «رایگان» در اختیار دانش‌آموزان قرار دهد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.