ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

خشونت خانگی در سال کرونا: ۴۴ زن در هلند کشته شدند

۶۰ درصد از زنان کشته‌شده توسط شریک یا شریک سابق زندگی‌شان با چاقو به قتل رسیده یا خفه شده‌اند.

در سال گذشته ۴۴ زن در هلند به قتل رسیده‌اند که از هر ۱۰ زن، شش تن از آنها به دست شریک یا شریک سابق زندگی‌شان کشته شده‌اند. زنان قربانی اغلب در خانه‌های خود با چاقو به قتل رسیده یا خفه شده‌اند.

خشونت خانگی- منبع: شاتر استاک

به گزارش «مرکز آمار هلند» روز ۱۴ اکتبر، در بیش از نیمی از موارد، شریک یا شریک سابق زن مرتکب یا مظنون به قتل بوده است. مشاجرات و حسادت‌های زناشویی مدت‌هاست «رایج‌ترین انگیزه برای قتل زنان» بوده است.

بر اساس این آمارها سال گذشته ۲۳ زن از ۴۴ زن به دست شریک یا شریک سابق زندگی‌شان به قتل رسیدند. این درحالی است که در سال ۲۰۱۸، از ۴۳ زن قربانی خشونت خانگی، ۳۳ زن توسط شرکای یا شرکای سابق زندگی‌شان کشته شدند.

به گزارش خبررسانی هلندی « نوو»( ‌Nu) در بازه زمانی ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹ ، به‌طور متوسط در ۱۰ مورد قتل، تقریباً شش قتل توسط شریک یا یک شریک سابق صورت گرفته است. تعداد واقعی قتل‌ها احتمالاً بیشتر است، زیرا قتل زنانی که ازدواج نکرده‌ یا رابطه همخانگی‌شان را ثبت نکرده‌اند، در دسته «خشونت شریک سابق» جای نمی‌گیرند.

آمار قتل در هلند از سال‌های گذشته رو به کاهش گذاشته اما در مورد زنان، این روند کاهش نیافته است. در سال ۲۰۰۰ ، ۱۵۳ مرد و ۷۰ زن کشته شدند. در سال ۲۰۱۹ ، ۸۱ مرد و ۴۴ زن کشته شدند. مردان اغلب توسط یکی از آشنایان یا دوستانشان کشته می‌شوند یا قربانی تسویه‌ حساب‌ها می‌شوند.

یکی از مشهورترین موارد قتل توسط شریک سابق در سال ۲۰۱۸ در هلند مربوط به دانش‌آموز ۱۶ ساله‌ای به نام حمیراست. حمیرا به رابطه کوتاه مدت با (Bekir E) پایان داد. پس از مدتی قاتل او را تعقیب کرد و سرانجام حمیرا را در سوله دوچرخه مدرسه‌اش با گلوله به قتل رساند. این دختر نوجوان چندین بار از مقامات رسمی درخواست کمک کرده، اما درخواست‌های یاری او بی‌پاسخ مانده بود. پیکر حمیرا در ترکیه به خاک سپرده شد. قاتل یک سال بعد به ۱۴ سال حبس و بازپروری محکوم شد.

تقریبا نیمی از زنان هلندی خشونت جسمی یا جنسی را تجربه کرده‌اند

تحقیقات آژانس حقوق اساسی اروپا (FRA) ، که به سیاست‌گذاران مشاوره علمی ارائه می‌دهد، نشان داد که ۴۵ درصد از زنان هلندی تاکنون نوعی خشونت جسمی یا جنسی را تجربه کرده‌اند. در سایر کشورهای اتحادیه اروپا این درصد به طور متوسط ​​۳۳ است.

رنه رامكنس ( Renée Römkens)، استاد خشونت‌ بر مبنای جنسيت در دانشگاه آمستردام، اخيراً به مجله یک جهان (OneWorld) گفت كه اين اصل كه یک مرد نمی‌تواند تحمل کند که کنترلی بر زندگی زن ندارد، هنوز هم یک مشکل در هلند به‌شمار می‌رود.

ترس از افزایش خشونت خانگی در دوران کرونایی

سازمان‌های کمک‌رسانی به زنان خشونت دیده در هلند نگران‌اند که طی بحران کرونا بر خشونت خانگی افزوده شود. دورکاری باعث شده که شرکای زندگی زمان طولانی‌تری را در خانه با هم بگذرانند. این باعث می‌شود که اعلام کردن خشونت خانگی و یاری طلبیدن زنان در این شرایط دشوارتر شود.

خشونت به زنان پدیده‌ای تاریخی و جهانی است و رابطه درهم پیچیده وضعیت کرونایی و افزایش خشونت بر زنان نیز به هلند محدود نیست. در آوریل ۲۰۲۰، شروع موج اول بحران کرونا، صندوق جمعیت سازمان ملل (UNFPA) نگرانی خود را نسبت به افزایش شدید خشونت علیه زنان و ازدواج دختران اعلام کرده بود. ناتالیا کانم، مدیر صندوق جمعیت سازمان ملل گفته بود ویروس کوویدـ۱۹ می‌تواند «تأثیرات فاجعه‌باری بر دختران و زنان در سراسر جهان داشته باشد».

زنانی ایرانی در بحران کرونا بسیار آسیب‌پذیرند

شیوع کرونا نیز در ایران نیز به تشدید خشونت در خیابان‌ها و خانه‌ها منجر شده است. طبق اعلام سازمان بهزیستی در سه ماهه نخست سال ۱۳۹۹ روزانه بالغ بر ۳هزار و ۸۰۰ تماس با این سازمان برقرار شده است که بیشتر تماس‌ها به خشونت خانگی مربوط بوده‌اند.

شیوا مدرس‌زاده، جامعه‌شناس شهریور ماه در نشست زنان و کرونا که به صورت پخش زنده در شبکه اجتماعی اینستاگرام برگزار شده بود از تاثیر منفی بحران کرونا بر زنان و افزایش خشونت بر زنان در دوران قرنطینه گفت. به گفته این جامعه‌شناس در عصر ایران:

«در خرده روایت‌های زنان مشاهده می‌شد که از ماندن طولانی همسر خود در خانه ناراضی بودند و اوقات را به بطالت سپری می‌کردند و از سوی دیگر در دوران قرنطینه مردان با بیکاری مواجه شدند، قدرت پرداخت اجاره‌خانه برای آنها کاهش یافت و در نتیجه خشونت علیه زنان افزایش یافت.»

مدرس‌زاده به رابطه جنسیت، پایگاه و طبقه اجتماعی با شیوع کرونا پرداخت و گفت: در دوران دورکاری امکان اشتغال به‌صورت قبل برای زنان از دست رفت و باعث شد بیشتر وقت را در خانه سپری کنند و زمان بیشتری برای تکالیف فرزندان اختصاص دهند، این در حالی است که زنانی که از پایگاه اجتماعی بالاتری برخوردار بودند اثرات مثبتی از خود در دوران شیوع کرونا برجای گذاشتند.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.