ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

حملات سایبری به زیرساخت‌های الکترونیکی سازمان بنادر تایید شد

سازمان بنادر و دریانوردی چهار روز پس از حملات سایبری به زیرساخت‌های بنادر ایران این حملات را کار «دشمنان قسم خورده» خواند و گفت به فعالیت‌های این سازمان خللی وارد نشده است.

سازمان بنادر و دریانوردی جمهوری اسلامی پس از گذشت چهار روز از انتشار خبر حمله سایبری به زیرساخت‌های الکترونیکی بنادر و نظام بانکی، این حملات را تأیید کرد اما گفت فعالیت‌های سازمان بنادر «بدون وقفه» ادامه دارد.

حمله سایبری ـ عکس از آرشیو

سازمان بنادر و دریانوردی در بیانیه‌ای حملات سایبری اخیر به بنادر ایران را به «دشمنان قسم خورده» نسبت داد و گفت آن‌ها نتوانسته‌اند به اهداف خود برای توقف صادرات و واردات کالا دست یابند.

سازمان بنادر و‌ دریانوردی بدون توضیح بیشتر از «اقدامات بازدارنده و مناسب» و «اقدامات فنی خوب» در قبال این حملات گفته و افزوده است که «کلیه مأموریت‌هاى سازمان بدون وقفه در جریان است».

سه‌شنبه ۲۲ مهر منابع غیررسمی اعلام کردند که به سازمان بنادر، زیرساخت‌های چند بندر مهم ایران و همچنین نظام بانکی حمله سایبری شده است.

مرکز ماهر، وابسته به وزارت ارتباطات ایران سه‌شنبه شب این خبر را تأیید کرد و در اطلاعیه‌ای گفت:

«رخداد حمله مهم سایبری صرفاً مربوط به دو سازمان دولتی بوده که مراجع مسئول در حال رسیدگی به موضوع هستند و مرکز ماهر نیز به‌عنوان پشتیبان آماده کمک‌ها و امدادهای احتمالی مورد نیاز است.»

این مرکز همچنین از قطع شبکه و خدمات شماری از دستگاه‌ها و سازمان‌های دولتی خبر داد و افزود:

 «برخی دستگاه‌های دولتی براساس برداشت یا تحلیل خود پس از دریافت هشدارها اقدام به قطع موقت برخی خدمات و انجام تست‌های فنی کردند که به دلیل احتیاط صورت گرفته است.»

مرکز ماهر تأکید کرد که به جز دو سازمان دولتی هنوز «شواهدی از حمله گسترده به دستگاه‌های متعدد دولتی» دیده نشده است. با این حال مشخص نبود که کدام سازمان دولتی مورد حمله سایبری قرار گرفته است.

ابوالقاسم صادقی، معاون امنیت سازمان فن‌آوری اطلاعات ایران روز چهارشنبه ۲۳ مهر در گفت‌وگو با تلویزیون حکومتی ایران اعلام کرد این حملات سایبری روزهای دوشنبه و سه‌شنبه، ۲۱ و ۲۲ مهرماه «در ابعاد گسترده» رخ داده است. صادقی افزود:

«این حملات خسارتی به مراکز وارد نکرده البته وقتی حمله‌ای رخ می‌دهد نمی‌توان گفت اتفاقی نیفتاده است.»

معاون امنیت سازمان فن‌آوری اطلاعات از «دو سازمان دولتی» که به آن‌ها حمله سایبری شده نامی نبرد، اما برخی رسانه‌ها گفته بودند که سازمان بنادر و دریانوردی و وزارت راه و شهرسازی این دو سازمان هستند.

این اولین باری نیست که زیرساخت‌های جمهوری اسلامی مورد حمله سایبری قرار می‌گیرد. ایران در جنگ سایبری علیه آمریکا (و اسرائیل) درگیر چرخه هک و ضد حمله است. هر دو طرف سال‌هاست که نهادهای دولتی و اقتصادی و حساس یک‌دیگر را مورد حملات سایبری قرار داده‌اند.

آمریکا و اسرائیل متهم هستند که حدود یک دهه پیش بدافزار استاکس‌نت (Stuxnet) را برای حمله به تأسیسات غنی‌سازی اورانیوم در سایت اتمی نطنز ایران طراحی و در شبکه منتشر کردند. استاکس‌نت به‌گونه‌ای طراحی شده بود که با ورود به تجهیزات هسته‌ای ایران، کنترل سانتریفیوژها را به‌دست آورده و به‌صورت ناگهانی در وضعیت چرخش‌های دورانی سانتریفیوژ‌ها، اختلال پدید می‌آورد.

در ماه‌های اخیر چند آتش‌سوزی و انفجار در برخی مراکز زیربنایی، نظامی و هسته‌ای ایران رخ داد که احتمال می‌رفت نتیجه عملیات خرابکارانه باشد از جمله انفجار و آتش‌سوزی در چند نیروگاه و تأسیسات برق، مراکز در شرق تهران و از همه مهم‌تر در تأسیسات روزمینی سایت هسته‌ای نطنز که ۱۲ تیرماه سال جاری رخ داد.

علی ربیعی، سخنگوی دولت حسن روحانی احتمال داد که در انفجار در تأسیسات هسته‌ای نطنز «عناصر داخلی» دست داشته‌اند و غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل، آن را ناشی از عدم رعایت مسائل ایمنی دانست و گفت:

«ممکن است بخشی نیز ناشی از حرکات عناصر ضدانقلاب یا دخالت دشمن باشد و اگر اثبات شود به کشورمان حمله سایبری شده است، پاسخ می‌دهیم.»

تایمز اسرائیل نوشته است که شرکت‌ها و آژانس‌های امنیتی اسرائیل در واکنش به حمله سایبری به بنادر ایران آماده حمله سایبری بالقوه ایران یا مرتبط با ایران شده‌اند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • Faryad

    پروفسور استیو هنکی، اقتصاددان از دانشگاه جانز هاپکینز آمریکا درباره افت ارزش ریال روز ۲۴مهر در یک پیام توئیتری نوشت: «ریال ایران زیر بار کرونا، تحریم‌ها و فساد، در بازار سیاه به‌رکورد جدید پایین‌ترین میزان در برابر دلار رسید. در نتیجه، با حساب من تورم ایران به ۱۸۱ و ۲دهم درصد در سال رسیده است!».

  • Farid

    رحیم رحمان‌زاده، پزشک و جراح ۸۶ ساله ایرانی ساکن آلمان که از رییس جمهوری آلمان «نشان افتخار شایستگی» دریافت کرده درباره نامه اخیر خود به خامنه‌ای، گفت: «اگر خامنه‌ای مملکت را ترک کند، ملت ایران ایشان را می‌بخشند.» با تاکید بر این که حتما خامنه‌ای از آنچه در ایران می‌گذرد مطلع است، گفت: «اینکه چرا به خودشان اجازه می‌دهند مملکت را این گونه اداره کنند، من نمی‌توانم تصور کنم ایشان چه فکر می‌کنند!!.» «الان از سلسله پهلوی را با آن ایراداتی که گرفته بودند همه خواهانش هستند. می‌بینید که [مردم] فهمیدند که آنان چه خدمتی به مملکت کردند.» این جراح مفاصل و استخوان که در طول جنگ ایران و عراق، بسیاری از زخمی‌شدگان جنگ را به طور رایگان درمان کرد، همچنین به اعدام معترضان سیاسی در ایران اشاره کرد و گفت: «الان گریه می‌کنم که نوید افکاری و امثال او را اعدام کردند. من شخصا گریه کردم و گریه می‌کنم.» «اصولا مخالف هر نوع اعدام و هر نوع کشتار هستم»، خطاب به خامنه‌ای نوشت: «شما مالک کشور بزرگ ایران نیستید، و حق ندارید سرزمین ما را در اختیار بیگانگان بگذارید. شما میزبان تاریخ هم نیستید، به عنوان یکی از میهمانان، اگر می‌خواهید ورشکستگی خود را توسط نزولخواران چینی بخیه بزنید، کشور بزرگ ایران را وجه المعامله نکنید، از خودتان مایه بگذارید. تا در لجنزار اختلاس و دروغ و مردم‌کشی و ایران‌ستیزی و وطن‌فروشی غرق نشده‌اید، خودتان را نجات دهید.» «همین امروز برخیزید و راه بیفتید، در جایی دنج آخر عمرتان را سپری کنید. ایران ورشکسته و ویران شده را برای مردمش به یادگار بگذارید. جوانان و میهن‌پرستان ما، این سرزمین را باز دوباره خواهند ساخت، اگرچه با استخوان خویش.»