ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

کشنده‌ترین روز کرونایی ایران رقم خورد

تنها در شبانه‌روز گذشته ۳۳۷ بیمار جان خود را به خاطر کرونا از دست دادند. آمار واقعی بیش از دو برابر این تعداد است.

بالاترین میزان جانباختگان بیماری کووید- ۱۹ در ایران به ثبت رسید. بر اساس آمار رسمی وزارت بهداشت تنها در شبانه‌روز گذشته ۳۳۷ بیمار جان خود را از دست دادند. آمار واقعی بیش از دو برابر این تعداد است. تعطیلی تهران به مدت دو هفته و دورکاری از پیشنهادها برای مقابله با همه‌گیری ویروس کرونا در موج سوم است. آلودگی هوا هم در افزایش میزان ابتلا و شمار مرگ و میرها موثر است.

کرونا در ایران ـ عکس از سایت شفقنا

سیما سادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت دوشنبه ۲۸ مهر اعلام کرد در شبانه‌روز گذشته بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، چهار هزار و ۲۵۱ بیمار جدید مبتلا به کووید-۱۹ در کشور شناسایی شدند که از میان این جمعیت هزار و ۹۴۸ نفر به سبب ابتلا به موارد حاد کووید-۱۹ می‌بایست در بیمارستان‌ها بستری می‌شدند. با این تفاصیل مجموع بیماران کووید-۱۹ در کشور به ۵۳۴ هزار و ۶۳۱ نفر رسید. با فوت ۳۳۷ بیمار دیگر مبتلا به کووید-۱۹ در ۲۴ ساعت گذشته، شمار جانباختگان این بیماری در ایران به ۳۰ هزار و ۷۱۲ نفر رسید. ایرج حریرچی، معاون وزارت بهداشت هفته گذشته در یک برنامه تلویزیونی رسماً اعلام کرده بود که تعداد مبتلایان و جانباختگان دست‌کم دو برابر و نیم آمار رسمی است.

بر اساس اعلام سخنگوی وزارت بهداشت استان‌های تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان، یزد و کردستان در وضعیت قرمز و استان‌های هرمزگان، فارس و گلستان نیز در وضعیت هشدار قرار دارند.

انتقاد از پروتکل‌های درمان و وضع نامناسب بیمارستان‌ها

ایرج حریرچی، معاون وزارت بهداشت صبح دوشنبه در مراسم تشییع محمد زارع جوشقانی، رئیس بیمارستان لبافی‌نژاد که در اثر ابتلا به کووید-۱۹ جان خود را از دست داد، رسماً اعلام کرد که وزارت بهداشت آماری از پزشکان و پرستارانی را که در مراکز درمانی ایران به بیماری کووید-۱۹ مبتلا شده و جان خود را از دست داده‌اند در اختیار ندارد. در این فاصله انتقادها از پروتکل‌های درمانی وزارت بهداشت هم بالا گرفته است. حریرچی گفت:

«همین جا خیلی واضح و شفاف اعلام می‌کنم که با توجه به اطلاعات علمی موجود در دنیا، هنوز هیچ داروی خاص و مؤثری برای این بیماری وجود ندارد.»

داروی موثر برای مقابله با کووید-۱۹ وجود ندارد. اما زیرساخت‌های خوب مراکز درمانی یک کشور از جمله دسترسی کافی به تخت‌های آی سی یو، مانیتورینگ، اکسیژن و دستگاه‌های تنفسی کافی مانع از کشتار کرونا می‌شود. میزان تلفات کرونا در آلمان یک هفتم ایران است. اگر تعداد واقعی کشته‌شدگان را حساب کنیم، این نسبت تغییر می‌کند.

پیام طبرسی، رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری دوشنبه در مصاحبه با خبرگزاری کار ایران (ایلنا) گفت:

«وضعیت بیمارستان‌ها اصلا خوب نیست و میزان موارد بستری و مرگ و میر هم افزایش پیدا کرده است، در واقع الان در بدترین شرایط هستیم و امیدواریم بدتر از این نشود.»

رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری در مورد میزان ابتلا در بین کادر درمان گفت:

«در موج سوم تعداد پرسنلی که به ویروس کرونا دچار شدند، افزایش پیدا کرده است، آمار دقیقی نیست، اما تعداد زیادی به کرونا مبتلا شدند، اگر ۹ ماه یک کار تکراری را انجام دهیم، حتما خسته می‌شویم، آن هم اگر یک کار تکراری و پرخطر باشد.»

به این مشکلات فرسودگی دستگاه‌های تنفسی و کمبود کپسول‌های اکسیژن در بیمارستان‌های کشور را هم باید اضافه کرد.

آلودگی هوا و کرونا

شورای شهر تهران پیشنهاد داده است که با توجه به آلودگی هوا و گسترش ویروس در سطح شهر، تهران دو هفته تعطیل شود. به گفته ایرج حریرچی، معاون وزارت بهداشت این درخواست هنوز در ستاد ملی مقابله با کرونا مطرح نشده است.   

مهدی نجمی، رییس اداره بیماری‌های مزمن تنفسی وزارت بهداشت در مصاحبه با خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) گفت رابطه مستقیمی بین آلودگی هوا و افزایش بیماری‌های تنفسی از جمله کووید-۱۹ وجود دارد:

«به طور قطع در شهرهایی که میزان آلاینده‌ها و آلودگی هوا بیشتر است، میزان ابتلا به کرونا و شدت علائم بیشتر خواهد بود. در شهرهایی مثل تهران و اهواز که آلودگی هوای بیشتری را تجربه می‌کنند افزایش شیوع کرونا دور از انتظار نخواهد بود. از طرفی مشاهده شده است که درصد مرگ و میر در بیماران زمینه‌ای که مبتلا به کرونا می‌شوند، بالاتر است و به طبع وقتی آلودگی هوا بیشتر شود با تشدید بیماری‌های زمینه‌ای، شدت بیماری کرونا هم افزایش یافته و موارد مرگ و میر کرونا به دنبال آن افزایش یابد.»

اسماعیل حسین زهی، رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی پیشنهاد داده است که یک سوم کارمندان سر کار حاضر شوند و باقی دورکاری کنند:

«دولت نیز باید هم در بحث مدارس و هم در بحث ادارات دولتی ورود جدی داشته باشد و از ظرفیت دورکاری حداکثری استفاده شود، باید تدبیری اندیشیده شود تا مراجعات به ادارات نیز کاهش یافته و تنها یک سوم از کارمندان در محل کار خود حضور یابند.»

 بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.