ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

دادخواهی برنده نوبل ادبیات علیه سرکوب معترضان در نیجریه

اعتراضات در نیجریه چند هفته است که آغاز شده و تاکنون حدود ۶۰ نفر کشته شده‌اند. وله سوینکا، برنده نیجریه‌ای جایزه نوبل ادبیات در مقاله‌ای خشونت حکومت علیه معترضان را محکوم کرده است.

از اعتراضات مردمی در نیجریه بیش از دو هفته می‌گذرد و به‌گفته عفو بین‌الملل تاکنون حدود ۶۰ نفر کشته شده‌اند. بوهاری، رئیس جمهوری این کشور همچنان معترضان را تهدید می‌کند. وله سوینکا، برنده نیجریه‌ای جایزه نوبل ادبیات خشونت‌های حکومت علیه معترضان را محکوم کرد و خواهان عذرخواهی پلیس شد.

وله سوینکا، برنده جایزه نوبل ادبیات در سال ۱۹۸۶ - عکس از shutterstock

وله سوینکا، برنده جایزه نوبل ادبیات در سال ۱۹۸۶ به‌دلیل خشونت‌های اعمال‌شده دو هفته اخیر علیه معترضان در کشورش نیجریه مقاله‌ای منتشر و در آن حکومت را محکوم کرد.

سوینکا در مقاله‌ای که در روزنامه «تاتس» آلمان منتشر شده به اعتراضات چند هفته گذشته در نیجریه پرداخته و در آن گزارش داده است که چگونه به‌تازگی از خارج به کشورش بازگشته و جنبش جدیدی را شاهد بوده است که برای «پایان دادن به وحشی‌گری نهادهای امنیتی دولت» فعالیت می‌کند. او نوشته است:

«این جنبش شامل وکلا، فمینیست‌ها، تکنوکرات‌ها، دانشجویان، صنعتگران و هنرمندان می‌شود.»

اعتراضات در نیجریه از ۸ اکتبر / ۱۷ مهر علیه نیروی ویژه پلیس موسوم به «سارس» آغاز شد. هشتگ #EndSARS نیز به سرعت در توییتر پخش شد. این واحد بدنام پلیس که به خشونت علیه مردم مشهور است از آن زمان منحل شده اما تجمعات اعتراضی با هدف ایجاد اصلاحات گسترده در پلیس ادامه یافته است و نیروهای امنیتی نیجریه بارها علیه معترضان از زور استفاده کرده‌اند.

وله سوینکا در نوشته خود به سرکوب دولت علیه تظاهرکنندگان اشاره کرده و نوشته است سرویس‌های امنیتی دولتی اراذل و اوباش را برای پراکنده کردن معترضان به خدمت گرفته‌اند. او از «مزدوران» سخن گفته است.

به‌گفته برنده نوبل ادبیات، در منطقه لکی شهر لاگوس، بزرگترین شهر نیجریه و پایتخت پیشین این کشور سربازان به سوی معترضان غیرمسلح تیراندازی و «شمار نامعلومی» را کشته و زخمی کرده‌اند. عفو بین‌الملل از دست‌کم ۱۲ کشته در منطقه لکی و ۵۶ کشته از زمان آغاز اعتراضات در سراسر کشور خبر داده است.

سوینکا نوشته است:

«دولت با انکارهای سرسختانه خود ملت را نادان فرض می‌کند و باید این اعمال را متوقف کند.»

به‌گفته او دولت مرکزی اقتدارگرایانه عمل کرده و زخمی را که به سختی قابل درمان است بر روح جامعه وارد کرده است.

محمدو بوهاری، رئیس جمهوری نیجریه، روز گذشته، پنج‌شنبه ۲۲ اکتبر / یکم آبان در یک سخنرانی کوتاه تلویزیونی از معترضان خواست که دست از تظاهرات بردارند و با دولت درگیر نشوند. او بدون اشاره به تیراندازی‌های مرگبار علیه معترضانِ مسالمت‌جو که موجب خشم بین‌المللی شد، گفت:

«من از معترضان می‌خواهم كه از ابتكارهای مختلف دولت برای بهتر و معنادارتر كردن زندگی آن‌ها استفاده کنند و در برابر وسوسه استفاده برخی عناصر خرابكار با هدف ایجاد هرج‌ومرج مقاومت كنند. در غیر این صورت اقدام شما به معنای تضعیف امنیت ملی و نظم عمومی است و تحت هیچ شرایطی تحمل نخواهد شد.»

رئیس جمهوری نیجریه از جوانان کشور خواست كه اعتراضات خیابانی را متوقف كنند و دولت را به‌شکل سازنده در یافتن راه حل‌ها مشاركت دهند:

«صدای شما بلند و واضح شنیده شد و ما به آن پاسخ می‌دهیم.»

روز گذشته (پنج‌شنبه) در ادامه ناآرامی‌ها در نیجریه و تیراندازی نیروهای امنیتی زندانیان در زندان شهر لاگوس تلاش کردند تا با شکستن درهای زندان فرار کنند.

یمی اوسینباجو، معاون رئیس ‌جمهوری نیجریه در واکنش به رویدادهای این کشور در توییتر نوشت قلب او با تمامی قربانیان منطقه لکی و سایر مناطق کشور است:

«درد این حوادث وحشتناک را می‌توان در شهرهای ما احساس کرد. برخی از آسیب‌ها غیرقابل جبران هستند اما عدالت برای همه محقق خواهد شد.»

بوهاری از طریق مشاور امنیتی خود اعلام كرد كه به نیروهای امنیتی دستور داده است كه طبق قانون عمل كنند. در حال حاضر در چندین ایالت نیجریه منع رفت و آمد اعلام شده است.

اما وله سوینکا خواستار آن است که ارتش «نه تنها از ملت بلکه از کل جهان» عذرخواهی کند. او می‌گوید این اقدامات باید جبران شود؛ سپس میان حاکمان و نیروهای امنیتی آن‌ها با جامعه می‌تواند گفت‌وگو آغاز شود.

اقدامات خشونت‌آمیز نیروهای امنیتی در نیجریه بازتاب منفی در جهان داشته است. آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل، میشل باشله کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل، جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا آن را محکوم کرده و از «حق برگزاری تجمعات مسالمت‌آمیز و آزادی بیان» حمایت کرده‌اند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.