ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

کرونا جان عشایر را در موسم کوچ تهدید می‌کند

چهار هزار و ۲۰۰ خانوار کوچ‌رو در استان خراسان شمالی در خطر ابتلا به کرونا قرار دارند. یک مقام استانی به عشایر توصیه کرده که کوچ را مکانیزه انجام دهند.

با نزدیک شدن موعد کوچ پاییزه عشایر، یک مقام مسئول استان خراسان شمالی به آنها توصیه کرد کوچ را به شکل مکانیزه انجام دهند. این در حالی است که هزینه حمل‌ونقل دام‌ به شکل مکانیزه باید از جیب خانوار پرداخت شود و دولت در این خصوص کمکی نمی‌کند.

عشایر استان خراسان شمالی/ عکس از جواد هادی/ خبرگزاری فارس

خطر کرونا در کمین چهار هزار و ۲۰۰ خانوار کوچ‌رو در استان خراسان شمالی نشسته است.

به گزارش خبرگزاری ایسنا به نقل از مدیرکل امور عشایری خراسان شمالی کوچ پاییزه عشایر استان خراسان شمالی از نیمه آبان شروع می‌شود و این در حالی است که استان خراسان شمالی در وضعیت قرمز شیوع کرونا قرار دارد.

محمدرضا قلی‌پور، مدیر کل امور عشایری خراسان شمالی، با خاطر نشان کردن خطر ابتلا عشایر استان در حین کوچ به آنها توصیه کرده است که «به صورت مکانیزه» کوچ کنند.

قلی‌پور گفت: «اگر دام را به صورت مکانیزه منتقل نمی‌کنند، خود خانواده‌ها به صورت مکانیزه و با خودرو کوچ کنند تا احتمال ابتلای آن‌ها به ویروس کرونا به حداقل برسد.»

مدیرکل امور عشایری خراسان شمالی با این حال تصدیق کرد که کوچ مکانیزه برای عشایر هزینه‌بر است، و هر خانواده بسته به تعداد دام برای انتقال دام خود به صورت مکانیزه باید سه تا پنج میلیون هزینه کند.

قلی‌پور در مورد حمایت دولت برای تسهیل کوچ عشایر در دوران شیوع کرونا گفت: «با پیگیری‌های انجام شده تانکرهای آبرسان در زمان کوچ به عشایر آبرسانی را خواهند داشت و تانکرهای سوخت رسان نیز سوخت مورد نیاز عشایر را در اختیار آن‌ها قرار می‌دهد. همچنین با تشکل‌های عشایری صحبت شده تا نهاده ها لازم در زمان کوچ نیز در اختیار عشایر قرار داده شود.»

به گفته این نهاد مسئول، پنج هزار و ۳۰۰ خانواده عشایری در خراسان شمالی ساکن هستند و از این تعداد چهارهزار و ۲۰۰ خانوار همچنان به شکل سنتی کوچ می‌کنند.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.