ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

هزاران نفر در بنگلادش علیه فرانسه تظاهرات کردند

پلیس بنگلادش می‌گوید ۵۰ هزار نفر در تظاهرات علیه فرانسه شرکت کردند. در اندونزی نیز تظاهرات مشابهی برگزار شد. در میان کشورهای اسلامی امارات از فرانسه دفاع کرد.

به‌دنبال اعتراضات اخیر برخی کشورهای مسلمان‌نشین علیه اظهارات امانوئل مکرون، یک ائتلاف اسلامی در بنگلادش تظاهراتی علیه دولت فرانسه راه‌اندازی کرد و ده‌ها هزار نفر در آن شرکت کردند. در اندونزی هم تظاهرات مشابهی برپا شد. در این میان وزیر خارجه امارات از مکرون دفاع کرد.

پوستر پاره‌شده امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه - عکس از shutterstock

در داکا، پایتخت بنگلادش، دوشنبه ۲ نوامبر / ۱۲ آبان برای دومین بار در روزهای اخیر ده‌ها هزار نفر علیه فرانسه دست به تظاهرات زدند. این تظاهرات به‌دعوت ائتلاف اسلامی «حضانت اسلامی» انجام شد. پلیس از حضور ۵۰ هزار نفر در این تظاهرات خبر داد در حالی‌که برگزارکنندگان آن شمار شرکت‌کنندگان را بیش از دو برابر این تعداد دانستند.

در این تظاهرات تصاویر و شمایل‌های امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه به آتش کشیده شد و خواست بایکوت کالاهای فرانسوی نیز مطرح شد.

در بنگلادش و برخی کشورهای مسلمان‌نشین از روزها پیش علیه فرانسه اعتراضاتی برپا شده است. بنگلادش هفته گذشته نیز شاهد تظاهرات مشابهی بود.

روز دوشنبه در اندونزی نیز هزاران نفر در برابر سفارت فرانسه دست به تظاهرات اعتراضی زدند.

قتل ساموئل پاتی، معلم فرانسوی به‌دست یک اسلام‌گرای افراطی و دفاع امانوئل مکرون از آزادی بیان در این کشور و هشدار او درباره «جدایی‌طلبی اسلام‌گرایانه»، موجب شده است تا کشورهای مسلمان‌نشین بیشتری علیه فرانسه موضع‌گیری کنند. مکرون از منتشرکنندگان کاریکاتور پیامبر اسلام دفاع کرده و در مراسم بزرگداشت ساموئل پاتی گفته بود فرانسه «هرگز از حمایت کاریکاتور و طراحان آن دست نخواهد کشید حتی اگر دیگران بخواهند از آن چشم‌پوشی کنند.» او تأکید کرده بود که راه ساموئل پاتی برای گسترش آزادی بیان، «ادامه خواهد یافت».

دولت فرانسه پس از قتل پاتی کنترل بیشتری بر مساجد اعمال کرده است.

امانوئل مکرون روز گذشته (یکشنبه) در گفت‌وگو با شبکه الجزیره اعلام کرد که شوکه‌شدن مسلمانان از کاریکاتورهای بحث‌برانگیز پیامبر اسلام را درک می‌کند اما این مسئله توجیه‌گر خشونت نمی‌تواند باشد. او همچنین تأكید كرد كه این كاریكاتورها نه توسط دولت فرانسه بلكه توسط رسانه‌های آزاد و مستقل منتشر شده‌اند.

حمله هفته گذشته در نیس نیز که به کشته شدن سه نفر انجامید موجب شد تا تشدید قوانین در فرانسه مطرح شود.

روز دوشنبه با بازگشایی مدارس فرانسه پس از دو هفته تعطیلی، دانش‌آموزان فرانسوی به یاد ساموئل پاتی، معلم کشته‌شده، به مدت یک دقیقه سکوت کردند.

در همین حال در میان کشورهای مسلمان‌نشین امارات متحده عربی از امانوئل مکرون دفاع کرد. انور قرقاش، وزیر امور خارجه امارات در گفت‌وگو با روزنامه «دی‌ ولت» آلمان گفت باید به آن‌چه مكرون در سخنرانی خود گفت واقعاً گوش داد. به‌گفته قرقاش، مكرون نمی‌خواهد مسلمانان در غرب در گتو منزوی شوند. قرقاش گفت:

«من به‌عنوان یک مسلمان از کاریکاتورهای خاصی آزرده خاطر می‌شوم، اما سیاست‌هایی را می‌بینم که پیرامون این موضوع در پیش گرفته می‌شوند.»

انور قرقاش در این زمینه رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه را مورد انتقاد قرار داد و گفت او یک پروژه سیاسی را پی می‌گیرد و می‌خواهد رهبر مسلمانان اهل سنت شود. وزیر خارجه امارات افزود اردوغان در حال گسترش ایدئولوژی اخوان‌المسلمین است و می‌خواهد امپراتوری عثمانی را بازسازی کند و مانند ایران «سیاست امپریالیستی» را دنبال می‌كند و این یكی از خطرات اصلی در منطقه است.

اردوغان در روزهای اخیر بارها به فرانسه و امانوئل مکرون حمله کرده و حتی مکرون را «بیمار روانی» خوانده بود.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.