ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

سخنگوی نیروهای مسلح: نمی‌گذاریم اسرائیل نزدیک مرز ایران پایگاه بزند

ابوالفضل شکارچ ضمن درخواست از ارمنستان برای خروج از قره‌باغ، به آذربایجان نیز هشدار داد که ایران تحمل پایگاه‌سازی اسرائیل و حضور شبه‌نظامیان در مرزهای خود را ندارد.

مقامات ایران نگران افزایش حمایت‌های نظامی اسرائیل از آذربایجان و حضور شبه‌نظامیان سوری تحت حمایت ترکیه در مرزهای شمال غربی کشور است. سخنگوی ارشد نیروهای مسلح ایران ضمن درخواست از ارمنستان برای خروج از قره‌باغ، به آذربایجان نیز هشدار داد که ایران تحمل پایگاه‌سازی اسرائیل و حضور شبه‌نظامیان در مرزهای خود را ندارد.

ابوالفضل شکارچی، سخنگوی ارشد نیروهای مسلح ایران/ عکس از خبرگزاری میزان

به گزارش خبرگزاری «میزان»، ابوالفضل شکارچی، سخنگوی ارشد نیروهای مسلح ایران موضع رهبر ایران در قبال مناقشه قره‌باغ را تشریح کرد. او گفت که علی خامنه‌ای بر «بازپس‌دادن سرزمین‌های اشغالی آذربایجان توسط ارمنستان» تاکید کرده است.

مقام‌های ایران که پیش از این و با آغاز بحران قره‌باغ بارها در این مناقشه اعلام بی‌طرفی کرده و دو طرف را به حفظ آرامش دعوت کرده بود، در هفته‌های اخیر با عنوان «سرزمین‌های اشغالی» از منطقه قره‌باغ یاد می‌کنند.

پیش از این نیز محمد جواد ظریف خواستار خروج اشغالگران از قره‌باغ شده بود. وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی یکشنبه ۱۱ آبان/۱ اکتبر در گفت‌و‌گو با خبرگزاری صدا و سیما گفت ایران طرح دراز‌مدتی را برای حل مناقشه قره‌باغ و خروج «اشغالگران» از این منطقه به طرفین درگیر و حامیانشان ارائه کرده است.

او همچنین گفت ایران حضور شبه نظامیان «تروریست» (حامی ترکیه) را در منطقه قره‌باغ تحمل نمی‌کند و نگرانی خود از حضور «نیروهای تروریستی» در حاشیه مرزهای ایران را به آذربایجان و ارمنستان و روسیه و ترکیه اعلام کرده است.

سخنگوی نیروهای مسلح ایران نیز با وجود تکرار سخنانی مشابه ظریف بر احترام به هر دو کشور همسایه آذربایجان ارمنستان تاکید کرد و نیم‌توجهی به اقلیت ارامنه ساکن قره‌باغ نشان داد. او گفت:

«در عین حال به آزاد سازی سرزمین‌های اشغالی تاکید داریم، نکته دیگر اینکه مراقبت شود مردم آنجا که ارامنه هم هستند آسیب نبینند، به ویژه ارامنه‌ای که در مناطق مسلمانان سکونت دارند.»

ملت ایران متشکل از اقوام و جمعیت‌های مختلف از جمله اقوام‌ آذری‌ و ارامنه است. ساکنان استان‌های شمال غرب ایران که اکثرا آذری زبان هستند نسبت به مناقشه قره‌باغ حساسیت نشان داده و تجمعات پراکنده‌ای نیز در حمایت از جمهوری آذربایجان برگزار شده است. مقامات محلی این استان‌ها نیز پیش از روشن شدن موضع رسمی جمهوری اسلامی با شور و حرارت علیه ارمنستان موضع‌گیری کرده بودند.

مناقشه قره‌باغ موجب نگرانی‌های امنیتی در مرز ایران شده، چنان‌که تا کنون دهها موشک از طرفین درگیری به روستاهای مرزی ایران برخورد کرده است.

از این رو سخنگوی نیروهای مسلح ایران به دو کشور هشدار داد که « به شدت مراقب باشند که کوچکترین تعرضی به جمهوری اسلامی ایران، واکنش قاطع در بر خواهد داشت.»

موضوع دیگری که موجب نگرانی مقامات ایران شده خبر حضور شبه‌نظامیان سوری مخالف دولت بشار اسد و تحت حمایت دولت ترکیه در آذربایجان برای کمک به این کشور در مناقشه قره‌باغ است.

مقامات ارمنستان ترکیه را متهم می‌کنند که با اعزام نیروهای جهادی از سوریه به منطقه قره‌باغ در این درگیری به طور مستقیم مشارکت دارد. ترکیه اما این اتهام را رد می‌کند. دیده‌بان حقوق بشر سوریه که در لندن مستقر است اعزام نیروهای جهادی از سوریه به قره‌باغ را تأیید کرده است.

مقامات ایرانی از این گروه‌های شبه نظامی با نام «تروریست‌های تکفیری» از آنها یاد می‌کنند.

ابوالفضل شکارچی در این خصوص نیز به طرفین هشدار داد و گفت:

«خواسته ما از طرفین مناقشه قره‌باغ این است که پای تکفیری‌ها نباید به هیچ عنوان در این منطقه باز شود، حضور تروریست‌های تکفیری برای ایران غیر قابل تحمل است و قطعاً جمهوری اسلامی این حضور را به هیچ عنوان تحمل نمی‌کند.»

یکی دیگر از نگرانی‌های ایران در خصوص مناقشه اخیر نزدیکی و دوستی اسرائیل و آذربایجان است. با آغاز مناقشه قره‌باغ رسانه‌‌ها از افزایش هواپیماهای ترابری میان دو کشور خبر دادند. روزنامه آلمانی زوددویچه دوشنبه دوم نوامبر/ ۱۲ آبان گزارش داد که محموله این هواپیماها جنگ‌افزارهای ساخت اسرائیل است.

اقدام ایران به ارائه «طرح صلح» به آذربایجان و ارمنستان و موضع‌گیری ملایم در حمایت از کشور آذربایجان در این شرایط رخ می‌دهد.

سخنگوی نیروهای مسلح ایران مخالفت جدی ایران با استقرار «پایگاه‌های جاسوسی رژیم صهیونیستی» در مناطق مرزی را اعلام کرد و به آذربایجان در حضور اسرائیل و شبه‌نظامیان سوری در مرز ایران هشدار داد:

«عواقب آن به عهده کشوری است که رد پا وحضور تکفیری‌ها و مزدوران صهیونیستی را باز می‌کند، و جمهوری اسلامی با این دو پدیده شوم برخورد قاطع می‌کند.»

بحران قره‌باغ که برای دهه‌ها پابرجا بوده است، در تاریخ ۲۷ سپتامبر سال جاری به وقوع درگیری‌های خونین دیگری منجر شد. تا کنون ۷۰۰ تن شامل ۸۰ غیرنظامی در این درگیری‌ها کشته شده‌اند.

منطقه غربی و کوهستانی آذربایجان از زمان آتش‌بس ۱۹۹۳ تحت اداره جدایی‌طلبان ارمنی است. در آن زمان و تا پیش از آتش‌بس حدود ۳۰ هزار نفر بر اثر درگیری‌ها کشته شدند.

ارمنستان که از قره‌باغ حمایت می‌کند اما استقلال آن را به رسمیت نمی‌شناسد، پذیرفته که نیروهای آذربایجانی در هفته اخیر پیش‌روی‌های قابل‌توجهی در منطقه داشته‌اند.

از زمان جنگ شش ساله قره‌باغ در دو دهه گذشته، هیچ نزاعی به مرگباری نزاع اخیر رخ نداده بود.

بازیگران اصلی در این مناقشه ترکیه و روسیه هستند. ترکیه کاملاً پشت جمهوری آذربایجان ایستاده و به‌لحاظ نظامی این کشور را تأمین می‌کند و روسیه نیز که همراه با فرانسه و آمریکا در گروه مینسک قرار دارد با ارمنستان پیمان نظامی دارد اما تاکنون سعی کرده خود را مدافع صلح نشان دهد.

درگیری‌های قره‌باغ در صورت مداخله بیشتر روسیه و ترکیه می‌تواند به بحرانی انسانی منجر شود. اروپا به طور خاص نگران است که نزدیکی این درگیری‌ها به لوله‌های نفتی و گازی آذربایجان که منبع تأمین بازارهای جهانی هستند موجب شود روسیه و ترکیه که همین حالا در سوریه و لیبی رقابت‌ منطقه‌ای دارند، بازی جدیدی را شروع کنند.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • دخو

    نخیر آقای "معمولی" (پالیزی؟) هیچ سوء تفاهمی در کار نیست. اما شما لجوجانه و بدون احترام به واقعیات و حقیقت, فقط اشتباهات آماتوری "عقاید احمقانه" را تکرار می کنید. عنوان "سپاه پاسداران انقلاب اسلامی" هیچگاه اشاره ای به ایران نداشت, ندارد و نخواهد داشت. تاکید بر اضافه نمودن جعلی پسوند "ایران" به عنوان رسمی سپاه, یا بزرگ نمایی خود مرکز بینانه و کودکانهء یادداشتهایی نامنسجم و *به مثابه نسخهء نجات مردم ایران,...به ما نشان می دهد که با ذهنیتی مبتلا به *(در مرحله ای پیشرفته) روبرو هستیم. ۴۰ سال اخیر برای سلطنت باختگان * نه چندان عزیز که دائما منتظر "آزادی" ایران از طریق حملهء نظامی آمریکا بودند سوخته شده و از بین رفته است. اما ۴۰ سال اخیر برای مردم ایران زیر سازی و پایه افکنی نهادهای قوی, استوار و پایدار جامعهء مدنی در ایران بوده است. نهاد هایی که آمادگی, قابلیت و ظرفیت رهبری کشور برای رسیدن به نظامی مردم سالارانه, آزادی خواه و برابری طلب را دارند و با گذار از ج.ا. بدین مهم خواهند رسید. مردم ایران غافل نیستند. ما آگاه, کنشگر و درگیر سازماندهی برای نبرد نهایی هستیم. این سلطنت باختگان * نه چندان عزیز * می باشند که به مرور زمان غفلت بخشی از ترکیب دی.‌ان.‌ای. آنها شده است. "با شیر اندرون شد و با جان به در شود!"

  • معمولی

    جناب دخو، نمونه بارز سوتفاهم نظر شما درباره عقاید احمقانه است/ در تنگنای کامنت و ترس و واهمه و اشتباهات تایپی، عقاید احمقانه دارد حقایقی را میگوید 1- پاسدار انقلاب اسلامی ایران با پاسدار ایران متفاوت است، گویا بازرگان وبنی صدر و منتظری و یا طالقانی هم با سران نظام همین مشکل داشتند، ایران برای اسلام یا اسلام برای ایران؟ 2- عقاید احمقانه، میگوید: چرا مثل هند و پاکستان نیستید؟! نکته را نمیگیرید، اسا مشکل مهم اسرائیل و غرب، ایدئلوژی دیگرستیز نظام است و داشتن موشک و اتم در دست برای آنها شبیه مثال شمیر در دست زنگی مست 3- اشاره به اشتباهات شاه، ایران بزرگ، میخواهد بگوید دوران کشورگشایی برای بزرگ کردن کشورها به سر آمده، هیچ کشوری بجز مسئله کریمه اصلا دنبال فتح ارضی نیست، ایران بزرگ و ایرانشهری متاسافنه در ایران طرفدار دارد مثل تشیع امامیه، اینها دچار علاقه و اما مشکل فکری جدی هستند، یک راهش انکار و سرکوب تشیع ولایی و ایرانشهری است و اما راه دیگر اصلاح فکر ایشان، تشیع دارای عناصر بالقوه و بالفعل سکولار دارد و نکته مهم، ایران بزرگ، میتواند در محدوده مرزها فعلی باشد، وقتی ایران آزاد و اباد و دموکراتیک و دوست بادش با همه اعضای سازمان ملل و غیره، مسلما کشورهایی حوزه تاریخی و فرهنگی فلات ایران به شکل پیمان دوستی و همکاری گرد ایران مرکزی میاند و ایران بزرگ به صورت به شکل خوب و درستش صورت میگرد، این چه اشکالی دارد فرصت اصلاح فکر بدهیم به طرفی 40 سال نسل سوزی کرده؟ مثلا شعور سیاسی رئیس جمهوری ونزوئیلا اینقدر هست علی رغم گرایش چپ، به بایدن و معاونش تبریک گفت! اوضاع ایدئلوژی نظام جمهوری اسلامی حتی از ونزوئیلا هم بدتر است!!!!! اکثر مردم ایران که این کامنتها نمیخوانند! کی به داد این مردم غافل میرسد؟

  • دخو

    جناب "عقاید احمقانه" به نظر میرسد که شما کوچکترین دقتی در جزئیات ندارید. عنوان رسمی سپاه از روز اول "سپاه پاسداران انقلاب اسلامی" بوده است. یعنی از روز اول هم اینها آگاهانه دغدغهء پاسداری از ضد انقلاب اسلامی را داشتند و نه ایران. تمامی دیگر گفتار های شما نیز, مانند قی کردن پروپاگاندای "مافیای سرخ و سیاه" و کماکان در عقدهء "ایران کبیر" بودن و حسرت "قدرت هفتم جهان" نبودن کشور,...نشان میدهد که شاید, حمل بر گستاخی نشود, این خود شما باشید که کماکان درگیر عقاید احمقانه می باشید.

  • عقاید احمقانه

    متاسفم بعنوان یک ایرانی بگم جناب پاسدارها (؟) شما پاسدار انقلاب اسلامی هستید و نه ایران! شما با مشتی اخوند احمقتر از خودتان باعث شدید فرصثتهای تارخی ایران بگیرید، شاه دو سه تا اشتباه راهبردی کرد: 1- شاه خیلی دیر متوجه شد وقتش ژاندارم بازی و اوپک بازی تمامش کند! 2- شاه توهم زد و داستانهای هخامنشی تعمیمی داد به کشور شاهی و ادعای ایران بزرگ از راه اشتبhه کرد 3- شاه نبایست حرف ساخت بمب اتم میزد البته چند اشتباه دیگر شاه کرد مکمل عدم اعدام خمینی و جند سران مافییا سرخ و سیاه بود! شاه اشتباهی از ترس کمونیستها به تله ایرانسوز و ایرانخوار اسلامگرایی ارتجاعی و احمقانه افتاد که ضربات مهلکی به ایران و مذهب شیعه زده و امروز باورمندان حقیقی شیعه شاید کمتر از سال 57 باشند حالا شما پاسدارها بروید دنبال حماقتها، این فرصت جو بایدن را هم خواهید سوزان پای نظام ارتجاعی و باز با سکولاریسم مبارزه میکنید، سکولاریسم بهترین ابزار حفظ دین مذهب و اخلاقیات است، سکولاریسم دست نامرئی رهبری مذهبی باز میکندبرای اخلاقی و معنوی مردم و خداترسی و خداپرستی بدون اینکه ضایعات سیاسی این رهبری مذهبی بر سر مذهب بریزد! آخوند قدرت طلب نمیفهمد و نخواهد فهمید که شاه بودن حتی خامنه ای بهتر آیت الهd و رهبر مذهبی و ادعای جانشینی امام عصر است! اگر خامنه ای و پاسدارها این کامنت درک میکردند، میرفتند سراغ سکولاریسم و حداقل این کارها به بهانه انتخابات امریکا و حتی انتخاب جو بایدن شده میکردند: 1- چون جربزه تغییر قانون اساسی ندارند، خامنه ای را وادار میکردند حکم حکومتی بدهد- با شجاعت اعلام کند اجرای حدود نابرگشتی (اعدام از جمله مرتد، قصاص، قطع دست، سنگسار) و حدود حیثتی که موجب ضایع شدن حیثیت مذهب میشود مانند شلاق در مقام معصومیت و امام معصوم است و به ترفندی این معضل حل کنند 2- اینقدر احمقانه پای فشاری بر حققو بشر اسلامی نکنند! اعلامیه حقوق بشر سازمان ملل و حتی پیشرفته تر از آن که در کشورهای مترقی سکولار هست هیچ منافاتی با اسلام ندارد، اینقدر با آن کارهای نادرست یک نشریه بازی فرانسوی نکیند، با خشونت در مقابل اجنبی کاریکتوریست از مذهب چهره خشن و ناتوان نکنید 3- ایران بزرگ از طریق کشور گشایی محقق نمیشود، ایران الان لقمه بزرگتر از دهانتان هست و چند نسل خود و قماش اجنبی که شما را در زمان سرنپونگی شاه حمایت کردند سیر کرده و اینقدر حریص و خسیس نباشید، بگذارید فقرا هم این سفره یغما روزی برداند، این ناجوانمردی 40 ساله فقرزایی و فرودست سازی بردارید و اینقدر موجب آه نفرین مظلومان نشوید!، حماقت بگذارید کنار و به ایران قانع باشید، اگر آن شعارهای احمقانه مرگ مرگ... نمیکردی و به اندازه همسایه مثل پاکستان و هند شعور میداشتید الان ابرقدرت هفتم جهان بودی و چین و کره جنوبی از ایران واردات خودرو فناوری میکرد و نه برعکس! الان ایران توان ساخت بمب اتم هم میداشت و صدها نیورگاه اتمی و هیچ تحریم نداشت، خودتان میدانید دلیل تحریم ان حمقات اسرائیل ستیزی و انکار وحشیانه هلوکاست است، هلوکاست انکار مکینید احمقها برایچه! این حماقت 40 ساله و نسل سوزی کردی که چه بشود، بدون این کارها ایارن ابردقدرت بود و خامنه ای شاه هم قوی تر و باز هم کیسه هان پر پول، منتهی ایران فقیر نداشت و نه اینکه 70شاید حدود % مردمش فقیر باشند! ایران بدون این حمقاتها میتواند ابرقدرت باشد و حتی نشیع مذهب دوست داشتنی، بدون این عقاید احمقانه

  • حقیقتگو

    جناب پاسدار اسرائیل نوید افکاری وکردستان عراق نیست ..اگرجرات می کنید بجای تهدید کردن اقدام حقیقی کنید ...