ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

سُها مرتضایی، دانشجوی ستاره‌دار به شش سال حبس تعزیری محکوم شد

مصطفی نیلی، وکیل مدافع سها مرتضایی، فعال دانشجویی با انتشار توئیتی اعلام کرد حکم شش سال حبس مرتضایی از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست ابوالقاسم صلواتی صادر و به او ابلاغ شده است.

کانال تلگرامی شوراهای صنفی دانشجویان کشور از صدور و ابلاغ حکم شش سال حبس تعزیری برای سُها مرتضایی، داوطلب دکتری رشته علوم سیاسی و دبیر سابق شورای صنفی دانشگاه تهران و دانشجوی محروم از تحصیل (ستاره‌دار) خبر داد و نوشت این حکم در حالی صادر شده که دانشگاه‌ها به دلیل شیوع ویروس کرونا در حالت نیمه تعطیل به سر می‌برند.

پایین و بالا بگیرید و بکشید

مصطفی نیلی، وکیل مدافع این فعال دانشجویی هم با انتشار توئیتی در حساب کاربری خود در توئیتر اعلام کرد حکم شش سال حبس مرتضایی از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب صادر و به او ابلاغ شده است.

این وکیل دادگستری در توئیتر خود نوشت:

«امروز رأی صادره از شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب در مورد سها مرتضایی ابلاغ شد. به موجب رای صادره و به اتهام اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور ایشان به شش سال حبس محکوم شده است.»

او در توئیت دیگری در ادامه این توئیت نوشت:

«تحصن در دانشگاه تهران در اعتراض به ستاره‌دار شدن، اعتراضات آبان ماه پارسال دانشگاه تهران و فعالیت‌ در شورای صنفی دانشگاه از مصادیق اتهام وی است.»

برای دیدن محتوای نقل شده از سایت دیگر، کوکی‌های آن سایت را بپذیرید

کوکی‌های سایت‌ دیگر برای دیدن محتوای آن سایت‌ حذف شود

حکم حبس سها مرتضایی توسط ابوالقاسم صلواتی، از قضات بدنام و ناقض حقوق بشر که ریاست شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب را برعهده دارد، صادر و به وکیل این فعال دانشجویی ابلاغ شده است. 

آخرین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده مرتضایی، روز ۱۹ شهریور امسال با حضور این فعال دانشجویی، محمدهادی عرفانیان کاسب و مصطفی نیلی به‌ عنوان وکلای مدافع او در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران برگزار شده بود.

سها مرتضایی، دانشجوی کارشناسی ارشد علوم سیاسی و دبیر سابق شورای صنفی مرکزی دانشجویان در دانشگاه تهران بود و در جریان اعتراض‌های آبان ۹۸ شبانه و در خوابگاه دخترانه دانشگاه تهران بازداشت شد. او ابتدا به زندان اوین و سپس به زندان زنان قرچک ورامین منتقل شد.

مرتضایی سال گذشته رتبه ۱۰ کنکور دکتری در رشته علوم سیاسی را به دست آورد اما به بهانه نقص در پرونده از تحصیل محروم ماند. این فعال دانشجویی از اواخر مهر ماه سال ۱۳۹۸ در اعتراض به ستاره‌دار شدن و محرومیت از تحصیل در برابر کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران دست به تحصن تک نفره زده بود.

در آستانه ۱۶ آذر سال گذشته و مصادف با روز دانشجو، کانال تلگرامی شوراهای صنفی دانشجویان با انتشار اطلاعیه‌ای از تهدید به شکنجه روانی سها مرتضایی در زندان خبر داد و اعلام کرد اسماعیل سلیمانی، رئیس حراست دانشگاه تهران و مجید سرسنگی، معاون فرهنگی دانشگاه تهران در مهر سال ۱۳۹۸ مادر سها مرتضایی را به جلسه‌ای دعوت می‌کنند و او را تهدید می‌کنند که اگر دخترش به تحصن ادامه دهد، بلافاصله دستگیر و علاوه بر میزان حبس دادگاه بدوی (شش سال زندان)، دو سال و نیم دیگر به حکم حبس او اضافه خواهد شد.

در همین جلسه رئیس حراست دانشگاه تهران از مادر مرتضایی خواسته بود برگه‌ای را امضا کند تا «از طرف دانشگاه تهران» دختر او به «بیمارستان روانی» منتقل شود، به او «شوک الکتریکی» داده شود تا «دست از کارهایش بردارد».

ظاهرا در این جلسه یک روان‌شناس هم حضور داشته است.

به نظر می‌رسد با وجود افزایش خطر شیوع ویروس کرونا در ایران، در حالی که دانشگاه‌ها در سراسر کشور به حالت تعطیل درآمده‌اند، سرکوب فعالان دانشجویی همچنان ادامه دارد.

کانال تلگرامی شورهای صنفی دانشجویان کشور در ادامه خبر صدور حکم حبس برای سها مرتضایی نوشته است:

«با حاشیه امن ایجاد شده برای دستگاه سرکوب در دوران تعطیلی امنیتی دانشگاه‌ها و انقلاب فرهنگی دوم، دانشجویان در سکوت سرکوب می‌شوند.»

  • در همین زمینه

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.