ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

عراقچی: ارمنستان هنوز همسایه ایران است

عباس عراقچی، معاون سیاسی وزارت خارجه شایعه‌ها در خصوص تغییر مسیر ترانزیتی ایران با ارمنستان یا آذربایجان را «بی‌اساس» خواند.

سید عباس عراقچی، معاون سیاسی وزارت امور خارجه شایعه‌ها در خصوص تغییر مسیر ترانزیتی ایران و ارمنستان را «بی‌اساس» خواند. او همچنین گفت که «بحث ایجاد یک نوار جغرافیایی در حاشیه مرز ایران با ارمنستان» کاملا بی‌مبناست. مطلبی که اخیرا در خبرگزاری «فارس» نزدیک به سپاه پاسداران منتشر شد، این ادعاها را مطرح کرده است.

عباس عراقچی، معاون سیاست وزارت خارجه/ عکس از آرشیو

خبرگزاری فارس نزدیک به سپاه پاسداران جمعه ۲۳ آبان/ ۱۳ نوامبر مطلبی را به قلم احسان موحدیان منتشر کرد که در آن ادعا شده که قرارداد صلح میان آذربایجان و ارمنستان تبعات امنیتی و اقتصادی سنگینی برای ایران در پی دارد.

در این مطلب ادعا شد:

«نگاهی سریع به نقشه منطقه نشان می دهد تحولات تازه معنایی جز از دست رفتن تقریبا کامل نوار مرزی ایران با جمهوری ارمنستان نخواهد داشت. در این شرایط تازه ایران در مرزهای شمالی خود تقریبا به طور کامل با جمهوری آذربایجان همسایه شده است.»

اما عباس عراقچی معاون سیاسی وزارت خارجه شایعات درباره تغییر مرزهای جغرافیایی ایران را بدون اشاره به منبع این شایعات تکذیب کرد.

او گفت: «متاسفانه اطلاعات غلط و گمراه کننده همراه با نقشه های جعلی در فضای مجازی در حال انتشار است و ادعاهایی همچون قطع مرز ایران با ارمنستان، ایجاد کریدور در داخل خاک ارمنستان یا حتی داخل خاک ایران، تغییر ژئوپلتیک منطقه و... مطرح شده است که از اساس واقعیت ندارد و با اغراض خاص سیاسی و تبلیغاتی صورت می‌گیرد.»

عراقچی افزود: «بحث ایجاد یک نوار جغرافیایی در حاشیه مرز ایران با ارمنستان که زیاد مطرح  شده است کاملا بی‌مبناست.»

عباس عراقچی گفت که بر اساس توافق صلح آذربایجان و ارمنستان بحث ایجاد یک کریدور جاده‌ای داخل خاک ارمنستان از نخجوان به سرزمین اصلی آذربایجان هست که قرار است امنیت آن توسط روسیه تامین شود. او افزود که مسیر دقیق این کریدور هنوز مشخص نیست و حتی عملی شدن این ایده با «هزار اما و اگر همراه است».

عراقچی با این حال تاکید کرد که در صورت اجرای این کریدور باز هم تغییری در مسیر ترانزیتی ایران به ارمنستان یا آذربایجان ایجاد نخواهد شد.

معاون سیاسی وزارت خارجه از ادامه تلاش‌های ایران برای رایزنی با همه طرف‌ها خبر داد و گفت که عصرچهارشنبه گذشته گفت‌وگویی با سفیر روسیه در تهران داشته است.

عراقچی پیشتر نقش فرستاده رئیس‌جمهوری در «طرح ایران برای صلح قره‌باغ» را ایفا کرده بود، طرحی که در نهایت بیشتر موضع دیپلماتیک ایران را در خصوص درگیری‌های اخیر نشان می‌داد.

در توافق نهایی صلح که میان دو کشور آذربایجان و ارمنستان امضا شد، ترکیه و روسیه نقش مهمی ایفا کردند.

آنکارا و مسکو در جریان درگیری‌های شش هفته‌ای در قره‌باغ، آرایش نیروها و سرنوشت درگیری‌ها را رقم زدند.

در بخش دیگری از مطلب خبرگزاری فارس به منافع کسب شده از سوی این دو کشور در منطقه اشاره شد. در این مطلب درباره نقش آنکارا آمده است:

«با کنترل تقریبا کامل مرزهای شمال غرب ایران توسط آذربایجان و همسایه شدن این کشور با ترکیه، آنکارا دیگر برای دسترسی به آذربایجان نیازی به مسیر ترانزیتی ایران ندارد.»

در مورد نقش مسکو نیز فارس ادعا کرد:

«آتش بس سه جانبه روسیه، آذربایجان و ارمنستان، مسکو به شکل نظامی و به طور مستقل در تمامی مناطق حساس و شریان‌های ارتباطی منطقه حضور خواهد داشت و تمامی مسیرهای قره باغ کوهستانی به ارمنستان و جمهوری باکو به نخجوان را کنترل خواهد کرد.»

عراقچی به این ادعاها پاسخ نداد.

برخی تحلیلگران سیاسی معتقدند که با وجود رقابت منطقه‌ای ترکیه و روسیه در سوریه، لیبی و این بار در قره‌باغ، هر دو کشور برنده این درگیری‌ها بوده و به راحتی موفق‌شده‌اند که یک بازی برد-برد را به پیش ببرند و غنائم را به طور برابر تقسیم کنند.

در جریان درگیری‌های شش هفته گذشته بر سر منطقه قره‌باغ بیش از هزار نفر جان خود را از دست دادند و ارمنستان در نهایت وادار به عقب‌نشینی و پذیرش شکست شد.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.