ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

سازمان ملل: شکست مذاکرات بین‌افغان فاجعه‌آفرین است

متصدی کمیساریای عالی سازمان ملل برای پناهندگان هشدار داد که با توجه به همه‌گیری کرونا و زمستان سخت، وقوع یک فاجعه انسانی در افغانستان محتمل است.

متصدی کمیساریای عالی سازمان ملل برای پناهندگان هشدار داد که چنانچه مذاکرات بین‌افغان در دوحه قطر شکست بخورد، خشونت‌ها مجدداً بالا می‌گیرد و هزاران نفر در داخل خاک افغانستان آواره می‌شوند. فیلیپو گراندی هشدار داد با توجه به همه‌گیری ویروس کرونا و فقدان زیرساخت‌های لازم و همچنین زمستان سختی که در راه است وقوع یک فاجعه انسانی دور از انتظار نیست.

فیلیپو گراندی، متصدی کمیساریای عالی سازمان ملل برای پناهندگان (عکس: شارتراستاک)

فیلیپو گراندی، متصدی کمیساریای عالی سازمان ملل برای پناهندگان بعد از یک سفر چهار روزه به افغانستان که روز گذشته (سه‌شنبه) به پایان رسید در مصاحبه با خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت:

«اگر تلاش‌ها برای حصول توافق در قطر شکست بخورد، با تداوم درگیری‌ها [بین ارتش افغانستان و طالبان] شمار بیشتری از مردم افغانستان در داخل کشور خود آواره می‌شوند.»

گراندی هشدار داد که اگر مذاکرات دوحه قطر شکست بخورد فاجعه‌ای در انتظار مردم افغانستان است.

با وجود آنکه مذاکرات بین‌افغان در دوحه ادامه دارد اما در ماه‌های گذشته خشونت‌ها و اغتشاش در افغانستان شدت پیدا کرده است. متصدی کمیساریای عالی سازمان ملل برای پناهندگان در ادامه مصاحبه با آسوشیتدپرس گفت:

«ما باید برای همه احتمالات آماده باشیم و بتوانیم کمک‌های انسانی لازم را به افغانستان ارائه دهیم.»

وزارت صحت افغانستان تاکنون ۴۳ هزار ابتلای قطعی به کووید-۱۹ را شناسایی و به ثبت رسانده است. بر اساس آمار رسمی در این کشور ۱۶۰۰ نفر در اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده‌اند. اما با توجه به فقدان زیرساخت‌های بهداشتی لازم و کمبود تست‌های پی‌سی‌آر و تسلط طالبان بر برخی ولایت‌های افغانستان شمار مبتلایان و جان‌باختگان بیش از آمار رسمی است. علاوه بر این زمستان سختی هم در راه است. دوشنبه گذشته وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث افغانستان اعلام کرد که ۲۵ ولایت این کشور در فصل زمستان با تهدیدهای ناشی از حوادث طبیعی مرتبط به بارش برف و باران روبه‌رو خواهند بود.

فیلیپو گراندی، متصدی کمیساریای عالی سازمان ملل برای پناهندگان در ادامه مصاحبه با آسوشیتدپرس از جامعه بین‌الملل خواست خود را برای دو سناریو آماده کنند: حصول توافق در دوحه بین دولت افغانستان و طالبان و افغانستان و برقراری صلح و همچنین شکست مذاکرات که در این صورت افغانستان به جای سرمایه‌گذاری خارجی به کمک‌های انسانی نیاز خواهد داشت.

گراندی پیشنهاد داد که برای این منظور کشورهای حامی افغانستان یک نشست برگزار کنند.

بر اساس آمارهای سازمان ملل تاکنون ۷۴۲ هزار نفر از مهاجران افغانستانی از ایران و پاکستان ناگزیر شده‌اند به کشور خود برگردند. این افراد در اغلب مواقع موفق نشده‌اند کاری برای خود پیدا کنند و نان‌آور خانواده‌هایشان هم هستند.

متصدی کمیساریای عالی سازمان ملل برای پناهندگان از طرفین درگیری‌ها در افغانستان خواست خشونت‌ها را کاهش دهند:

«خشونت‌ها کمکی به آوارگان افغانستانی نمی‌کند. مردم افغانستان مردمانی صبورند و با این‌حال باید عجله کرد. ۴۰ سال جنگ داخلی سال‌هایی بس طولانی‌‌اند برای رنج یک ملت.»

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.