ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

نشست ۲۰۲۰ ژنو: کاهش کمک‌های مالی به افغانستان

به‌رغم تعهد حامیان به میلیاردها دلار کمک، میزان این کمک‌ها نسبت به رقم ۱۵میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار که در کنفرانس پیشین در بروکسل ۲۰۱۶ وعده داده شده بود، ۱۵ تا ۲۰ درصد کاهش پیدا کرده است.

ده‌ها کشور در نشست ۲۰۲۰ افغانستان که به میزبانی مشترک فنلاند و سوئیس در ژنو برگزار شد وعده دادند به امید پیشرفت مذاکرات صلح میان دولت افغانستان و ستیزه‌جویان طالبان و پایان دو دهه جنگ در افغانستان، میلیاردها دلار به این کشور کمک خواهند کرد. با این وجود کمک‌های مالی به کابل نسبت به رقم ۱۵میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار که در کنفرانس پیشین در بروکسل ۲۰۱۶ وعده داده شده بود، ۱۵ تا ۲۰ درصد کاهش پیدا کرده است.

پایین و بالا بگیرید و بکشید

نمایندگان بیش از ۷۰ کشور سه‌شنبه ۲۴ نوامبر / ۴ آذر به صورت حضوری و ویدیو کنفرانس در نشست افغانستان ۲۰۲۰ شرکت کرده و متعهد شدند که در چهار سال آینده میلیاردها دلار به دولت افغانستان کمک مالی برسانند.

دبورا لیونز، رئیس «مأموریت سازمان ملل در افغانستان» در جریان این نشست که به میزبانی مشترک فنلاند و سوئیس و در ژنو برگزار شد، گفت «افغانستان به حمایت مداوم سیاسی، مالی و فنی جامعه جهانی نیاز دارد و اکنون زمان روی برگرداندن از این کشور نیست». با این‌وجود و به‌اذعان کشورهای پشتیبان افغانستان، کمک‌های مالی به این کشور نسبت به رقم ۱۵ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار که در کنفرانس پیشین در بروکسل ۲۰۱۶ وعده داده شده بود، ۱۵ تا ۲۰ درصد کاهش پیدا کرده است. کاهش کمک‌های مالی به افغانستان برخاسته از عدم اطمینان به پیشرفت روند مذاکرات صلح و همچنین تبعات اقتصادی همه‌گیری ویروس کرونا برای کشورهای کمک‌کننده است.

محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان اما در سخنرانی ویدیویی خود نسبت به عزم دولت برای مذاکره با طالبان به حاضران اطمینان خاطر داد و گفت:

«با وجود رنج‌های بسیارمان، صریح می‌گویم که تعهد ما با طالبان برجای خود باقی‌ست. ما باید به خشونت‌هایی که زندگیمان را از ما گرفته و شادی کودکی را از کودکانمان ربوده خاتمه دهیم.»

نماینده سازمان ملل در افغانستان هم از افزایش شدید تلفات در جنگ، حملات طالبان و همچنین کشتار غیرنظامیان انتقاد کرد و گفت:‌

«علی‌رغم پیشرفت‌ها، افغانستان یکی از بدترین نقاط جهان برای زن یا کودک بودن است.»

طالبان که پیشتر در جریان مذاکره با ایالات متحده آمریکا نیز هرگز خشونت علیه نیروهای امنیتی و شهروندان افغانستان را متوقف نکرده بود، از زمان شروع مذاکرات با دولت دست به تشدید حملات خود زده است.

نگرانی بزرگ دیگر این است که حتی اگر دولت افغانستان بتواند با طالبان صلح کند، سازش با طالبان به عقب‌گرد از حقوق بشر و به‌ویژه حقوق زنان منجر شود. این نگرانی باعث شده که برخی از کشورها نسبت به تعهد طولانی‌مدت به دولت افغانستان که برای تأمین نزدیک به سه‌چهارم هزینه‌های خود به حمایت مالی خارجی نیازمند است، محتاطانه عمل کنند.

تبعات اقتصادی شیوع کرونا برای حامیان مالی و بی‌اعتمادی به پیامدهای صلح با طالبان

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل در سخنرانی خود در نشست ژنو خواهان برقراری فوری آتش‌بس شد و نسبت به از دست رفتن دستاوردها در زمینه حقوق زنان و کودکان در افغانستان ابراز نگرانی کرد.

چالش دیگر بر سر راه اختصاص کمک‌های مالی به افغانستان، فشار همه‌گیری ویروس کرونا بر دولت‌هاست که آن‌ها را بیش از هر چیز به تأمین نیازهای داخلی و پس‌انداز ملزم کرده است.

با وجود این مسائل براساس گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس کشورهای کانادا، بریتانیا و هلند برای پرداخت صدها میلیون دلار به افغانستان پیش‌قدم شده‌اند.

اتحادیه اروپا هم متعهد شد در طول چهارسال آینده یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون یورو (معادل یک میلیارد و ۴۳۰ میلیون دلار) به دولت افغانستان بپردازد اما این کمک را منوط به شروطی سخت‌گیرانه کرد.

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت:

«مسیر آینده افغانستان باید دستاوردهای دموکراتیک و حقوق بشری را که  از سال ۲۰۰۱ تاکنون حاصل شده‌اند، حفظ کند. به ویژه در مورد حقوق زنان و کودکان.»

او درباره به‌قدرت رسیدن طالبان در افغانستان هشدار داد و گفت:‌

«هر تلاشی برای بازگرداندن امارت اسلامی می تواند در تعامل سیاسی و مالی ما تأثیر بگذارد.»

بریتانیا نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد که سالانه ۲۲۷ میلیون دلار کمک غیرنظامی و غذایی را متعهد می‌شود.

فنلاند و سازمان ملل نیز از جامعه بین‌المللی خواستند که با خروج نیروهای آمریکا از افغانستان، از تعهدات خود در قبال این کشور صرف نظر نکند.

افغانستان دهه‌هاست کمک‌های بین‌المللی دریافت می‌کند اما همچنان آمارهای مرتبط با سطح معیشت مردم از فقر گسترده در این کشور خبر می‌دهند. در جریان همه‌گیری ویروس کرونا در این کشور، سطح فقر از ۵۴ درصد در سال ۲۰۱۹ به ۷۰ درصد در سال جاری رسیده است و با وجود صرف میلیاردها دلار هزینه همچنان بیش از نیمی از مردم افغانستان با درآمد ۱,۱۴ دلار در روز زندگی می کنند.

یک سازمان ناظر آمریکایی اعلام کرده است که تنها از کمک‌های ایالات متحده، بیش از ۱۹ میلیارد دلار به دلیل سوءاستفاده، کلاهبرداری و اسراف از بین رفته است.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • حقیقتگو

    بله صحبت ازروان کردن میلیاردها دلار به افغانستان است و درحقیقت آب ریختن بدرون سطلی است که ده ها سوراخ داشته و دارد ...ودولت افغانستان تاکنون هیچ شفایت نمائی نکرده است که با میلیاردها دلار درگذشته چه کرده است ؟ بله گرسنه داریم ...زنان و دختران چنین وچنان هستند ..اوضاع اقتصادی مان چنین است ...طالیبان چنین وچنان می کند...خارجی ها هم برای اینکه تمامی فجایع که درافغانستان بوده و می باشد برای افغان ها بماند و به کشورش هایشان سرایت نکند این میلیاردها دلار را باج میدهند...جاده ساختی هزینه اش چه مقدار شد ...ماشین الات صنعتی و کشاورزی خریدی فاکتورش کجاست؟ کالاهای اساسی برای مردم تهیه کردی فاکتورش کجاست؟ حقوق نظامیون افغانستان را با دلار پرداخت می کنی !!؟ چه مقدار پراخت کردی؟ دلارها را به حساب بانکی درخارج ازکشور انبارکردی بالا غیرتا" بگو چه مقداریه ؟ گداها برای دریافت پول بی زحمت از رهکذاران قشونی از فرزندان بیمار و علیل را ردیف می کنند بله نداریم ...گرسنه ایم ...آواره ایم ...فرزندان بیمارداریم ...خدا عمرتان بدهد کمکی کنید !!طالیبان هم نوعی دیگر ازگدایان است باج می خواهد اگر ندهید اززن ومرد و پیر وجوان را می کشیم ...این تعداد راهم را کشتیم..