ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

مقام‌های اقلیم کردستان عراق به شکنجه روزنامه‌نگار زندانی متهم شدند

شروان امین شروانی، نزدیک به دو ماه است در سلول انفرادی به‌سر می‌برد و گفته می‌شود که نیروهای امنیتی در اربیل او را به اتهامات سیاسی شکنجه کرده‌اند.

نیروهای امنیتی در اقلیم کردستان عراق نزدیک به دو ماه است شروان امین شروانی، روزنامه‌نگار را بازداشت کرده‌اند. آن‌ها متهم شده‌اند که امین شروانی را شکنجه کرده‌اند. مقام‌های اقلیم کردستان می‌گویند او به دلیل روزنامه‌نگاری بازداشت نشده است.

شروان امین شروانی ـ عکس از فیسبوک

به‌گزارش شبکه الجزیره، شروان امین شروانی، روزنامه‌نگار و سردبیر مجله ماهانه «باشور» در اقلیم کردستان عراق، ۷ اکتبر / ۱۶ مهر سال جاری در خانه خود در سبیران، دهکده‌ای در حومه اربیل دستگیر شد.

شروانی در رسانه‌های اجتماعی، مقام‌های سیاسی اقلیم کردستان عراق به‌ویژه رهبران حزب دموکرات کردستان و خانواده قدرتمند بارزانی را مورد انتقاد قرار می‌داد.

ناظران بین‌المللی دولت اقلیم کردستان را به دلیل نقض حقوق بشر، محدود کردن آزادی‌های مدنی، آزادی بیان و آزادی رسانه‌ها محکوم کرده‌اند.

محمد عبدالله، وکیل مدافع شروانی، در گفت‌وگوی تلفنی با الجزیره گفت وضعیت روحی و روانی شروانی با گذشت بیش از ۵۰ روز حبس در سلول انفرادی رو به وخامت است.

عبدالله گفت:

«من فقط چند دقیقه با موکلم در اداره امنیت عمومی اربیل ملاقات کردم. شروانی به من گفت شکنجه شده است. حبس او هیچ مبنای قانونی ندارد. این اقدام با انگیزه سیاسی صورت گرفته است زیرا او در مورد فساد مقام‌های اقلیم کردستان می‌نویسد.»

عبدالله اتهامات شروانی را «به خطر انداختن امنیت منطقه کردستان»، «تلاش برای شرکت در اعتراضات در سال ۲۰۱۸» و «انتشار اسناد محرمانه» عنوان کرد و افزود در صورت محکومیت، پنج سال حبس در انتظار اوست.

عبدالله مقام‌های امنیتی اقلیم کردستان را در بازجویی‌های تقریباً دو ماهه از شروانی به «بی‌عدالتی» متهم کرد. او گفت آن‌ها اعترافات ادعایی را از کُردی به عربی اشتباه ترجمه کرده‌اند و به او اجازه نمی‌دهند فهرست کامل اتهامات علیه موکلش را ببیند.

دیندار زیباری، هماهنگ‌کننده امور بین‌المللی دولت اقلیم کردستان اعلام کرد که شروانی بر اساس حکم دادگاه بازداشت شد و تحت دادرسی قانونی قرار دارد. او گفت:

«توجه به این نکته مهم است که شروانی نه به دلیل روزنامه‌نگاری که به دلیل تهمت، افترا و سایر اقداماتی که امنیت عمومی را به خطر می‌اندازد بازداشت شده است.»

الجزیره با طارق نوری، سخنگوی نیروهای امنیتی اربیل تماس گرفت، اما او از اظهار نظر در مورد پرونده شروانی خودداری کرد.

یک سازمان غیردولتی به نام کمیته حمایت از حقوق و آزادی‌ها، ۲۲ نوامبر / ۲ آذر با انتشار بیانیه‌ای دولت اقلیم کردستان را به نقض حقوق بشر متهم کرد، زیرا در ماه اوت پس از اعتراضات مسالمت‌آمیز برای پرداخت حقوق کارمندان دولت بیش از ۲۸۰ نفر را دستگیر کرد.

در این بیانیه آمده بود:

«در میان بازداشت‌شدگان، معلمان، کارمندان دولت، روزنامه‌نگاران و فعالان حقوق بشر دیده می‌شدند. برخی از آن‌ها تحت شکنجه‌های جسمی و روانی قرار گرفتند، در سلول‌های انفرادی طولانی‌مدت زندانی شدند و از دسترسی به کمک‌های حقوقی و ملاقات‌ محروم بودند.»

روگه‌ش عزالدین محی‌الدین، ​​همسر شروانی، به الجزیره گفت پسرش پس از مشاهده پدر خود که با فشار مأموران بازداشت شد آسیب دیده است. او نیروهای امنیتی اربیل را متهم کرد که همسرش را وادار به امضای اعترافات اجباری کرده‌اند:

«همسر من از زمانی که حاضر به ارائه رمز لپ‌تاپ خود به نیروهای امنیتی اقلیم کردستان نشد، مورد ضرب و شتم و شکنجه قرار گرفت. بازداشت او انگیزه سیاسی دارد زیرا او روزنامه‌نگار منتقدی است که در مورد فساد احزاب حاکم، به‌ویژه مقام‌های اربیل می‌نوشت.»

گلستان ساعد، نایب‌رئیس کمیته حقوق بشر پارلمان، گفت مقام‌های اقلیم کردستان را در مورد پرونده شروانی و دیگر بازداشت‌شدگان تحت فشار قرار داده اما هیچ اطلاعاتی از مقام‌ها دریافت نکرده است:

«من همچنین نامه‌ای به رئیس پارلمان نوشتم و در آن فاش کردم که بازداشت‌شدگان در بازداشتگاه‌های اقلیم کردستان مورد ضرب و شتم قرار گرفته‌اند و اجازه ملاقات با خانواده‌های خود و دسترسی به وکیلان خود را ندارند. این‌ها همه قانون‌شکنی است.»

زانا خالد، یکی دیگر از اعضای کمیته حقوق بشر گفت:

«ما ادعاهای مربوط به اعمال شکنجه را از سوی مقام‌های رسمی نشنیده‌ایم. اگر این ادعاها درست باشد، چنین اقداماتی نقض حقوق بشر تلقی می‌شوند. ما این موارد را با رویه‌های رسمی مورد بررسی قرار می‌دهیم، نه با آن‌چه در رسانه‌ها گفته می‌شود.»

رحمان غریب از «مرکز مترو»، نهادی برای رسیدگی به حقوق روزنامه‌نگاران و حمایت از آن‌ها، بازداشت شروان امین شروانی را نتیجه ابراز نظرهای او دانست:

«از آن‌جا که شروانی یک روزنامه‌نگار منتقد بود، پرونده او باید طبق قانون منطقه‌ای برای روزنامه‌نگاران مورد رسیدگی قرار می‌گرفت و باید با قرار وثیقه آزاد می‌شد.»

رحمان غریب از سازمان‌های بین‌المللی مدافع حقوق بشر خواست تا از مقام‌های اقلیم کردستان عراق بخواهند این روزنامه‌نگار را آزاد کنند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • امیر راست گفتار

    بنظرم مقامات حکومتی اقلیم کردستان از مقامات ایرانی پرسیده اند که شما چطور با وجود اینهمه مخالف و معترض هنوز سرپا هستید و مقامات ایرانی هم فوت کوزه گری را به انها یاد داده اند !