ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

بودجه صدا و سیما ۷۰۰ میلیارد تومان بیشتر شد

براساس بودجه ۱۴۰۰، افزون بر افزایش بودجه سازمان صداوسیما مقرر شده که این سازمان در صورت لزوم تا سقف ۱۵۰ میلیون یورو از منابع صندوق توسعه ملی دریافت کند.

براساس طرح بودجه سال آینده، سازمان صدا و سیما ۷۰۰ میلیارد تومان نسبت به سال گذشته بودجه بیشتری می‌گیرد و در صورت نیاز می‌تواند تا سقف ۱۵۰ میلیون یورو نیز از منابع صندوق توسعه ملی دریافت کند.

بودجه سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی بیشتر شد. ـ عکس از آرشیو

بر اساس فهرست‌ منتشرشده از بودجه ۱۴۰۰، سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی در سال آینده ۲۶۱۹ میلیارد تومان بودجه دریافت خواهد کرد که ۷۰۰ میلیارد تومان نسبت به سال گذشته بیشتر است.

در سال ۹۹ بودجه صدا و سیما در ابتدا ۱۷۴۵ میلیارد تومان بود که  بعد به ۱۹۱۵ میلیارد تومان افزایش یافت.

بدین ترتیب بودجه سازمان عریض و طول صدا و سیما در سال ۱۴۰۰ نزدیک به ۲۱ برابر بودجه وزارت ارشاد اسلامی است. بودجه وزارت ارشاد ۱۲۵ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده است.

در بودجه سال ۱۴۰۰ همچنین مقرر شده که صدا و سیما در صورت لزوم تا سقف ۱۵۰ میلیون یورو از منابع صندوق توسعه ملی را در اختیار بگیرد.

مدیران صدا و سیما در یک سال گذشته بارها از کمبود بودجه اظهار نارضایتی می‌کردند و می‌گفتند در صورت ادامه وضع کنونی، شبکه‌های مهم برون مرزی این سازمان در خطر تعطیلی قرار می‌گیرند.

پیمان جبلی، معاون برون‌مرزی سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ۲۱ خردادماه سال جاری گفته بود:

«به دلیل ادامه مشکل تأمین بودجه ارزی، در هفته‌های آینده شبکه‌های مهم ما مثل پرس تی‌وی، العالم، آی فیلم انگلیسی و عربی از روی ماهواره حذف خواهند شد.»

این در حالی است که علی حیدر نوری، رئیس امور هماهنگی و تلفیق بودجه سازمان برنامه و بودجه، ۳ خردادماه گفته بود:

«بودجه صداوسیما از محل تبصره ۴ قانون بودجه سال گذشته ۱۰۰ درصد تخصیص یافته و گزارشی از عدم پرداخت آن نیز دریافت نشده است.»

صداوسیمای جمهوری اسلامی ۲۱ شبکه سراسری، ۱۶ شبکه برون‌مرزی، سه شبکه اینترنتی و ۳۳ شبکه استانی دارد. این سازمان عریض و طویل انحصار پخش برنامه‌های رادیویی و تلویزیونی در ایران را دارد و بر اساس قانون اساسی جمهوری اسلامی، رئیس آن را رهبر حکومت انتخاب می‌کند.

این در حالی است که مانند هر نهاد دیگری بخش بزرگی از بودجه صدا و سیما از طریق مالیات‌های مردم تأمین می‌شود.

بخش زیادی از درآمد صدا و سیما از تبلیغات تأمین می‌شود و در این زمینه نیز به‌دلیل نبود شبکه‌های دیگر، هیچ رقیبی در مسیر خود ندارد.

انحصار صدا و سیما در حال حاضر کل تولیدات فضای مجازی را در بر گرفته است و مجموعه این شرایط درآمدهای هنگفتی برای این سازمان فراهم می‌کند.

در بودجه ۱۴۰۰ نه تنها بودجه صدا و سیما بلکه بودجه نهادهای نظامی و امنیتی و همچنین بودجه نهادهای مذهبی وابسته به حکومت نیز به‌شکل چشمگیری افزایش یافته است. این در حالی است که وضعیت معیشتی مردم با ناکارآمدی دولت و تحریم‌های گسترده وخیم است.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.