ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

ايران: پيمان نظارت بر تجارت اسلحه برای حفظ منافع کشورهای خاص است

غلامحسين دهقانی، معاون نماينده ايران

غلامحسين دهقانی

غلامحسين دهقانی، معاون نماينده ايران در سازمان ملل در رابطه با تصويب پيمان نظارت بر تجارت جهانی اسلحه و رأی منفی جمهوری اسلامی به آن در مجمع عمومی سازمان گفت متن اين پيش‌نويس "به‌صورت سياسی و تبعيض‌آميز نهايی شد."

دهقانی تلاش‌های جمهوری اسلامی ايران برای رفع آن‌چه که وی "اشکالات متعدد قانونی در متن پيش‌نويس" ناميد بی‌ثمر دانست و گفت ايران "مجبور شد" تا با اين پيش‌نويس مخالفت کند.

معاون نماينده ايران در سازمان ملل گفت: "معاهده کنونی درخواست بسياری از کشورها برای ممنوع کردن انتقال سلاح به کشورهائی که اقدام به تجاوز عليه ديگران می‌نمايند، را مورد بی‌توجهی قرار داده است."

وی افزود: "اين معاهده همچنين حق خريد سلاح از سوی کشورهايی که برای دفاع از تماميت ارضی خود به وارد کردن سلاح نياز دارند، را ناديده می‌گيرد."

دهقانی همچنين گفت: "اين معاهده تمام حقوق را برای کشورهای بزرگ صادرکننده سلاح قائل شده و در مقابل حق کشورهای واردکننده را که به سلاح برای امنيت خود نياز دارند ناديده می‌انگارد."

به‌گفته وی "اين متن انتقال سلاح به نيروهای مسلح کشورهايی که در خارج از مرزهای خود استقرار دارند را مستثنی می‌کند."

مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز گذشته قطعنامه نظارت بر تجارت جهانی سلاح‌های متعارف را با ۱۵۴ رأی موافق، سه رأی مخالف و ۲۳ رأی ممتنع به تصویب رساند.

 ایران، کره شمالی و سوریه سه کشور مخالف اين قطعنامه بودند.

اساس این پیمان بر آن است که هر کشور پیش از هرگونه معامله‌ای باید در نظر گیرد که سلاح فروخته‌شده برای دور زدن تحریم‌های بین المللی یا “نقض جدی” حقوق بشر مورد استفاده قرار نمی‌گیرد و یا به دست تروریست‌ها و یا جنایتکاران نمی‌رسد.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.