ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

طوماری ۴۰ متری برای نجات یک شهر آلوده

شیوا محسنی – مردم اراک از آلودگی هوای شهر به ستوه آمده‌اند. نیروگاه شازند از عوامل اصلی آلوده شدن زیست‌بوم منطقه است.

به تازگی اعضای موسسه زیست محیطی "کیمیای سبز" اقدام به جمع‌آوری امضای اهالی اراک در یک طومار ۴۰ متری کرده‌اند. این طومار خطاب به ریاست مجلس شورای اسلامی ایران نوشته و در آن در خواست شده است "اعتبارات لازم برای اجرای پروژه‌های پیش بینی شده کاهش آلودگی هوای شهر اراک" تأمین شود.

طومار ۴۰ متری

 متن طومار به شرح زیر است:

 «جناب آقای لاریجانی

ریاست محترم مجلس شورای اسلامی

 با سلام؛

احتراما اینجانبان ساکنین کلانشهر آلوده اراک که در شرایط بحرانی از نظر آلودگی هوا و مشکلات عدیده بهداشتی و درمانی مثل انواع سرطانهای خون، ریه و غیره قرار داریم از حضرتعالی درخواست می‌نماییم، با توجه به فصل بررسی بودجه در کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی و نیز اهمیت تامین اعتبارات لازم برای اجرای پروژه‌های پیش بینی شده کاهش آلودگی هوای شهر اراک، ضمن رایزنی با اعضا این کمیسیون که نمایندگان تمام مردم کشور هستند، توصیه‌های لازم را برای توجه ویژه به اعتبارات حیاتی این طرح در سال ۱۳۹۲ و در سرفصلهای استانی و ملی را مبذول فرمائید.

با تشکر - جمعی از شهروندان شهر اراک»

زیست‌بوم آلوده

شهر اراک و استان مرکزی از آلوده‌ترین مناطق کشور هستند. وجود کارخانه‌های صنعتی متعدد و استقرار صنایع سنگین به صورت متمرکز در شهر‌های اراک، ساوه، شازند، خنداب و مناطق دیگر این استان سبب شده است فشار زیادی به زیست بوم این استان وارد گردد و سلامت ساکنین شهرهای این استان در معرض خطرات جدی قرار گیرد.

همه شهر اراک آلوده است اما در برخی مناطق، هوا آشکارا خفه‌کننده است. هر کس می‌خواهد ابعاد آلودگی در کلان‌شهر اراک را حس کند، لازم است به محله "فوتبال" سر بزند. "فوتبال" محله ورزش و بازی نیست. سیمای آن را فقر و آلودگی مشخص می‌کند. بوی بد ناشی از سوختن مواد آلوده مردم این منطقه را به ستوه آورده است. منطقه فوتبال سابقاً یکی از حلبی آبادهای احداث شده در کنار کمربندی شهر اراک بوده که با ساخت‌سازهای سریع، سیمای شهری پیدا کرده است و جمیعت فراوانی را در خود جای داده است. مردم این منطقه به دلیل آنکه در مسیر وزش بادهایی هستند که از طرف نیروگاه شازند به سمت شهر اراک حرکت می‌کند در معرض بیشتر آلودگی و بیماری‌ها هستند.

نیروگاه شازند: منبع تولید سم

طومار ۴۰ متری نخستین اعتراض جمعی به فاجعه زیست‌محیطی در منطقه نیست. در سال ۱۳۹۱ نیز مردم منطقه اطراف نيروگاه شازند طی شکايت نامه‌ای خواستار رسيدگی مسئولين به وضعيت آلودگی نيروگاه شازند بخاطر استفاده از سوخت "نفت کوره" شده بودند. به گزارش خبرگزاری ايرنا نماینده مجلس منطقه با اشاره به شکايت نامه مردم شازند، گفته بود: «مسئولين قول داده بودند که اين موضوع از سه ماه گذشته عملياتی و اقدام شود، اما تاکنون مديران نيروگاه شازند و مسئولان مربوطه "کم توجهی" کرده‌اند.»

چند ماه پیش از تهیه طومار ۴۰ متری، محمد آصفری نمایده فعلی مردم اراک در مجلس شورای اسلامی در تذکری علنی گفته بود: «به دليل وجود نيروگاه (شازند)، شهر اراک از ۳۶۵ روز سال ۲۵۰ روز را در آلودگی می‌گذراند و هيچ تعهدی هم برای رفع آلودگی دراين شهر وجود ندارد».

آصفری که سابق بر این فرماندار شهر اراک نیز بوده است با بيان اين‌که «‌۳۰۰ نفر از مردم منطقه به دليل گرفتار شدن به بيماری سرطان در نوبت بيمارستان هستند» اعلام کرده بود: «دليل عمده اين بيماری وجود نيروگاه و آلودگی ناشی از آن است؛ لذا خواهشمنديم معضل آلودگی برطرف شود.»

نيروگاه شازند که در فاصله ۱۸ کیلومتری از شهر اراک قرار گرفته با سوخت نفت کوره (مازوت) فعاليت می‌کند. دولت به دفعات قول داده که سوخت اين نيروگاه از نفت کوره به گاز تبديل خواهد شد، اما به این وعده عمل نکرده است.

عباس رجايی دیگر نماينده شهر اراک هم اعلام کرده «براساس مستندات موجود نيروگاه حرارتی شازند روزانه شش ميليون ليتر مازوت می‌سوزاند و برآورد می‌شود ۴۵۰ تن انواع آلاينده‌های خطرناک را در فضا منتشر کند.»

در فیس‌بوک صفحه‌ای برای اطلاع‌رسانی درباره کارکرد آلوده‌ساز نیروگاه شازند گشوده شده است.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • dara

    صمدآقا: توربین بمب میسازم. خنک کننده بمب میسازم . حوصله  ناز ندارم ! لیلا لیلا لیلا!

  • anonymous

    با سلام واقعا جای تاسف است که یک عده رمال و جن گیر و دعانویس و مداح و روضه خوان اینچنین به زیست بوم های این  مملکت دست یازی میکنند و خجالت هم نمیکشند.