ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

وزارت خارجه آمریکا: برای احیای برجام هنوز فرصت باقی‌ست

وزارت خارجه ایران آمریکا را مسئول وقفه طولانی در مذاکرات هسته‌ای وین می‌داند. سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت هنوز همه فرصت‌ها از دست نرفته است. در همان حال به سبب بحران اوکراین و فقدان چشم انداز امیدبخش در وین، قیمت نفت برنت با ۱/۵ درصد افزایش به ۱۰۹ دلار و ۱۱ سنت رسید و نفت وست تگزاس اینترمیدیت با ۱/۶ درصد رشد، به ۱۰۴ دلار و ۸۹ سنت در هر بشکه رسید.

ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با توجه به وقفه در مذاکرات وین، دوشنبه ۴ مارس/۱۵ فروردین در یک نشست خبری گفت:

«احیای برجام تا زمانی که به نفع دو طرف باشد و پیشروی برنامه هسته‌ای ایران را محدود کند، مزیت به شمار می‌رود. در غیر این صورت ما برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح اتمی گزینه‌های دیگر را دنبال می‌کنیم.»

ارائه تضمین‌های مقتضی، رفع تحریم‌ها و حذف سپاه پاسداران از فهرست گروه‌های تروریستی آمریکا از مسائلی است که واشنگتن باید پیش از حصول توافق بر سر برجام درباره آن‌ها به تصمیم برسد. رابرت مالی نماینده ویژه ایالات متحده آمریکا در امور ایران یکشنبه ۷ اسفند/ ۲۷ مارس در دوحه اعلام کرد که سپاه پاسداران در فهرست تحریم‌ها باقی می‌ماند.

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران روز دوشنبه با انتشار پیامی در توییتر نوشت:

«اگر مکثی در روند مذاکرات وین دیده می‌شود، به دلیل زیاده‌خواهی طرف آمریکایی است. وزارت امور خارجه در جهت کسب عالی منافع ملت و رعایت خطوط قرمزها با قدرت و منطق عمل می‌کند.»

امیرعبداللهیان در ادامه افزود:

«هرگز زیر بار زیاده‌خواهی آمریکا نخواهیم رفت. اگر کاخ سفید واقع‌بینانه رفتار نکند، توافق دست‌یافتنی است.»

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در ادامه نشست خبری خود با رد اظهارات وزیرخارجه ایران گفت:

«تمامی کسانی که دست‌اندر کار مذاکرات بوده‌اند می‌دانند که کدام طرف پیشنهادهای سازنده ارائه کرده و کدام طرف خواسته‌هایی را مطرح کرده که ارتباطی به برجام ندارند. همه می‌دانند که چطور به این نقطه رسیده‌ایم.»

پرایس در ادامه یادآوری که با این حال «هنوز فرصت برای برطرف کردن اختلاف‌ها وجود دارد.»

مواضع تکراری، تکرار مواضع: یک بن‌بست

سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در نخستین نشست خبری خود در سال ۱۴۰۱ که به دستاوردهای وزارت خارجه ایران در سال گذشته اختصاص داشت، مسئولیت وقفه طولانی در مذاکرات احیای برجام را متوجه ایالات متحده آمریکا کرده و گفته بود: «دولت آمریکا در مورد موضوعات باقی مانده در مذاکرات وین [تضمین‌ها و مسأله سپاه پاسداران]  هنوز  تصمیم سیاسی خود را نگرفته است».

جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید عصر دوشنبه  ۴ مارس/ ۱۵ فروردین  در نشستی خبری در واشنگتن در پاسخ به سوالی درباره مذاکرات وین گفت «به نتیجه رساندن مذاکرات برای دستیابی به توافق بر عهده ایران است.»

سخنگوی کاخ سفید گفت آمریکا و متحدانش آماده‌‌اند یک توافق قوی ارائه دهند اگر ایران آماده انجام اقدامات مشابه را داشته باشد. ساکی گفت:

«ما از ایران می خواهیم به جای مطرح کردن مسائل خارج از محتوای مذاکرات وین یا مقصر دانستن دیگران برای توقف مذاکرات، بر توافق مذاکره شده در وین متمرکز شود.»

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، نماینده سابق مجلس روز گذشته در مصاحبه با رویداد ۲۴ درباره اصرار امیرعبداللهیان بر اتخاذ مواضع تکراری راجع به احیای برجام گفت وزارت خارجه ایران عملاً اختیاری از خودش ندارد. فلاحت‌پیشه پیشنهاد داده بود که برای خروج از بن‌بست شورای عالی امنیت ملی مسئولیت مذاکرات را به عهده گیرد.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.