ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

چند روز پس از حمله به پارچین، ارتش ایران از یک پایگاه پهپادی زیر زمینی رونمایی کرد

به فاصله کوتاهی پس از آنکه یک مرکز تحقیقاتی ساخت پهپاد در نزدیکی تهران هدف حمله قرار گرفت، ارتش ایران از یک پایگاه پهپادی «به کلی سری» رونمایی کرد.

شنبه هفتم خرداد ماه رسانه‌های حکومتی ایران ویدیو و تصاویر «پایگاه راهبردی ۳۱۳» ارتش جمهوری اسلامی را منتشر کردند. گزارشگر صدا و سیما گفت که در روز چهارم خرداد، او را باچشمان بسته به محل برده‌ا‌‌ند و اجازه تصویربرداری به کارکنان صدا و سیما داده نشده است. انتشار تصاویر و ویدیوهای منتسب به این مکان که به گفته فرماندهان ارتش «به کلی سری» و محل نگهداری بیش از صد پهپاد از انواع محتلف است، با انتقاد برخی کاربران همسو با حکومت در شبکه‌های اجتماعی همراه شد.

آن‌ها مدعی شدند که انتشار این تصاویر و ویدیوها به شناسایی پایگاهی که به گفته مسئولان نظامی «مخفی و محرمانه» است، کمک می‌کند.

مراکز تحقیقات نظامی و هسته‌ای ایران تا به حال چند بار هدف حملات پهپادی و خرابکارانه قرار گرفته است. آخرین بار در روز چهارم خرداد، یعنی همان روزی که خبرنگار صدا و سیما اجازه یافته بود به پایگاه سری ارتش در نزدیکی کرمانشاه برود، مرکز تحقیقات پهپادی پارچین هدف یک حمله پهپادی قرار گرفت. روزنامه نیویورک تایمز در گفت و گو با منابع ایرانی و اسرائیلی، این حمله را مشابه حملات قبلی که اسرائیل انجام داده بود، توصیف کرد.

در حمله روز چهارم خرداد دستکم یک تن از کارکنان مرکز تحقیقات پهپادی کشته شد. چند روز قبل از آن، یکم خرداد، نیز حسین صیاد خدایی از فرماندهان سپاه در تهران ترور شد. اسرائیل بدون اینکه مسئولیت ترور صیاد خدایی را بپذیرد او را از فرماندهان سپاه قدس که «مسئولیت عملیات علیه اسرائیلی ها را عهده‌دار بود»، خواند.

چند ماه قبل‌تر، در بهمن ۱۴۰۰ هم یک مرکز نگهداری پهپاد در استان کرمانشاه هدف حملات پهپادی اسرائیل قرار گرفته بود. حمله ۲۶ بهمن ماه اسراییل به مرکز پهپادی ایران در ماهی‌دشت کرمانشاه پس از آن انجام شد که رسانه‌های اسراییلی از نزدیک شدن دو پهپاد ایرانی به مرزهای اسراییل و ساقط شدن آن‌ها به دست نظامیان آمریکایی خبر دادند.

اسراییل توسعه صنایع نظامی و به ویژه پهپادی ایران را «تهدیدی جدی علیه امنیت» خود می‌خواند و تحت عنوان مقابله با آن به تأسیسات نظامی ایران در داخل مرزهایش حمله می‌کند.

انتشار تصاویر پایگاه راهبردی ۳۱۳ ارتش همزمان با حضور فرمانده ارتش و رئیس کل ستاد مشترک نیروهای مسلح در ایران، پس از حملات چند باره منسوب به اسرائیل در چند ماه اخیر، از سوی رسانه‌های نزدیک به سپاه پاسداران به «پاسخ ایران به این اقدام‌ها و تهدیدهای شدت گرفته پس از ناکام ماندن احیاء برجام»، تعبیر شده است.

سید محمود موسوی، معاون عملیات ارتش درباره پهپادهای نگهداری شده در پایگاه «به کلی سری» ۳۱۳ گفت که این پهپادها «قادرند تا مأموریت‌های راهبردی و اثرگذار برای کسب برتری در صحنه نبرد و ضربه زدن به منافع اصلی دشمن را اجرا کنند».

به گفته او از این پهپادها و پایگاه ۳۱۳ تنها برای «ماموریت‌های ویژه و برون مرزی با اهداف خاص» استفاده خواهد شد.

سرلشکر پاسدار محمد باقری، رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح ایران نیز هنگام بازدید از این پایگاه مدعی شد که این تنها یکی از چند پایگاه پهپادی و موشکی ایران در شهرهای زیرزمینی است. او گفت: «موشک‌های نقطه‌زن تا برد دو هزار کیلومتر که متناسب با راهبرد‌های دفاعی ما تولید شده، در شهر‌های زیرزمینی زیر کوه‌ها مستقر هستند و همه اهداف آن‌ها نیز شناسایی شده است و دشمنان ما این را می‌دانند.»

برنامه‌های نظامی ایران در سال‌های اخیر از سوی اسرائیل به عنوان اصلی‌ترین مخالف احیاء برجام و برخی کشورهای حوزه خلیج فارس به عنوان «تهدیدی برای امنیت داخلی» مطرح شده است و آن‌ها از آمریکا و کشورهای اروپایی برجام خواسته‌اند در مذاکره و توافق احتمالی با تهران خواستار تعهد ایران مبنی بر عدم توسعه تسلیحات نظامی شوند.

بنا بر ادعای عربستان سعودی و اسرائیل در حملاتی که علیه مواضع این دولت ها انجام شده، از پهپادهای ایرانی استفاده شده است.

ایران ادعا می‌کند که در فناوری ساخت پهپاد به قدرتمندترین کشور منطقه خلیج فارس تبدیل شده و متحدان منطقه‌ای خود را هم به این فناوری تجهیز کرده است.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.