وزارت خزانهداری آمریکا سه مقام سپاه مسئول سرکوب خونین مهاباد و سنندج را تحریم کرد
وزارت خزانهداری آمریکا در ادامه مجموعهای از تحریمها در ارتباط با سرکوب خونین جنبش «زن، زندگی، آزادی» سه مقام امنیتی جمهوری اسلامی ایران را که در سرکوب معترضان در شهرهای کردستان ایران دست داشتند، تحت تحریم قرار داد.

سه چهره جنایت در سنندج و مهاباد. از راست به چپ: محمدتقی اصانلو، از فرماندهان نیروی زمینی سپاه که فرماندهی عملیات مهاباد را به عهده دارد، علیرضا مرادی، فرمانده نیروی انتظامی سنندج و حسن عسکری، فرماندار این شهر (عکس: زمانه)
وزارت خزانهداری آمریکا شامگاه چهارشنبه ۲۳ نوامبر/ ۲ آذر اعلام کرد حسن عسگری، فرماندار سنندج و علیرضا مرادی، فرمانده نیروی انتظامی این شهر را ذیل فرمان اجرایی ۱۳۵۵۳ که ناظر به موارد فاحش نقض حقوق بشر در ایران است تحت تحریم قرار داده است.
وزارت خزانهداری آمریکا اعلام کرد که عسگری و سایر مقامات، دلیل واقعی مرگ سارینا ساعدی، دختر معترض شانزده ساله را تحریف کردند و به گونهای دیگر جلوه دادند.
سارینا ساعدی کودک ۱۶ ساله ۴ آبان سال جاری در محله نایسر سنندج بر اثر شدت ضربات متعدد باتون به سرش توسط نیروهای حکومتی، دچار خونریزی مغزی شد و یک روز پس از بستری شدن، در ۵ آبان در بیمارستان توحید سنندج درگذشت.
نهادهای امنیتی، هاشم ساعدی، پدر سارینا را همان شب برای اعتراف اجباری مقابل دوربین صدا و سیما قرار دادند و او را تهدید کرده بودند که اگر مصاحبه نکند جنازه دخترش را تحویل نخواهند داد. خانواده سارینا را تهدید کرده بودند که میبایست دلیل مرگ دخترشان را خودکشی با مواد مخدر جلوه دهند. به گفته یکی از خویشاوندان سارینا، بدن او از شدت ضربات سیاه و کبود شده بود.
حسن عسگری پیش از آنکه به عنوان فرماندار مشغول کار شود، فرماندهی نیروهای سپاه سنندج را بر عهده داشت. وزارت خزانهداری آمریکا در بیانیه خود میگوید انتصاب او به عنوان فرماندار سنندج، «نمونهای از گسترش روشمند کنترل نظامی بر شهرهای ایران است.»
وزارت خزانهداری آمریکا همچنین اعلام کرد که محمدتقی اصانلو، یکی از فرماندهان نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را به دلیل سرکوب خونین اعتراضات مهاباد تحت تحریم قرار داده است. نیروهای تحت امر اسانلو مسئول حمله به مهاباد اند.
شامگاه شنبه ۲۸ آبان نیروی زمینی سپاه پاسداران با تجهیزات نیمهسنگین به معترضان در محلات مهاباد حمله کردند. معترضان خیابانها را سنگربندی و در برابر مهاجمان مقاومت میکردند. گزارشها و ویدیوهایی از تخریب خانههای مردم در مهاباد بر اثر تیراندازی ماموران سرکوبگر در شامگاه شنبه ۲۸ آبان منتشر شده است. جلال محمودزاده، نماینده مهاباد، در نامهای به دبیر شورای عالی امنیت ملی، رییس ستاد کل نیروهای مسلح و وزیر کشور، با اشاره به کشته شدن چند نفر از جوانان در این شهر در چند روز گذشته، خواستار آن شد که نیروهای نظامی «به دور از ایجاد تنش» با مردم رفتار کنند. او نوشته بود:
«در غیر این صورت اینجانب به عنوان نماینده این مردم شریف مجبور به گفتن حقایق از طریق تریبون رسمی صحن علنی و انجام اقدامات دیگری در مجلس خواهم بود.»
برایان نلسون، معاون وزیر خزانهداری آمریکا در امور تروریسم و اطلاعات مالی در بیانیهای گفت:
«رژیم ایران طبق گزارشها، فرزندان خود را که به خیابانها آمدهاند تا آیندهای بهتر را طلب کنند، هدف قرار داده و آنها را به ضرب گلوله میکشد. سوء استفادههایی که در ایران علیه معترضان از جمله اخیراً در مهاباد انجام می شود، باید متوقف شود.»
با وجود سرکوبهای خشونتبار نیروهای جمهوری اسلامی، خیزش مردمی در انقلاب نوین مردم ایران در شهرهای کردنشین به طور گسترده ادامه دارد.
بر اساس آماری که مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران (هرانا) منتشر کرده، از ۲۶ شهریور تا ۳۰ آبان سال جاری شمار کشتهشدگان ۴۳۴ نفر، شامل ۶۰ کودک و نوجوان (زیر ۱۸ سال) و ۵۵ نیروی امنیتی است. شمار بازداشتشدگان بهطور تخمینی ۱۷ هزار و ۴۷۳ نفر است که هویت سه هزار و ۶۰ نفر از آنها شناسایی شده است. همچنین یک هزار و ۶۴ تجمع شهری و دانشگاهی برگزار شده و ۱۵۵ شهر و ۱۴۲ دانشگاه در اعتراضات شرکت داشتند.
نظرها
نظری وجود ندارد.