ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

دولت بلژیک: توافق‌نامه تبادل زندانی‌ها اجرایی شد؛ جمهوری اسلامی امدادگر بلژیکی را تحویل دهد

وزیر خارجه بلژیک می‌گوید از امیرعبداللهیان خواسته است که بر اساس توافق‌نامه انتقال محکومان اولیویه واندکاستیل را به بلژیک منتقل کنند. خانواده واندکاستیل از وضعیت بد جسمانی او خبر داد.

دولت بلژیک از ایران درخواست کرده است که اولیویه واندکاستیل، امدادگر بلژیکی را که از فوریه ۲۰۲۲ (بهمن ۱۴۰۰) در ایران در زندان به‌سر می‌برد، بر اساس توافق‌نامه انتقال محکومان که اکنون قابل اجراست، به کشورش بازگرداند.

حاجا لهبیب، وزیر امور خارجه بلژیک در توئیتی اعلام کرد که این درخواست را روز دوشنبه در تماس تلفنی با حسین امیرعبداللهیان، همتای ایرانی خود مطرح کرده است.

وزیر خارجه بلژیک نوشت:

من پیشقدم شدم و اعلام کردم که بلژیک امروز (سه‌شنبه ۲۹ فروردین / ۱۸ آوریل) درخواست انتقال اولیویه واندکاستیل را ارائه خواهد کرد. من همچنین شرایط بازداشت او را محکوم کردم و خواستار ملاقات سفیرمان در محل شدم.

وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی از تماس تلفنی وزیران خارجه دو کشور خبر داد اما در مورد این مسائل چیزی نگفت و تنها اعلام کرد که «آخرین وضعیت روابط دو کشور و مباحث کنسولی مورد بررسی و تبادل نظر قرار گرفت».

خانواده واندکاستیل صبح سه‌شنبه بار دیگر از «مشکلات جدی سلامت» او خبر داد و گفت جان او در خطر است. این خانواده در بیانیه خود هشدار داد که «او به دلیل درد غیرقابل تحمل عضلانی و عصبی به سختی می‌تواند بایستد» ​​و «عدم اقدام مشخص و نتایج سریع می‌تواند اولیویه را در وضعیتی غیرقابل برگشت قرار دهد».

خانواده اولیویه واندکاستیل یادآوری کرد که او بدون دسترسی به درمان پزشکی در سلول انفرادی زندانی بود.

اولیویه واندکاستیل، مدیر سابق «مؤسسه خیریه امداد بین‌الملل» به ۴۰ سال زندان و ۷۴ ضربه شلاق در ایران محکوم شده است که براساس قوانین ایران ۱۲,۵ سال از این حبس قابل اجراست. قوه قضائیه جمهوری اسلامی سال گذشته او را به «جاسوسی به نفع سرویس اطلاعاتی بیگانه، همکاری با دولت متخاصم آمریکا علیه جمهوری اسلامی، قاچاق حرفه‌ای ارز به مبلغ ۵۰۰ هزار دلار، و پول‌شویی» متهم کرد. توافق‌نامه انتقال محکومان در ماه مارس ۲۰۲۲ و بلافاصله پس از دستگیری اولیویه واندکاستیل میان بروکسل و تهران امضا شد و اعتراض مخالفان حکومت ایران را برانگیخت. مخالفان این پیمان را گامی برای عفو احتمالی اسدالله اسدی، دیپلمات ایرانی می‌دانند که در سال ۲۰۲۱ در بلژیک، به دلیل برنامه‌ریزی انفجار در گردهمایی سازمان مجاهدین خلق  به ۲۰ سال زندان محکوم شد.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.